Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

09 Ιανουαρίου 2017

Ο ερχομός του Lino στον ΠΑΟΚ (2009)

Σαν σήμερα στις 9/1/2009 υπέγραψε στον ΠΑΟΚ για 1.5 χρόνο, ο Dorvalino Alves Maciel (Lino) ...

Η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου είναι ιδιαίτερα δύσκολη και ως ένα βαθμό "ριψοκίνδυνη" για τις επιλογές των ομάδων. 

Τον Δεκέμβριο του 2008, ο ΠΑΟΚ είχε συμφωνήσει με τον Γάλλο μέσο Olivie Sorlin. Λίγη ώρα πριν την άφιξη του Sorlin, προηγήθηκε και μία άλλη άφιξη για τον ΠΑΟΚ! Ο 27χρονος Αιγύπτιος Abou Mosalem ο οποίος αγωνιζόταν σαν αριστερό μπακ στο Στρασβούργο και ήρθε για να δοκιμαστεί στο Δικέφαλο και ενδεχομένως να αποτελούσε τη 2η μεταγραφή του ΠΑΟΚ, εφόσον βέβαια έπειθε το προπονητικό team για την αξία του.

Ο Abou Mosalem γεννήθηκε στις 26 Ιουλίου του 1981. Πριν μετακομίσει στη Γαλλία έκανε καλό όνομα στην Αλ Αχλί της Αιγύπτου, ενώ μετρούσε και 10 συμμετοχές με την Εθνική ανδρών της χώρας του (είχε πετύχει μάλιστα και 2 γκολ).

Ο Αιγύπτιος δεν ήταν γραφτό του να ντυθεί στα ασπρόμαυρα, μιας και την τελευταία μέρα του 2008, "έσκασε" το όνομα του Lino, ενός παίκτη που εκ του αποτελέσματος κρίνοντας, πρόσφερε τα μέγιστα στον ΠΑΟΚ!!!

Ο Βραζιλιάνος που ανήκε στο δυναμικό της Πόρτο, ήταν τελικά ο εκλεκτός του Santos για τη θέση του αριστερού μπακ και τα επόμενα 24ωρα ο ποδοσφαιριστής ήρθε στη Θεσσαλονίκη και υπέγραψε στις 9/1/2009 συμβόλαιο διάρκειας 1,5 χρόνου. 

Ο Lino, επί σειρά ετών αγωνίστηκε στο Βραζιλιάνικο πρωτάθλημα και ως τότε συνεργάστηκε συνολικά με 11 ομάδες. Για την ακρίβεια, τη σεζόν 1997-98 αγωνίστηκε στις Κορίνθιανς, το 1999 στην Σάο Καετάνο, το 2000 στην Γκρέμιο, από το 2001 ως το 2005 ανήκε στη Σάο Πάουλο, το 2002 (δανεικός) στη Φιγκουεϊρένσε, το 2003 (δανεικός) στην Μπαία, το 2005 (δανεικός) στη Φλουμινένσε, το 2006 στη Μαρίλια και στη Ζουβεντούδε, το 2007 στην Κοΐμπρα και το 2008 στην Πόρτο...

Και επειδή εμείς οι ΠΑΟΚτσήδες είμαστε μια πολύ περίεργη "ράτσα" οπαδών, ο ερχομός του 32χρονου τότε παίκτη στην ομάδα, συνοδεύτηκε από χαρακτηρισμούς του τύπου: "γυρολόγος", "συνταξιούχος" και άλλα παρόμοια!!! 

Η προσφορά του Lino στον ΠΑΟΚ δεν αποτυπώνεται με αριθμούς, καθώς τα νούμερα δεν μπορούν να αποτυπώσουν πως όσα χρόνια έπαιξε στον ΠΑΟΚ, ήταν ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4