Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

05 Μαρτίου 2020

"Καθάρισε" με δύο γκολ του Αφεντουλίδη (1967)

Σαν σήμερα στις 5/3/1967, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Πανσερραϊκό, σε παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Ελλάδας, της περιόδου 1966-1967 … 

Ο Δικέφαλος με τον Νίκο Πάγκαλο στον πάγκο του, μπροστά σε θεατές 8.000 θεατές (6.890 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 2-0, χάρη σε δύο γκολ που σημείωσε ο Αφεντουλίδης στην επανάληψη! 

Με κορυφαίους τους Γιακουμή, Αφεντουλίδη και τον Χαραλαμπίδη να επανεμφανίζεται μετά από καιρό στο αρχικό σχήμα, η ομάδα μας μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο, στην επανάληψη ανέβηκε κατακόρυφα! 
Το σκορ άνοιξε στο 64’ ο Αφεντουλίδης με πλασέ μετά από βολίδα του Χαραλαμπίδη στο δοκάρι και ο ίδιος παίκτης επτά λεπτά αργότερα σημείωσε το 2-0 με μακρινό σουτ μετά από μπαλιά του Γιακουμή, πετυχαίνοντας δύο όμορφα τέρματα που ενθουσίασαν τον κόσμο! 

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης, Βασιλειάδης, Φουντουκίδης, Τάτσης, Γιακουμής, Μουρατίδης, Λέανδρος, Χαραλαμπίδης, Νικολαΐδης, Κοντογιώργος Αφεντουλίδης. 

Πανσερραϊκός: Χριστοδούλου, Στεφανίδης, Χατζηπανταζής, Τσακίρης, Στοϊμένος, Κεσέογλου, Μπιτζίδης, Σαδίκης, Αποστολίδης, Κωνσταντινίδης, Καλαποδάς. 

* Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε τη χρονιά με 36-20 τέρματα, είχε 13 νίκες, 11 ισοπαλίες, 6 ήττες, μαζεύοντας 67 βαθμούς... Και αυτά ενώ η υπόθεση Κούδα ήταν σε ... πλήρη εξέλιξη! 

* Ο Δικέφαλος ξεκίνησε και ολοκλήρωσε τη χρονιά με τον Νίκο Πάγκαλο στον πάγκο του (30 ματς), ενώ ο ίδιος ήταν τεχνικός της ομάδας και στην αρχή της επόμενης σεζόν για 6 παιχνίδια, πριν αντικατασταθεί από τον Δημήτρη Καλογιάννη. 

* Στην αρχική εικόνα οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν το πρώτο γκολ του Ανέστη Αφεντουλίδη. 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4