Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

10 Απριλίου 2020

Η ήττα έφερε μοιραία τον αποκλεισμό (1949)

Σαν σήμερα στις 10/4/1949, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στο Σιντριβάνι τον Παναθηναϊκό, σε παιχνίδι του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 1948-1949 … 

Ο Δικέφαλος με τον Κώστα Δεληγιώργη στον πάγκο του, παρά την πολύ καλή του εμφάνιση, γνώρισε την ήττα με 0-1 και αποκλείσθηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης. 

Ο αγώνας έγινε μπροστά σε 10.000 θεατές, ανάμεσά τους και 400 φίλοι της αθηναϊκής ομάδας –στρατιώτες οι περισσότεροι- τους οποίους χειροκρότησαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ! 
Οι παίκτες μας είχαν την υπεροχή στο πρώτο μισό του παιχνιδιού, όμως δεν κατάφεραν να φτάσουν σε κάποιο γκολ, καθώς ο πορτιέρε του Παναθηναϊκού (Μαθιός), ήταν σε πολύ καλή μέρα. 

Στην επανάληψη και στο 55ο λεπτό συνέβη κάτι σπανιότατο για τα ελληνικά γήπεδα! Ο διαιτητής Τζίτζης απέβαλε τον φίλαθλο της ομάδας μας, Ζώγα, θεωρώντας ότι ενοχλούσε στη διεξαγωγή του αγώνα με τις φωνές του και τις χειρονομίες του… 
Το γκολ που έδωσε τη νίκη και την πρόκριση στον Παναθηναϊκό σημειώθηκε στο 65’. Σκόρερ ο Παπαντωνίου με δυνατό σουτ μετά από προσπάθεια του Φυλαχτού. 

Οι προσπάθειες των παικτών μας για να φτάσουν στην ισοφάριση αποδείχθηκαν μάταιες, καθώς το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το σφύριγμα της λήξης του διαιτητή Τζίτζη! 

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Σαμαράς, Πατάκας, Αρβανίτης, Μιγγούσης, Μουρατίδης, Ψωμάς, Εμμανουηλίδης, Βασιλειάδης, Καλογιάννης, Παπαδάκης, Χατζηαντωνίου.

Παναθηναϊκός: Μαθιός, Σταφυλίδης, Κυριαζόπουλος, Χιονίδης, Νικολόπουλος, Νικολαΐδης, Διαλετής, Παπαντωνίου, Πετσανάς, Σίμος, Φυλαχτός.
Η πορεία του ΠΑΟΚ στη διοργάνωση … 

12/02/1949: Ολυμπιακός Βόλου – ΠΑΟΚ 0-2 

06/03/1949: ΠΑΟΚ – Ηρακλής 2-1 

10/04/1949: ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 0-1 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4