Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

23 Δεκεμβρίου 2016

Επέστρεψε στις νίκες στο ... Χαριλάου! (1992)

Σαν σήμερα στις 23/12/1992, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τον Άρη στο Χαριλάου, για την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1992-1993 ... 

Μετά από διάστημα ενός μήνα, ο ΠΑΟΚ είδε σαν σήμερα στις 23/12/1992 το χρώμα της νίκης και μάλιστα στο εκτός έδρας παιχνίδι του με τον Άρη! 
 
Οι παίκτες του Λιούπκο Πέτροβιτς είχαν κερδίσει για τελευταία φορά στις 22/11/1992 την Κόρινθο στην Τούμπα με 3-1, ενώ στη συνέχεια έχασαν από την ΑΕΚ εκτός με 3-1, τον Ηρακλή εντός με 0-1, στη Ριζούπολη με 2-1 και έφεραν 0-0 με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα!
 
Στο επεισοδιακό παιχνίδι της 15ης αγωνιστικής με τον Άρη που έγινε μπροστά σε 6.000 θεατές (4.125 τα εισιτήρια), ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο 11' με εύστοχο πέναλτι του Κώστα Λαγωνίδη (ανατροπή του Μπορμπόκη), έμεινε με "10" λόγω αποβολής του Καπετανόπουλου στο 46' (όπως και ο συμπολίτης στο 60' όταν αποβλήθηκε ο Λεκμπέλο και αυτός με 2 κίτρινες), για να γίνει το 0-2 στο 58' από τον Στέφανο Μπορμπόκη. 
Η φάση ξεκίνησε από φάουλ που κέρδισε και εκτέλεσε ο ίδιος, η μπάλα αποκρούστηκε από το τείχος, την ξαναβρήκε μπροστά του ο Μπορμπόκης και με δυνατό σουτ ανάγκασε τον Καρκαμάνη να την ξαναμαζέψει από τα δίχτυα του...

Το μόνο που πέτυχαν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν στο 86' με πέναλτι του Γιουκούδη.
Το παιχνίδι δε διεκδίκησε δάφνες ποιότητας είχε όμως την ... απαραίτητη σε αυτές τις περιπτώσεις ένταση τόσο στις κερκίδες όσο και στον αγωνιστικό χώρο και μετά τη λήξη του οι παίκτες του ΠΑΟΚ έγιναν κατά 700.000 δρχ πλουσιότεροι, καθώς ο τότε πρόεδρος του Δικεφάλου, αείμνηστος πια, Θωμάς Βουλινός, τους έδωσε το παραπάνω πριμ!
Δείτε στο video που ακολουθεί, μετά το 0:40 τα διαδοχικά μαρκαρίσματα των παικτών του Άρη, στον Γιώργο Τουρσουνίδη που και εκείνη τη μέρα έκανε παπάδες!
Οι συνθέσεις:

Άρης: Καρκαμάνης, Κολτσίδας, Μουρατίδης (46' Γιουκούδης), Στρατηλάτης (29' Κωφίδης), Τσίμπος, Δαλκίδης, Λεκμπέλο, Σαμώλης, Σαπουντζής, Λόντσαρ, Μιλόγεβιτς.

ΠΑΟΚ: Πουρλιοτόπουλος, Παναγιωτίδης, Καπετανόπουλος, Πλίτσης, Αλεξίου, Λαγωνίδης, Δημόπουλος, Μπορμπόκης, Χάβος, Τουρσουνίδης (82' Οικονομίδης), Δερμιτζάκης (46' Ζαγοράκης).
Δηλώσεις Πέτροβιτς:

"Ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι και οι δύο ομάδες έπαιξαν δυνατά και παθιασμένα για τη νίκη. Ο αντίπαλος ήταν καλύτερος σε ορισμένα διαστήματα του αγώνα αλλά εμείς ενεργήσαμε πιο σωστά σε κρίσιμα σημεία του. Χρειαζόμασταν τη νίκη που μας τόνισε όχι μόνο βαθμολογικά αλλά και ψυχολογικά! Πιστεύω ότι θα έχουμε άλλον αέρα στα υπόλοιπα παιχνίδια και θα βαδίσουμε στον δρόμο των επιτυχιών."
* Τη σεζόν 1992-1993 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 5η θέση, έχοντας 17 νίκες - 6 ισοπαλίες - 11 ήττες. Συγκέντρωσε 57 βαθμούς με τέρματα 52-38.
* Ήταν άλλη μια σεζόν στην οποία οι προπονητές άλλαζαν σαν τα πουκάμισα! Ξεκίνησε ο Λιούπκο Πέτροβιτς (19 ματς), ακολούθησε ο Νίκος Ζαλίκας (1 ματς) και τη σκυτάλη πήρε μέχρι το τέλος ο Όλεγκ Μπλαχίν για 14 παιχνίδια...

* Η χρονιά σημαδεύτηκε από τα αλήστου μνήμης επεισόδια με την Παρί Σεν Ζερμέν, που έφεραν πολύ βαριά τιμωρία για τον ΠΑΟΚ, με τον κόσμο να είναι πυρ και μανία με τον συγχωρεμένο, τότε πρόεδρο, Θωμά Βουλινό!
* Στο ματς με τον Άρη, πραγματοποιήθηκε η πρώτη εμφάνιση του Θοδωρή Ζαγοράκη με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, σε παιχνίδι πρωταθλήματος, όταν αντικατέστησε στο ημίχρονο τον τραυματία Παύλο Δερμιτζάκη.
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4