Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

26 Μαρτίου 2020

Διακοπή στο 85' και επανάληψη του ματς (1950)

Σαν σήμερα στις 26/3/1950, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στο Σιντριβάνι τον Άρη, σε παιχνίδι της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 1949-1950 … 

Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί αρχικά στις 19/3/1950 σε παιχνίδι που τελείωσε 3-3 και ο επαναληπτικός αγώνας που έγινε σαν σήμερα στις 26/3/1950, είχε ακυρωθεί, καθώς ο διαιτητής Σωτηρόπουλος, δεν είχε συντάξει το φύλλο αγώνα (το σκορ ήταν 1-1 και το ματς διακόπηκε στο 85’). 

Έτσι η Επιτροπή Κυπέλλου όρισε την επανάληψη του παιχνιδιού, το οποίο τελικά διεξήχθη σαν στις 26/4/1950. 

Ο αγώνας που έγινε σαν σήμερα στις 23/3/1950, παρουσία χιλιάδων θεατών σε ένα κατάμεστο γήπεδο που για μια φορά ακόμη αποδείχτηκε μικρό για τέτοια ματς, ξεκίνησε με σφοδρή χαλαζόπτωση και βροχή στη συνέχεια! 

Ο Άρης πήρε το προβάδισμα στο σκορ στο 29’ με γκολ που σημείωσε ο Χαλυβόπουλος μετά από μπαλιά του Κοΐδη, με τον συμπολίτη να έχει την υπεροχή στο πρώτο 45λεπτο. 

Στην επανάληψη η εικόνα του ματς άλλαξε τελείως! Ο ΠΑΟΚ πήρε τα ηνία του παιχνιδιού, έβγαλε φάσεις, πίεσε τον αντίπαλό του, με την αναμέτρηση να γίνεται υπέρμετρα σκληρή, καθώς ήταν συχνές οι συμπλοκές μεταξύ των παικτών! 

Ο διαιτητής Σωτηρόπουλος μάλιστα, στα μισά του 2ου ημιχρόνου απέβαλε τον Βασιλειάδη, αλλά στη συνέχεια άλλαξε την απόφασή του αφήνοντας τον παίκτη μας στο παιχνίδι, κάτι που δεν ήταν σπάνιο εκείνα τα χρόνια! 

Η φάση που έβαλε μπουρλότο στο παιχνίδι καταγράφηκε στο 85’. Σε εκείνο το χρονικό σημείο ο ΠΑΟΚ κέρδισε φάουλ, το εκτέλεσε με δύναμη ο Τζιονόπουλος, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Γκαντίνα. 

Την ώρα που η μπάλα «ταξίδευε» για το πλεκτό, οι παίκτες του Άρη ισχυρίστηκαν πως άκουσαν σφύριγμα του διαιτητή και μετά το 1-1 τον περικύκλωσαν διαμαρτυρόμενοι, κάτι που έκαναν και οι δικοί μας ώστε να ενημερωθούν για το τι συνέβη. 

Ο διαιτητής φοβούμενος επεισόδια, πήγε στα αποδυτήρια με ισχυρή αστυνομική προστασία και στη συνέχεια πήγε στο ξενοδοχείο όπου διέμενε χωρίς να συντάξει το φύλλο αγώνα, κάτι που θα έκανε όταν απομακρυνόταν από τη Θεσσαλονίκη! 

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Τσαβδαρίδης, Πατάκας, Αρβανίτης, Κουντής, Μουρατίδης, Ψωμάς, Εμμανουηλίδης, Βασιλειάδης, Τζινόπουλος, Παπαδάκης, Χατζηαντωνίου.

Άρης: Γκαντίνας, Αμπραχαμιάν, Νικολαΐδης, Καυτατζής, Γρηγοριάδης, Ποζάνης, Κοΐδης, Λιακόπουλος, Καζαντζής, Καλτέκης, Χαλυβόπουλος.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4