Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

25 Απριλίου 2020

Στον τελικό για 3η σερί χρονιά! (2019)

Σαν σήμερα στις 25/4/2019, ο ΠΑΟΚ έμεινε στη λευκή ισοπαλία στο "Θ. Κολοκοτρώνης" στον επαναληπτικό αγώνα της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, της περιόδου 2018-2019 και προκρίθηκε στον τελικό του ΟΑΚΑ...

Ο Λουτσέσκου παράταξε στο αρχικό σχήμα τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Κρέσπο - Ίνγκασιν - Βαρέλα - Μάτος, αμυντικά χαφ τους Σάκχοφ - Μίσιτς, μεσοεπιθετικά τους Ζαμπά - Μπίσεσβαρ - Λημνιό και στην κορυφή της επίθεσης τον Τσούμπα Άκπομ. 

Ο Δικέφαλος έδειξε από την αρχή της αναμέτρησης πως ο στόχος ήταν να κρατήσει το μηδέν στα μετόπισθεν και να προσπαθήσει να τρυπήσει τους γηπεδούχους σε κάποια αντεπίθεση. 
Παίζοντας με κοντά τις γραμμές, έδωσε την κυκλοφορία της μπάλας στους γηπεδούχους που από την αρχή του αγώνα πίεζαν ψηλά και ήταν η ομάδα που είχε 2-3 καλές στιγμές στο πρώτο ημίχρονο, με τον Πασχαλάκη πάντως να φωνάζει παρών όποτε χρειάστηκε! 

Ο Αστέρας μπήκε δυνατά στην επανάληψη, πίεσε για κάποιο γκολ χωρίς όμως να καταφέρουν οι παίκτες του να νικήσουν τον Πασχαλάκη στις καλές στιγμές που είχαν στο ματς! 

Στο 47ο λεπτό, ακυρώθηκε γκολ του Τσιλιανίδη, για φάουλ στον Ίνγκασον και μετά το 70', όσο περνούσε η ώρα η επιθετική δραστηριότητα των γηπεδούχων εκφυλλιζόταν με τον ΠΑΟΚ προς το τέλος του παιχνιδιού να βρίσκει την ευκαιρία να γίνει απειλητικός με τους Λημνιό και Ολιβέιρα! 

Ολιβέιρα, Πέλκας, Σφιντέρσκι, ήταν οι κινήσεις του Λουτσέσκου από τον πάγκο μας, με τις αλλαγές να βοηθούν την ομάδα να κρατήσει μπάλα και να φτάσει στην πρόκριση! 

Οι συνθέσεις: 

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Βλάχος (41' Δουβίκας), Μαρτίνεθ, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μουνάφο, Βαλιέντε, Τασουλής (64' Μπελλόκ), Φερνάντεζ, Κώτσιρας, Τσιλιανίδης (74' Αραβίδης). 

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Ίνγκασον, Κρέσπο, Σακχόφ, Μίσιτς (52' Ολιβέιρα), Λημνιός, Μπίσεσβαρ, Ζαμπά (62' Πέλκας), Άκπομ (77' Σφιντέρσκι). 

………………………….. 

Ο τεχνικός του Δικεφάλου μίλησε για την λευκή ισοπαλία στη Τρίπολη που έδωσε το εισιτήριο για τον τελικό της 11ης Μαΐου... 
Αναλυτικά ο Ράζβαν Λουτσέσκου τόνισε: 

Για το αποτέλεσμα: «Δεν μπορώ να πω ότι θέλαμε να παίξουμε με αυτόν τον τρόπο σήμερα, αλλά μπορούμε να παίξουμε και με αυτόν τον τρόπο. Ετοιμαστήκαμε για να παίξουμε με τον τρόπο που παίζουμε συνήθως, αλλά η έλλειψη πνευματικής ενέργειας δεν βοήθησε. Ξέραμε πόσο σημαντικό είναι να προκριθούμε στον τελικό και να κατακτήσουμε κι αυτό το Κύπελλο». 

