Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

13 Δεκεμβρίου 2016

Ήλθε, είδε και ... απήλθε! (1981)

Σαν σήμερα στις 13/12/1981, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1981-1982...

Η προϊστορία των αγώνων μας με την ομάδα του Πειραιά εντός έδρας, χαρακτηρίζεται από την μακρύτερη παράδοση θετικών αποτελεσμάτων που έχει σημειωθεί ανάμεσα στα ζευγάρια των τεσσάρων παραδοσιακών μεγάλων ομάδων του Ελληνικού Πρωταθλήματος. 

Επί 23 ολόκληρα χρόνια, από το 1969 έως το 1992, η νίκη του ΠΑΟΚ στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν ο πιο ακλόνητος άσος στο δελτίο προγνωστικών ποδοσφαίρου για όλους τους φιλάθλους, ανεξαρτήτως οπαδικής προτίμησης.

Εκείνη τη μέρα το παιχνίδι έγινε μπροστά σε 25/000 θεατές (22.744 τα εισιτήρια) και ο ΠΑΟΚ του Χάινς Χέερ, έδειξε από νωρίς τα δόντια του στους φιλοξενούμενους! 

Μόλις στο 8' ο Δημόπουλος με κεφαλιά ψαράκι νίκησε τον Αρβανίτη ανοίγοντας το σκορ, αφού λίγο νωρίτερα το σουτ του επιθετικού μας σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι.
Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ο Δημόπουλος και πάλι εκμεταλλεύτηκε την πλήρη ασυνεννοησία των αμυντικών του Ολυμπιακού και εκτέλεσε τον Αρβανίτη για το 2-0, βάζοντας φωτιά στην Τούμπα!

Με την έναρξη της επανάληψης (46ο λεπτό) ο ΠΑΟΚ ξαναχτύπησε! Σέντρα σουτ του Δημόπουλου και ο Βαμβακούλας πιεζόμενος από τον Κωστίκο έστειλε το τόπι στο πλεκτό του ανήμπορου να αντιδράσει Αρβανίτη!
Το παιχνίδι είχε πλέον κριθεί, όμως ο ΠΑΟΚ δε σταμάτησε να απειλεί και στο 67' ένα μακρινό σουτ του Δημόπουλου το απέκρουσε συμπτωματικά ο Αρβανίτης με το ... πόδι την ώρα που έπεφτε και τρία λεπτά αργότερα ο Κούδας βιάστηκε να τελειώσει μια πολύ καλή φάση που προέκυψε από λάθος του Νοβοσέλατς! 
Κορυφαίος του ΠΑΟΚ ο Δημόπουλος και εξαιρετικοί οι Κούδας - Ψαρράς, χωρίς να υστερήσουν οι υπόλοιποι... 

Ο Ολυμπιακός έφυγε από την Τούμπα με σκυμμένο το κεφάλι, καθώς για μια ακόμη φορά θα τον συντρόφευαν στο ταξίδι της επιστροφής οι ίδιες γεύσεις και οι ίδιες αναμνήσεις από την αφιλόξενη γι' αυτόν Τούμπα, όπου παραδοσιακά ζούσε εφιάλτες! 
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Παντέλης, Γούναρης, Αποστολίδης (78' Γκουερίνο), Ιωσηφίδης, Σίγγας, Δαμανάκης, Ψαρράς (84' Αλαβάντας), Γεωργόπουλος, Δημόπουλος, Κούδας, Κωστίκος.

Ολυμπιακός: Αρβανίτης, Μίχος (46' Ορφανός), Βαμβακούλας, Παπαδόπουλος, Νοβοσέλατς, Κουσουλάκης, Εσταβίλιο, Νικολούδης, Αναστόπουλος, Μητρόπουλος, Περσίας.
Δηλώσεις προπονητών:

Χάινς Χέερ: "Από την αρχή η ομάδα μου έπαιξε με γρήγορο ρυθμό. Δεν κινδυνέψαμε καθόλου! Με αντίθετο άνεμο τα κάναμε όλα σωστά. Τα γκολ ήρθαν σε στιγμές που μας βοήθησαν ψυχολογικά. Ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι ευχαριστημένος που το σκορ στο ημίχρονο ήταν μόλις 2-0! 

Ο Ψαρράς πάλεψε και έκανε ένα πολύ καλό ξεκίνημα. Μετά το 3-0 ήταν φυσικό να έρθει κάποια κόπωση. Όσο για τον Δημόπουλο δεν είναι τυχαίο ότι σκοράρει συνέχεια. Η ομάδα έχει τώρα και δεύτερο γκολτζή μετά τον Κωστίκο".

Επική δήλωση Σενέκοβιτς: "Ο ΠΑΟΚ έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Είχε ενθουσιασμό και δυστυχώς η παράδοση συνεχίστηκε. Ο Ολυμπιακός φοβόταν από τη στιγμή που πάτησε στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης".


* Ο ΠΑΟΚ εκείνη τη σεζόν είχε στον πάγκο του τον Γερμανό Χάινς Χέερ, έναν προπονητή που ήρθε στην ομάδα μετά το καλό του πέρασμα από τον Εθνικό Πειραιώς και την Φορτούνα Ντύσελντορφ την οποία έσωσε από βέβαιο υποβιβασμό! 

Ήταν ένας εργατικός προπονητής, 100% επαγγελματίας από τον οποίον θυμόμαστε το πόσο πολύ μπορούσε να αλλάξει την ομάδα στην ανάπαυλα του ημιχρόνου! Μιλάμε για πολλές περιπτώσεις στις οποίες άλλον ΠΑΟΚ βλέπαμε στο πρώτο ημίχρονο και άλλον στο δεύτερο!

* Η ομάδα τερμάτισε στην 3η θέση με 46 βαθμούς, έχοντας 18 νίκες - 10 ισοπαλίες - 6 ήττες, εξασφαλίζοντας ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ ο Παντελάκης κράτησε τον Χέερ και την επόμενη σεζόν στην ομάδα. Η χρονιά πάντως σημαδεύτηκε από τα ιστορικά ματς με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και τον άδικο αποκλεισμό στα πέναλτι ...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4