Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

22 Σεπτεμβρίου 2019

Καμπάνα της ΟΥΕΦΑ για ένα πλαστικό μπουκάλι!

Σαν σήμερα στις 22/9/1988, η πειθαρχική επιτροπή της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, επέβαλε στον ΠΑΟΚ βαρύ χρηματικό πρόστιμο, για ένα πλαστικό μπουκάλι που πετάχτηκε στο ματς με τη Νάπολι στο Σαν Πάολο...

Το πρόστιμο που επιβλήθηκε έφτανε τα 7.300 ελβετικά φράγκα, περίπου δηλαδή 720.000 δραχμές, ένα ποσό διόλου ευκαταφρόνητο για τα δεδομένα της εποχής εκείνης!

Όπως χαρακτηριστικά αναφερόταν: «Για ρίψη μιας πλαστικής φιάλης στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού από φιλάθλους, με αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή του αγώνα, επιβάλλεται στον ΠΑΟΚ πρόστιμο 7.300 ελβετικών φράγκων»
Ουσιαστικά η παραπάνω απόφαση επιβολής του προστίμου, δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μια προειδοποίηση της ΟΥΕΦΑ στον ΠΑΟΚ, ότι θα εξαντλούσε την αυστηρότητά της σε περίπτωση που θα γινόταν το παραμικρό παρατράγουδο στη ρεβάνς της Τούμπας.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είχε το δικαίωμα να ασκήσει έφεση στο δευτεροβάθμιο διοικητικό όργανο της ΟΥΕΦΑ, κατά της απόφασης της πειθαρχικής επιτροπής, μέσα σε ένα δεκαπενθήμερο.

Στο ίδιο τηλεγράφημα η ΟΥΕΦΑ επιβεβαίωσε πως οι Μαλιούφας – Λαγωνίδης είχαν χρεωθεί με κίτρινες κάρτες από τον (τότε) Δυτικογερμανό διαιτητή Άρον Σμπιντχούμπερ, στο παιχνίδι του Σαν Πάολο, χωρίς φυσικά να τίθεται θέμα συμμετοχής τους στη ρεβάνς!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4