Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

02 Σεπτεμβρίου 2019

Εντυπωσίασε ο ΠΑΟΚ σε τουρνουά στην Ιταλία (1987)

Σαν σήμερα στις 2/9/1987, η ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ συμμετείχε στο διεθνές τουρνουά του Τόντι, μια μικρή πόλη που βρίσκεται έξω από την Περούτζια...

Ο Δικέφαλος με τον Τζον Νιούμαν στον πάγκο του, αντιμετώπισε αρχικά την (τότε) γιουγκοσλαβική Ζαντάρ την οποία νίκησε με 109-102 και προκρίθηκε στον τελικό του τουρνουά, όπου αντιμετώπισε την ιταλική Καζέρτα, η οποία προκρίθηκε κερδίζοντας τη Νάπολι. 

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή ... 

Στο παιχνίδι με τη Ζαντάρ που έγινε νωρίς το απόγευμα στις 2/9/1987, ο ΠΑΟΚ βρέθηκε στο ημίχρονο να χάνει με 59-58, όμως στο δεύτερο μισό του παιχνιδιού η κατάσταση άλλαξε. 

Οι παίκτες μας ανέβασαν εντυπωσιακά την απόδοσή τους και έχοντας κορυφαίους τους Αμερικανούς Ντιλέινι Ραντ και Ρίτσι Λόρελ (Αμερικανός υπό δοκιμή), έφτασαν στην επικράτηση με 109-102 
Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Μπακόπουλος 10, Σταυρόπουλος 19, Μ. Κατσούλης 2, Λόρελ 19, Σακελλαρίου, Ραντ 29, Καλόγηρος 2, Ζ. Κατσούλης, Φασούλας 12, Καρατζουλίδης 11, Μακαράς 5.

Στο άλλο παιχνίδι η Καζέρτα με τον γνωστό Βραζιλιάνο παικταρά, Όσκαρ Σμιτ, στη σύνθεσή της κέρδισε τη Νάπολι με 106-103. 

Ο τελικός ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Καζέρτα ξεκίνησε πολύ αργά το βράδυ της Τετάρτης 2/9 και η ιταλική ομάδα πήρε τη νίκη με 118-113, την ώρα που οι παίκτες και οι παράγοντες της ομάδας μας είχαν πολλά παράπονα από τη διαιτησία. 

Ενδεικτικό του τρόπου που σφύριξαν οι διαιτητές είναι ότι στον ΠΑΟΚ χρέωσαν 50 (!) φάουλ και στην Καζέρτα μόλις 12 (!). Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους!

Ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο όταν και προηγήθηκε με 58-54, ενώ τρία λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης ήταν μπροστά με 104-96. 

Σε εκείνο το χρονικό σημείο ανέλαβαν δράση οι διαιτητές που με συνεχόμενα σε βάρος μας φάουλ, έδιναν την μπάλα στους Ιταλούς. 
Δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, με το σκορ στο 116-113, ο Μπακόπουλος χρεώθηκε με ανύπαρκτο φάουλ και οι παίκτες μας άρχισαν να αποχωρούν από το γήπεδο. 

Εξωπραγματικό παιχνίδι από τον Ντιλέινι Ραντ, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 47 πόντους, την ώρα που Σμιτ έφτανε τους 36. Ο Ραντ μάλιστα αναδείχτηκε πολυτιμότερος παίκτης του τουρνουά. 

Τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Σταυρόπουλος, Μ. Κατσούλης. 

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Σταυρόπουλος 24, Μ. Κατσούλης 14, Λόρελ 8, Ραντ 47, Ζ. Κατσούλης, Φασούλας 10, Καρατζολίδης 2, Μπακόπουλος 8, Σακελαρίου, Μακαράς, Καλόγερος.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα ο ΠΑΟΚ τις μέρες που ακολούθησαν βρέθηκε στην Ίμολα και στη συνέχεια στη Σιένα για φιλικά παιχνίδια, ενώ στις 11/9 θα πήγαινε στο Μπολζάνο για να πάρει σε διεθνές τουρνουά! 

* Στην αρχική εικόνα, ο Ντιλέινι Ραντ σε μια προσπάθειά του.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4