Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

15 Απριλίου 2020

Αποκλεισμός από τα 11 μέτρα στην παράταση (1956)

Σαν σήμερα στις 15/4/1956, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στο Σιντριβάνι τον Ηρακλή, σε παιχνίδι του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 1955-1956 …

Ο Δικέφαλος με τον Ούγγρο τεχνικό Έρμαν Χόφμαν στον πάγκο του, σε ένα κατάμεστο γήπεδο, γνώρισε την ήττα με 2-3 από τον συμπολίτη και αποχαιρέτισε τη διοργάνωση! 

Ήταν ένα αποτέλεσμα έκπληξη, καθώς ο ΠΑΟΚ ήταν ήδη πρωταθλητής Θεσσαλονίκης με 9-1 νίκες και ετοιμαζόταν για την τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος! 

Το σκορ άνοιξε για τον ΠΑΟΚ στο 32’, όταν Λέανδρος – Κουιρουκίδης συνδυάστηκαν, ο τελευταίος σούταρε για να αποκρούσει δύσκολα ο Πτολεμαίος, η μπάλα κατέληξε στον Κιουρτζή που σούταρε με δύναμη και με τη βοήθεια του εσωτερικού του οριζόντιου δοκαριού έκανε το 1-0. 

Στο 41’ ο Ηρακλής ισοφάρισε με τον Χασεκίδη ο οποίος μετά από σέντρα του Πιτσούδης σούταρε, η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι μας, επέστρεψε στον Χασεκίδη που είχε εύκολο έργο για να κάνει το 1-1 σε κενή εστία. 

Δύο λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης, ο Φορτομάνος εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα έφτασε στα πόδια του Χασεκίδη και αυτός την έστειλε στα δίχτυα κάνοντας το 1-2. 

Στο 69’ ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι όταν η μπάλα σε σέντρα του Χουρμπουλιάδη βρήκε το χέρι του Γαβριηλίδη, με τον Γερούδη να το εκτελεί και να κάνει τ0 2-2. 

Με αυτό το σκορ ολοκληρώθηκε η κανονική διάρκεια του παιχνιδιού και στο 103’ ο διαιτητής Φατούρος υπέδειξε πέναλτι υπέρ των φιλοξενούμενων, σε χέρι του Γεντζή μετά από σέντρα του Πιτσούδη. 

Το εκτέλεσε ο Χασεκίδης, ο Πρόγιος απέκρουσε εντυπωσιακά, όμως η μπάλα στρώθηκε στον Χασεκίδη που με κοντινό σουτ σημείωσε το 3ο προσωπικό του γκολ, χαρίζοντας την πρόκριση στην ομάδα του! 

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Πρόγιος, Κεμανίδης, Χασιώτης, Πετρίδης, Τσίντογλου, Γερούδης, Κιουρτζής, Γεντζής, Κουιρουκίδης, Λέανδρος, Χουρμπουλιάδης.

Ηρακλής: Πτολεμαίος, Λεμονής, Γαβριηλίδης, Λιάρος, Φορτομάνος, Ράμμος, Πιτσούδης, Χατζηγιαννίδης, Χασεκίδης, Τουμπέλης, Παπαδόπουλος.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4