Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

19 Νοεμβρίου 2019

Νοκ άουτ ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό (1985)

Σαν σήμερα στις 19/11/1985, ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στην Αθήνα για να αντιμετωπίσει σε νοκ άουτ ματς Κυπέλλου τον Ολυμπιακό (συμπληρωματικός γύρος ανάμεσα στον α’ και στον β’), μια αναμέτρηση που έγινε στις 20/11 στο ΟΑΚΑ …

Ο Δικέφαλος με τον Αυστριακό τεχνικό Βάλτερ Σκότσικ στον πάγκο του, Πρωταθλητής τη σεζόν 1984-1985, δεν τα πήγαινε καθόλου καλά στο πρωτάθλημα και οι ελπίδες όλων για να μην πάει χαμένη η χρονιά είχαν στραφεί στο Κύπελλο!
Η ομάδα δεν θα είχε τη συμπαράσταση του κόσμου της, καθώς δεν υπήρχαν οργανωμένες εκδρομές από τη Θεσσαλονίκη, μιας και είχαν δοθεί μόλις επτά (!) εισιτήρια, θα είχε όμως τη συμπαράσταση των φίλων της που ζούσαν στο λεκανοπέδιο.
Η αποστολή του ΠΑΟΚ κατέλυσε στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» από όπου είναι και οι εικόνες οι οποίες υπάρχουν στο κείμενο. Απόντες οι Στεργιούδας, Τσουρέλας, Βασιλάκος, Πίττας.
Δηλώσεις: 

Χάρης Σαββίδης: «Οι δύο ομάδες τίθενται αντιμέτωπες σε μια εποχή στην οποίαν έχουν πολλά προβλήματα! Όποια κερδίσει θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει την έξοδο στην Ευρώπη μέσω του Κυπέλλου. Θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να πάρουμε τη νίκη. 

Ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη ιστορία το ίδιο και ο ΠΑΟΚ. Θα γίνει σπουδαίο παιχνίδι. Σίγουρα το αποτέλεσμα θα επηρεάσει σημαντικά τη μετέπειτα πορεία τους στο πρωτάθλημα. Πάντως και οι δύο μπορούν να διακριθούν και στο πρωτάθλημα, γιατί επαναλαμβάνω, πρόκειται για μεγάλες ομάδες».

Όσο για τα σχέδιά του για το μέλλον: «Τα σχέδιά μου είναι μεγαλεπήβολα. Αν ο Σκότσικ μας πει να κάνουμε τον Δεκέμβρη μεταγραφές θα κάνουμε. Οι μεγάλες πάντως μεταγραφές θα γίνουν τον Ιούλη! Όπως και να έχει ο ΠΑΟΚ θα ξαναγίνει μεγάλος».

Βάλτερ Σκότσικ: «Το παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο. Και για τους δύο αντιπάλους παίζονται πολλά! Ο Ολυμπιακός έχει το πλεονέκτημα της έδρας, αλλά εμείς ήρθαμε αποφασισμένοι να τα παίξουμε όλα για όλα».

Γιώργος Κωστίκος: «Όποιος χάσει, χάνεται! Ο Ολυμπιακός είναι ο γηπεδούχος, αλλά το Ολυμπιακό στάδιο είναι ουδέτερη έδρα. Θα προσπαθήσουμε να το εκμεταλλευτούμε. Πιστεύω στην πρόκριση».

Κώστας Ορφανός: «Αναμφίβολα πρόκειται για ένα δύσκολο παιχνίδι με τις γνωστές ιδιορρυθμίες που έχουν τα ματς Κυπέλλου. Ο αντίπαλός μας ευνοείται από την έδρα αλλά θα το παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Θέλουμε μια τέτοια νίκη για να βγούμε από το αδιέξοδο! 

Όσο για τα συναισθήματα που με διακατέχουν, ποικίλουν. Βλέπεις ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου το έζησα στον ΠΑΟΚ αλλά και στον Ολυμπιακό. Σαν επαγγελματίας παίκτης θα παίξω για τη νίκη της ομάδας μου. Όπως ακριβώς έκανα όταν ανήκα στον Ολυμπιακό στις συναντήσεις του με τον ΠΑΟΚ».

Γιώργος Κούδας: «Και οι δύο ομάδες βλέπουν το σημερινό αγώνα σαν μια ευκαιρία για να διασκεδάσουν την άσχημη πορεία τους στο πρωτάθλημα! Ελπίζω να γίνει ένα ωραίο παιχνίδι προς όφελος του ελληνικού ποδοσφαίρου. Προγνωστικά δεν κάνω ποτέ, εύχομαι καλή τύχη».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4