Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

15 Δεκεμβρίου 2016

Εκτός έδρας νίκη το μακρινό 1928!

Σαν σήμερα στις 15/12/1928, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τον Ηρακλή εκτός έδρας, για το πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης της περιόδου 1928-1929...

Παρά το κρύο που επικρατούσε εκείνες τις μέρες στη Θεσσαλονίκη, 5.000 θεατές βρέθηκαν στο παλιό γήπεδο του Ηρακλή για να δουν ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι. 

Οι δύο αντίπαλοι κατέβηκαν στο γήπεδο με ότι καλύτερο διέθεταν στο ρόστερ εκείνης της εποχής, ο ΠΑΟΚ όμως ήταν αυτός που έπαιξε από το πρώτο λεπτό με καρδιά και ήταν πιο αποφασισμένος για να πάρει τη νίκη.

Παρά το μεγάλο πάθος που έβγαλαν οι παίκτες του Κώστα Ανδρεάδη (Κωτσαράς), είχαν το καθαρό μυαλό να παίξουν όμορφο ποδόσφαιρο, με εξαιρετικούς συνδυασμούς που χάρισαν στους παίκτες μας τη νίκη με 0-3. Μια νίκη που έφερε τον Δικέφαλο στην 1η θέση της βαθμολογίας...

Οι γηπεδούχοι είχαν μια δυο καλές στιγμές στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, ενώ στο 15' συγκρούστηκαν Βόγας και Πάγκαλος, με αποτέλεσμα ο πρώτος να χτυπήσει στο κεφάλι και ο δεύτερος κάτω από το μάτι! 

Συνέχισαν όμως να αγωνίζονται, καθώς εκείνη την εποχή δεν επιτρεπόταν αλλαγές και όποιος έβγαινε, η αποχώρησή του θα έδινε πλεονέκτημα στον αντίπαλο.

Στο 21' ο Πρωτοψάλτης σταμάτησε τον Παντερμαλή σε μια πολύ καλά οργανωμένη επίθεση του ΠΑΟΚ, όμως στο 25' ο ίδιος εκμεταλλεύτηκε ιδανικά την πάσα του Βλάχου και άνοιξε το σκορ. 

Τα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου είχαν μια άγρια ομορφιά, καθώς η μπάλα ανεβοκατέβαινε και οι τερματοφύλακες είχαν πολλή δουλειά. 

 Με την έναρξη της επανάληψης ο Λιανόπουλος σέντραρε και ο Μακαρονόπουλος με δυνατή κεφαλιά διπλασίασε τα γκολ του ΠΑΟΚ, για να έρθει στο 86' ο Βλάχου με μακρινό σουτ να διαμορφώσει το τελικό 0-3...

Η νίκη πανηγυρίστηκε έντονα τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου από τους ΠΑΟΚτσήδες που βρέθηκαν στις κερκίδες του γηπέδου.

Οι συνθέσεις:

Ηρακλής: Νικολαίδης, Πρωτοψάλτης, Βόγας, Γρηζαγαρίδης, Δόικος, Λιόντας, Ναμίας, Μπατζόγλου, Αθανασίου Χ., Σιδηρόπουλος, Αθανασίου Δ.

ΠΑΟΚ: Παπαδόπουλος, Βεντουρέλης, Μαλαξόπουλος, Γρηγοριάδης, Βλάχου, Γεωργιάδης, Μακαρονόπουλος, Παντερμαλής, Πάγκαλος, Ετιέν, Λιανόπουλος.

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1928-1929 τερμάτισε στη 2η θέση του πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης με 18 βαθμούς και 30-8 τέρματα. Είχε σε 10 ματς, 8 νίκες και 2 ισοπαλίες!

* Στην αρχική εικόνα, μια ομάδα του ΠΑΟΚ το 1928.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4