Για την χρησιμοποίηση του Κρέσπο σαν αριστερό μπακ: «Ξέραμε πολύ καλά τι έχουμε μπροστά μας και θέλαμε την πρόκριση. Ο Γιαννούλης θέλει περισσότερες μέρες για να αποκατασταθεί πλήρως μετά από ένα παιχνίδι. Με τον Κρέσπο, τον Βαρέλα και τον Ίνγκασον είχαμε την πνευματική ισορροπία που θέλαμε. Αλλά είχαμε και ύψος στις στημένες φάσεις. Λαμβάνοντας υπόψιν όλα αυτά, πήραμε αυτές τις αποφάσεις». 

Για τους δύο τελικούς που απομένουν στην ομάδα: «Είναι προφανές ότι θέλαμε να κερδίσουμε αυτά τα παιχνίδια. Όλη η χρονιά, κάθε παιχνίδι, ήταν για εμάς σαν τελικός. Φτάσαμε σε αυτή την απίστευτη κατάκτηση του τίτλου μετά από τόσα χρόνια, αλλά και σε έναν ακόμη τελικό του Κυπέλλου». 

…………………………… 

Ο Λέο Μάτος μίλησε για την πρόκριση του ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας για τρίτη σερί χρονιά... 
Αναλυτικά τόνισε: 

Για την πρόκριση στον τελικό: «Γνωρίζαμε ότι το παιχνίδι που κάναμε δεν είναι το καλύτερο που κάναμε, αλλά το σκορ μας έδινε την ευκαιρία να διαχειριστούμε το παιχνίδι, αυτό κάναμε και πανηγυρίσαμε την πρόκριση στον τελικό». 

Για την κατάσταση που επικρατεί στα αποδυτήρια: «Δεν είναι εύκολο να γυρίσεις τον διακόπτη και να ξεχάσεις τι έγινε την Κυριακή. Ήταν μια μεγάλη νύχτα για εμάς, αλλά πρέπει να συγκεντρωθούμε και να παίξουμε στον τελικό για να πάρουμε το Κύπελλο». 

Για την τρίτη σερί συμμετοχή του ΠΑΟΚ σε τελικό Κυπέλλου: «Έχουμε καταβάλει μεγάλη προσπάθεια να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Θέλουμε να συνεχίσουμε να το κάνουμε, δεν μας αρκεί που έχουμε κερδίσει δύο Κύπελλα και το πρωτάθλημα, θέλουμε να συνεχίσουμε και τα επόμενα χρόνια, να κατακτήσουμε ακόμη περισσότερους τίτλους». 

…………………………. 

Τα όσα δήλωσε ο Φερνάντο Βαρέλα, μετά την πρόκριση του ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ... 
«Είμαστε όλοι εδώ για να γράψουμε ιστορία. Κατακτήσαμε το πρωτάθλημα και θέλουμε και το Κύπελλο. Θέλουμε να συνεχίσουμε να γράφουμε το όνομα μας στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Κατά 50% θα είναι η ΑΕΚ στον τελικό ως αντίπαλος. 

Είναι πολύ σημαντικό να μείνουμε στη συνείδηση όλων. Να μας θυμούνται μετά από 100 χρόνια. Είναι σημαντικό για όλους μας και θα δώσουμε τα πάντα για να το πετύχουμε. 

Περιμέναμε ότι ο Αστέρας θα μας πιέσει και θα βγει ψηλά. Δεν ήταν το καλύτερο μας παιχνίδι και το παραδέχομαι. Την Κυριακή είχαμε ένα μεγάλο πάρτι, ακούτε τη φωνή μου και το πως είναι κι άλλοι παίκτες... Σίγουρα δεν ήμασταν αυτοί που περιμέναμε, αλλά θέλαμε την πρόκριση, ακόμη κι αν αυτό δεν ερχόταν με νίκη ή με καλή εμφάνιση. 

Είναι το έκτο ή έβδομο παιχνίδι μου σε αυτό το γήπεδο και έχουμε κερδίσει μόλις δύο φορές. Ο Αστέρας είναι μία καλή και σκληρή ομάδα. Ξέραμε ότι θα είναι δύσκολο παιχνίδι, αλλά ήμασταν προετοιμασμένοι να κάνουμε αυτό που πρέπει. Μπήκαμε για τη νίκη, αλλά ξέραμε ότι και χωρίς τη νίκη, θα μπορούσαμε να πάρουμε την πρόκριση. Θέλαμε την πρόκριση, αυτό μας ενδιέφερε». 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4