Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

27 Δεκεμβρίου 2016

"Καθάρισε" με χατ-τρικ του Κωστίκου! (1981)

Σαν σήμερα στις 27/12/1981, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την Λάρισα, για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1981-1982...

Οι παίκτες του Χάινς Χέερ, αν και βρέθηκαν σε εξαιρετικά μέτρια μέρα πήραν τη νίκη με 3-0, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο μόνο στο τελευταίο εικοσάλεπτο του αγώνα όταν και σκόραραν τρεις φορές με τον ίδιο μάλιστα παίκτη, τον Γιώργο Κωστίκο... 

Παίζοντας ανορθόδοξα στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού και με τον δυνατό βαρδάρη να δυσχεραίνει τις κινήσεις τους, βρήκαν απέναντί τους μια ομάδα που έπαιξε καταστροφικό ποδόσφαιρο, στοχεύοντας ξεκάθαρα στη λευκή ισοπαλία!
Όλα τα λεφτά για τον ΠΑΟΚ ήταν το επιθετικό δίδυμο Κωστίκου - Δημόπουλου, καθώς οι υπόλοιποι που αγωνίστηκαν, υστέρησαν χαρακτηριστικά! 

Οι 7.000 θεατές (6.143 τα εισιτήρια), κόντεψαν να αποκοιμηθούν στο πρώτο 45λεπτο από την εικόνα του αγώνα, με μια μοναδική αξιόλογη φάση να σημειώνεται, αυτή του γκολ. 

Στο 37' ο Δαμανάκης βρήκε τον Ψαρρά στο ύψος της μεγάλης περιοχής, αυτός μπήκε στην περιοχή και σούταρε δυνατά για να τραντάξει η μπάλα το χέρι του Αργυρούλη και ο διαιτητής Κουνελάκης να δώσει το πέναλτι, με το οποίο ο Κωστίκος άνοιξε το σκορ, παρά την γκρίνια των φιλοξενούμενων.

Στην επανάληψη η ποιότητα του παιχνιδιού ανέβηκε κάπως, στο 60' ο Κωστίκος μετά από μπαλιά του Δημόπουλου βγήκε φάτσα με τον Παπαδόπουλο, αλλά πλάσαρε άουτ, ενώ στο ακριβώς προηγούμενο λεπτό ο Βαλαώρας έπιασε κεφαλιά από καλή θέση, άουτ, στην καλύτερη στιγμή της Λάρισας στο ματς!
Οι αποδοκιμασίες που ακούστηκαν από την εξέδρα για το θέαμα, αποδείχτηκαν αρκετές για να ξυπνήσουν τους παίκτες μας που μάλλον είχαν περισσότερο το νου τους στον ... Άι - Βασίλη παρά στο παιχνίδι.

Στο 78' ο Κωστίκος από κοντά, μετά από αδυναμία του Παπαδόπουλου να αποκρούσει τη σέντρα του Δημόπουλου, έκανε το 2-0.

Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε στο 87'. Ο Δαμανάκης έκλεψε την μπάλα από τον Αργυρούλη, βρήκε τον Κωστίκο και αυτός τα δίχτυα της Λάρισας, κάνοντας χατ-τρικ.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Παντέλης, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Αλαβάντας, Σίγγας, Δαμανάκης, Ψαρράς, Γεωργόπουλος, Δημόπουλος, Κούδας (77' Γκουερίνο), Κωστίκος.

Λάρισα: Παπαδόπουλος, Παραφέστας, Πατσιαβούρας, Αργυρούλης, Γκαλίτσιος, Δράμαλης, Γκόλαντας, Βουτυρίτσας (46' Βουρούκος), Μαλουμίδης, Τσιτσιλής (61' Αλεξιάδης), Βαλαώρας.


Δηλώσεις Χέερ: "Αν αφαιρέσουμε τα τελευταία 15 λεπτά το θέαμα που παρουσιάστηκε από τις δύο ομάδες ήταν μέτριο. Νομίζω ότι τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και η Λάρισα επηρεάστηκαν από τον δυνατό αέρα. Όπως και να 'χει πάντως, πρέπει να χαρούμε τη νίκη, γιατί σημαίνει ... βαθμούς".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4