Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

16 Δεκεμβρίου 2016

Ένα ημίχρονο ήταν υπεραρκετό! (1962)

Σαν σήμερα στις 16/12/1962, ένας σαρωτικός στο πρώτο ημίχρονο ΠΑΟΚ, πέρασε εύκολο απόγευμα στο Χαριλάου, επικρατώντας του Άρη με 0-3, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1962-1963...

Ο αγώνας έγινε παρουσία περίπου 12.000 θεατών. Η ομάδα του Αυστριακoύ Καρλ Ντούσμπεργκ, είχε τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης στο πρώτο 45λεπτο, διάστημα στο οποίο Άρης δεν υπήρχε στο γήπεδο! 
 
Το σκορ άνοιξε στο 9' ο Γιακουμής, μετά από εκπληκτική προσπάθεια αποφεύγοντας διαδοχικά τους Σωτηριάδη - Χατζηκώστα - Νανάκο, πλάσαρε τον Χρηστίδη και έγραψε το 1-0... 

Στο 27' και πάλι ο Γιακουμής κέρδισε την κεφαλιά από τον κατά πολύ ψηλότερό του Σωτηριάδη και διπλασίασε τα γκολ του Δικεφάλου, σκορ με το οποίο έκλεισε το ημίχρονο.

Ο ΠΑΟΚ παίζοντας πολύ με τους δύο μπακ (Νικολαΐδη - Μουρατίδη) και έχοντας τον Βασιλειάδη να κεντάει στη μεσαία γραμμή, έλεγξε απόλυτα το ματς και δεν επέτρεψε τους γηπεδούχους να απειλήσουν σε καμία περίπτωση, στο πρώτο μισό του παιχνιδιού.

Στην επανάληψη ο Άρης είχε μια δύο καλές στιγμές, όμως το κερασάκι στην τούρτα το έβαλε ο Βασιλειάδης στο 87' μετά από περιπετειώδη φάση, διαμορφώνοντας το τελικό 0-3... Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Μουρατίδης, Βασιλειάδης, Γιακουμής, Ραπτόπουλος... 

Οι συνθέσεις: 

Άρης: Χρηστίδης, Νανάκος, Σωτηριάδης, Αθανασιάδης, Χατζηκώστας, Σεμερτζής, Λαζίκογλου, Φιλίππου, Πασχαλίδης, Καλλιατζής, Αλεξιάδης.

ΠΑΟΚ: Μιχαηλίδης, Χασιώτης, Ραπτόπουλος, Μακρής, Μουρατίδης, Νικολαΐδης, Μυτιληναίος, Βασιλειάδης, Γιακουμής, Σαββίδης, Λέανδρος.

* Στην παρακάτω photo διακρίνεται μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1962-1963.

* Ο Δικέφαλος του Βορρά εκείνη τη σεζόν 1962-1963 (όπως και την προηγούμενη) είχε στον πάγκο του τον Αυστριακό Καρλ Ντούσμπεργκ, τερμάτισε 4ος με 64 βαθμούς, έχοντας σε 30 ματς, 13 νίκες - 8 ισοπαλίες - 9 ήττες, τέρματα 44-34.

* Και μια σημαντική λεπτομέρεια: Σε εκείνο το πρωτάθλημα συμμετείχαν 16 ομάδες. Από αυτές οι εννιά (!) ήταν από την Αθήνα (και Πειραιά)... ΑΕΚ, Αιγάλεω, Απόλλων Αθηνών, Εθνικός, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Πανιώνιος, Προοδευτική, Φωστήρας, τέσσερις από τη Θεσσαλονίκη (ΠΑΟΚ, γριά, Απόλλων Θεσσαλονίκης, Άρης) και από επαρχία ο Πιερικός, ο Παναιγιάλειος και η Νίκη Βόλου!

* Τον τίτλο τον κατέκτησε η ΑΕΚ, η οποία ισοβάθμησε με τον Παναθηναϊκό στο τέλος του πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί αγώνας μπαράζ μεταξύ τους για την ανάδειξη του πρωταθλητή. Αυτός έληξε ισόπαλος 3-3, όμως η ΑΕΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα έχοντας καλύτερο συντελεστή τερμάτων από τον Παναθηναϊκό (66:21=3,14 έναντι 75:28=2,68).

* Ρίχνοντας μια ματιά στην τελική βαθμολογία, το μάτι πέφτει και στη θέση Νο 14 στην οποία φιγουράρει ο ... συμπολίτης που σώθηκε στο τσακ στα μπαράζ, χάρη σε μια ισοπαλία που πήρε στον Παναιγιάλειο (0-0)!

Η τελική βαθμολογία:

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4