Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

10 Σεπτεμβρίου 2018

Θύμα ανατροπής στο Ηράκλειο (2011)

Σαν σήμερα στις 10/9/2011, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο Στάδιο, την 2η αγωνιστική της Super League, της περιόδου 2011-2012...

Ο "Δικέφαλος" γνώρισε την ήττα με 2-1 στο Ηράκλειο της Κρήτης, αν και προηγήθηκε (παίζοντας με 10) με τον Μπαλάφα, δεχόμενος στο τελευταίο 7λεπτο δύο γκολ, μέσα σε 2 λεπτά...

Αστείο το φάουλ που ανακάλυψε στο 85΄ο Στυλιάρας, με το οποίο οι Κρητικοί έφεραν το ματς στα ίσα. Απαράδεκτη η συμπεριφορά του Αρίας που βλακωδώς άφησε την ομάδα με "10" στο 54΄, για 40΄ολόκληρα λεπτά, κάνοντας ένα αχρείαστο φάουλ στη μεσαία γραμμή...
Ο Μπόλονι κατέβασε την ομάδα με 4-2-3-1 έχοντας να αντιμετωπίσει τις απουσίες βασικών παικτών οι οποίες ασφαλώς και φάνηκαν κρίνοντας εκ του αποτελέσματος. 

Έτσι στο αρχικό σχήμα βρέθηκαν οι Κρέσιτς κάτω από τα δοκάρια, Λίνο-Κοντρέρας-Μαλεζά και Έτο αμυντική τετράδα, Αρίας και Μπαλάφα μπροστά τους στον άξονα σαν αμυντικά χαφ, στη μεσαία γραμμή Βιεϊρίνια, Ίβιτς και Γεωργιάδης, ενώ μοναδικός επιθετικός ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.
Η ομάδα η οποία έχασε πολλές ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ στο πρώτο 45λεπτο ήταν ο ΠΑΟΚ. Οι παίκτες μας βρέθηκαν πολλές φορές μια ανάσα από το γκολ, παίζοντας καλύτερα από τους γηπεδούχους οι οποίοι στο μεγαλύτερο μέρος του ημιχρόνου αρκέστηκαν σε αμυντικό παιχνίδι, προσέχοντας κυρίως τα νώτα τους.
Ο Δικέφαλος, χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης, έλεγχε το ρυθμό και ήταν αυτός που δημιούργησε καθαρές ευκαιρίες. Όμως ο Βιεϊρίνια και ο Σαλπιγγίδης -κατά κύριο λόγο- δεν κατάφεραν να μεταφράσουν σε γκολ τις φάσεις που είχαν.

Και να σκεφτεί κανείς ότι ο άξονας του Δικεφάλου στο διάστημα αυτό δεν έδειχνε να "πατάει καλά", αφού δεν έλειψαν τα λάθη κυρίως από τον Αρίας που δεν ήταν σε καλή μέρα.

Στην επανάληψη, ήρθε η φάση του 54ου λεπτόυ με τον Κολομβιανό να κάνει ανόητο φάουλ στο Λεάλ στο χώρο του κέντρου και ο Στυλιάρας να τον στέλνει δικαιολογημένα στα αποδυτήρια. 

Ο Εργοτέλης απέκτησε ψυχολογικό και αριθμητικό αβαντάζ, βγήκε μπροστά και έδειχνε ότι μπορεί να σκοράρει.
Όμως ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 68ο λεπτό με τον Σωτήρη Μπαλάφα ο οποίος με κεφαλιά, μετά από σέντρα του Λίνο, νίκησε τον Πίρσον. 

Η ψυχολογία των γηπεδούχων έπεσε κατακόρυφα, ο Δικέφαλος έδειχνε να έχει το πάνω χέρι στο ματς, ήρθε όμως η φάση του 85΄να τα ανατρέψει όλα.
Ο Στυλιαράς έδωσε λανθασμένα φάουλ ανακαλύπτοντας παράβαση του Λίνο στον Λεάλ και ο Ουρουγουανός ισοφάρισε από το πουθενά. 

Και σαν να μην έφτανε αυτό δύο λεπτά αργότερα (87') ο Μπούντιμιρ πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή μας "αμαρκάριστος" και έγραψε το 2-1 ολοκληρώνοντας την ανατροπή...

Ο ΠΑΟΚ έχασε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε άνετα να το κερδίσει και να φύγει για 3η συνεχόμενη φορά με το τρίποντο από το Ηράκλειο, όμως η απερισκεψία του Αρίας και το "σπρώξιμο" του καλού μέχρι εκείνη τη στιγμή Στυλιάρα, του το στέρησαν!
Οι συνθέσεις:

Εργοτέλης: Πίρσον, Βίσιο, Χίμπλινγκερ, Γιαλούσης, Σαρρής (62' Ολίσε), Τζούνιορ, Γιοβάνοβιτς (79' Κουτσιανικούλης), Ρομάνο, Φραγκουλάκης (79' Μπέτο), Λεάλ, Μπούντιμιρ.

