Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

10 Σεπτεμβρίου 2018

Ισόπαλος σε ματς με πρωταγωνιστή τον άνεμο (1961)

Σαν σήμερα στις 10/9/1961, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Απόλλωνα Πόντου, για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1961-1962...

Ο Δικέφαλος με τον Αυστριακό Καρλ Ντούσμπεργκ στον πάγκο του, μπροστά σε περίπου 6.000 θεατές (4.731 τα εισιτήρια), έμεινε στη λευκή ισοπαλία, σε ένα παιχνίδι στο οποίο ο πρωταγωνιστικής ήταν ο πολύ δυνατός άνεμος που έπνεε εκείνη τη μέρα στη Θεσσαλονίκη!

Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο (ο ΠΑΟΚ το δεύτερο), με την υπεροχή να εξαρτάται από το ποια ομάδα είχε σύμμαχο τον αέρα στις επιθετικές της προσπάθειες. 

Ο ΠΑΟΚ πάντως είχε και στο πρώτο 45λεπτο, 2-3 που καλές αντεπιθέσεις (Λέανδρος 28', Σιδηρόπουλος 40'), χάνοντας σημαντικότατες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ ...

Οι φιλοξενούμενοι πάντως στο πρώτο ημίχρονο είχαν τις καλές στιγμές τους στο ματς, με τον Μυταριώτη κυρίως, τα σουτ του οποίου τα σταμάτησε ο τερματοφύλακάς μας, Γιάννης Μιχαηλίδης.
Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα άλλαξε, ο ΠΑΟΚ ήταν συνεχώς στην επίθεση μετά το πρώτο πεντάλεπτο, χωρίς οι κυνηγοί μας να καταφέρουν να ολοκληρώσουν με κάποιο γκολ τις επιθετικές τους προσπάθειες... 

Η καλύτερη στιγμή μας καταγράφηκε στο 69', όταν ο Βασιλειάδης από κοντά σούταρε πάνω στα χέρια του Αυγητίδη.

Στο 85' ο Σακελλαρίδης σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά σαν οφ σάιντ, από τον διαιτητή Στεφανίδη με υπόδειξη του βοηθού του.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Μιχαηλίδης, Πετρίδης, Κεμανίδης, Απαλλάκης, Γιακουμής, Ραπτόπουλος, Λέανδρος, Βασιλειάδης, Σιδηρόπουλος, Κιουρτζής, Ορφανίδης.

Απόλλων Πόντου: Αυγητίδης, Παπαδόπουλος, Μαλλιόγλου, Χρυσανίδης, Κυπριανίδης, Σακελλαρίδης ΙΙ, Κούσης, Σακελλαρίδης Ι, Αβραμίδης, Μυταριώτης, Νιφαδόπουλος.

* Τη σεζόν 1961-1962 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 6η θέση με 12 νίκες, 6 ισοπαλίες, 12 ήττες. Συγκέντρωσε 60 βαθμούς (3-2-1 το σύστημα της βαθμολογίας) με τέρματα 31-43!

* Ο Δικέφαλος είχε τον Αυστριακό Κάρλ Ντούσμπεργκ στον πάγκο του από την αρχή της χρονιάς (όπως και ολόκληρη της επόμενη, πράγμα σπάνιο για ΠΑΟΚ!)

* Στην αρχική εικόνα, μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1961-1962.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4