Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

27 Δεκεμβρίου 2016

Ισόπαλος στην Κατερίνη ο λαβωμένος ΠΑΟΚ (1970)

Σαν σήμερα στις 27/12/1970, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τον Πιερικό στην Κατερίνη, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1970-1971...

Ο ΠΑΟΚ με τον Γιουγκοσλάβο Ιβάν Χόρβατ στον πάγκο του, έφυγε από το γήπεδο ικανοποιημένος από τους δύο βαθμούς της λευκής ισοπαλίας (3-2-1 το σύστημα βαθμολογίας), καθώς παρατάχτηκε με τρεις σημαντικές απουσίες (Παπαδόπουλος - Τερζανίδης - Σαράφης), στις οποίες προστέθηκε από το 41' του συγκεκριμένου αγώνα και ο Γιώργος Κούδας, όταν τραυματίστηκε και έγινε αναγκαστική αλλαγή!

Οι γηπεδούχοι πραγματοποίησαν ίσως την καλύτερή τους εμφάνιση εκείνη τη σεζόν, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που απογοήτευσε τον κόσμο που τον ακολούθησε στην Κατερίνη. 
 
Είχαν την πρωτοβουλία, αλλά έπεσαν πάνω στην καλά οργανωμένη άμυνα του Δικεφάλου. Ο τερματοφύλακάς μας (Χατζηιωάννου), όσες φορές χρειάστηκε πραγματοποίησε σωτήριες επεμβάσεις.

Στο 27' υπήρξε μεγάλη ένταση μεταξύ των παικτών με αποτέλεσμα να αποβληθούν οι συγχωρεμένοι πια Τραγανός και Παρίδης! Ο πρώτος για χτύπημα στον Παρίδη και ο δεύτερος επειδή αντέδρασε (ήπια πάντως), αλλά αυτό ήταν αρκετό για να βρει πάτημα ο διαιτητής Φαμέλης να τον στείλει στα αποδυτήρια!

Λίγο αργότερα ο Φαμέλης έδειξε την κόκκινη και στον Φουλίδη (μεγάλος παίκτης στην εποχή του!), όμως για λόγους που κανείς δεν μπόρεσε να καταλάβει, την πήρε πίσω μερικά δευτερόλεπτα αργότερα!!!
Συμπερασματικά, εκείνη την Κυριακή ο Δικέφαλος γλίτωσε την ήττα, κυρίως λόγω της πολύ καλής αμυντικής παρουσίας (και μόνο) των παικτών του, καθώς και των χαμένων ευκαιριών των γηπεδούχων! Γι' αυτό άλλωστε, όπως προαναφέρθηκε, η ομάδα έφυγε από την πρωτεύουσα της Πιερίας ικανοποιημένη από το πολύτιμο "Χ".

Οι συνθέσεις:

Πιερικός: Πουρπουτίδης, Σιδηρόπουλος, Τραγανός, Καμπάς, Γιαννούλης, Παπαδόπουλος (81' Φωτιάδης), Λιάπης, Αμανατίδης, Πανταζής, Φουλίδης, Μυτιληναίος.

ΠΑΟΚ: Χατζηιωάννου, Γούναρης, Φουντουκίδης, Χατζηαντωνίου, Βέργος, Λάζος, Κοντογιώργος, Μπέλλης, Κούδας (41' Σταυρίδης), Μαντζουράκης, Παρίδης.

* Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε τη σεζόν με 68 βαθμούς, 38-32 τέρματα, 12 νίκες - 10 ισοπαλίες - 12 ήττες, έχοντας στον πάγκο του στα πρώτα 14 ματς τον Ιβάν Χόρβατ, σε 5 τον Γιώργο Χασιώτη για να έρθει στη συνέχεια ο Λες Σάνον (15 παιχνίδια, αλλά και τρεις συνεχόμενες σεζόν στα χρόνια που ακολούθησαν!)

* Στην αρχική photo o Χατζηιωάννου, υποστηριζόμενος από τον Φουντουκίδη, να αποκρούει σέντρα στην περιοχή μας... 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4