Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

10 Σεπτεμβρίου 2019

Φιλική νίκη με Πάπριτσα - Κωστίκο (1984)

Σαν σήμερα στις 10/9/1984, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε σε φιλικό παιχνίδι τον Πιερικό, τον οποίον κέρδισε με 2-0, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο στο α' ημίχρονο της αναμέτρησης ...

Ο Δικέφαλος με τον Αυστριακό τεχνικό Βάλτερ Σκότσικ στον πάγκο του, μπροστά σε 4.000 θεατές, είδε τον Πιερικό να πιέζει στο πρώτο πεντάλεπτο του παιχνιδιού, όταν και χάθηκε μια καλή ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους να ανοίξουν το σκορ.
Ήταν το πρώτο λεπτό του αγώνα, όταν ο Νίκος Κουρουζίδης (δυστυχώς δεν είναι πια στη ζωή!) πάσαρε στον Τζιφόπουλο ο οποίος βρέθηκε σε εξαιρετική θέση, όμως ο Ιωσηφίδης σαν από μηχανής θεός, πρόλαβε και κόντραρε το σουτ, την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή!

Από εκείνο το σημείο και μετά ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε στο γήπεδο και στο 6' ο Τσουρέλας σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής στέλνοντας την μπάλα λίγα εκατοστά δίπλα από το κάθετο δοκάρι, άουτ.

Ίδια τύχη είχε και το σουτ του Κωστίκου στο 14' μετά από κόρνερ του Βασιλάκου, καθώς και το σουτ του Δαμανάκη στο αμέσως επόμενο λεπτό (15').

Στο 16' ήταν η σειρά του Παντέλη να απομακρύνει την μπάλα με τα πόδια προ του Αναγνώστου, για να φτάσουμε στο 20' όταν ο Πάπριτσα με πλασέ μετά από μπαλιά του Ιωσηφίδη άνοιξε το σκορ.
Στο 29' ο Τσόγκας ανέτρεψε τον Κωστίκο, ο διαιτητής Κορτσάρης έδειξε την άσπρη βούλα και ο "παθών" νίκησε τον Βασιλειάδη σημειώνοντας το 2-0.

Στην επανάληψη καταγράφηκε μόλις μια καλή φάση στο 79', όταν ο Πάπριτσα σούταρε με δύναμη, όμως ο Αλεξίου ο οποίος είχε αντικαταστήσει στο 57' τον Βασιλειάδη, απέκρουσε.

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Σκαρτάδος, Ψαρράς, Παντέλης, Κωστίκος, Πάπριτσα και από τον Πιερικό οι Τζιούτζιος (ούτε αυτός είναι πια στη ζωή!), Τζιφόπουλος.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Παντέλης, Τσουρέλας, Ιωσηφίδης, Γιούρισιτς (46' Μπανιώτης), Σίγγας, Σκαρτάδος, Δαμανάκης (68' Αλεξανδρίδης), Ψαρράς, Πάπριτσα, Βασιλάκος (68' Καρασαββίδης), Κωστίκος.

Πιερικός: Βασιλειάδης (57' Αλεξίου), Τζιούτζιος, Μουστακίδης, Δεληγιάννης, Τσόγκας (57' Τσούχας), Αμανατίδης, Κουρουζίδης (80' Μαυρομουστακίδης), Αναγνώστου, Τζιφόπουλος, Μπάμποβιτς (57' Δαδάκος), Καραφουλίδης (46' Καλέσης).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4