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Έτο, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Μπαλάφας, Αρίας, Ίβιτς (88' Παπάζογλου), Βιεϊρίνια, Γεωργιάδης (60' Λαζάρ), Σαλπιγγίδης (71' Ρομπέρ).

......................................

Ο Λάσλο Μπόλονι παρουσιάστηκε προβληματισμένος στη συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του παιχνιδιού και την ήττα από τον Εργοτέλη.
Τα όσα είπε ο Ρουμάνος:

"Είδαμε ένα παιχνίδι χωρίς ρυθμό και ειδικά στο πρώτο μέρος όπου ήταν αργός. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να προηγηθούμε στο πρώτο μέρος όπου είχαμε μια μεγάλη ευκαιρία. Και όταν δεν σκοράρεις, χάνεις από πλευράς ψυχολογίας και διάθεσης. 

Δεν μπορέσαμε να δείξουμε πράγματα που ο ΠΑΟΚ μπορεί να κάνει. Πιστεύω ότι χάσαμε το ματς γιατί δεν κάναμε τις ευκαιρίες γκολ. Όταν έπρεπε να σκοράρουμε δεν το κάναμε. Χάσαμε γιατί δεν είχαμε αρκετό ενθουσιασμό για να κερδίσουμε. 

Επίσης δεν μπορείς να παίξεις και να κερδίσεις χωρίς επιθετικούς και οι επιθετικοί μας σήμερα ήταν απόντες. Πιστεύω ότι αν γυρίσουν όλοι οι παίκτες μας και να έχουμε έτσι καλύτερες επιλογές".

Για το καταστροφικό τρίλεπτο όπου ο Εργοτέλης γύρισε το παιχνίδι, σχολίασε: "Το πρώτο ήταν ένα καλό φάουλ από τον Λεάλ, που έχει καλές εκτελέσεις αν και ο Λίνο δεν έκανε φάουλ. Για το δεύτερο γκολ, πιστεύω ότι οι παίκτες έχασαν από την ενέργειά τους γιατί έπαιζαν πολύ ώρα με δέκα παίκτες".

Για την αποβολή του Αρίας, είπε: "Δεν έχω άποψη για την δεύτερη κίτρινη, αλλά συνέβη".

Για το παιχνίδι με την Τότεναμ και το αν μπορεί να αλλάξει κάτι αυτές τις μέρες ο ΠΑΟΚ, τόνισε: "Πρέπει να αλλάξουμε το μυαλό μας πρώτα απ' όλα. Είναι δύσκολο να αλλάξεις σε τρεις μέρες να αλλάξεις πολλά. Πρέπει να αλλάξουμε την νοοτροπία και να δουλέψουμε σκληρά. Σήμερα επιθετικά δεν κάναμε τίποτε. Για ένα ματς σκόραρε ο Μπαλάφας και αυτό σημαίνει ότι οι επιθετικοί μας δεν λειτούργησαν σωστά".

.............................................................

Εμφανώς στενοχωρημένος ο Πάμπλο Κοντρέρας, λίγο μετά τη λήξη του αγώνα στο Ηράκλειο έκανε μια λακωνική δήλωση, μη μπορώντας να πιστέψει πως χάθηκε το ματς...
Ο Χιλιανός δήλωσε: "Το σκορ τα λέει όλα από μόνο του. Έπρεπε να αμυνθούμε καλύτερα στο τελευταίο διάστημα του παιχνιδιού".

...........................................................

Ο Κοστίν Λάζαρ μίλησε μετά το τέλος του αγώνα και στάθηκε στο γεγονός ότι η ομάδα επαναπαύθηκε μετά το 0-1, ενώ τόνισε πως και η αποβολή έκανε πιο δύσκολο το παιχνίδι.
Τα όσα είπε ο Ρουμάνος:

Για τον αγώνα, σχολίασε: "Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, είχαμε το πλεονέκτημα όταν σκοράραμε, αλλά ήταν δύσκολο να παίξουμε με παίκτη λιγότερο. Ίσως χάσαμε την συγκέντρωσή μας, ήμασταν σίγουροι για τη νίκη κι αυτό μας κόστισε".

Για την αποβολή του Αρίας, ανέφερε: "Ήταν αβαντάζ για τον Εργοτέλη, αυτοί ήταν πιο φρέσκιοι κι εμείς έπρεπε να παίξουμε για έναν παίκτη παραπάνω στο κέντρο κι αυτό ήταν δύσκολο".

Το αν θα επηρεάσει η ήττα ενόψει Τότεναμ, είπε: "Όχι, στην Τούμπα παίζουμε με 12 παίκτες και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι μέχρι το τέλος".

Για το αν υπάρχει κάτι χρήσιμο από το σημερινό παιχνίδι, τόνισε: "Το τρέξιμο και η προσπάθεια που κάναμε από τη στιγμή που πετύχαμε το 1-0, ως τη στιγμή της ισοφάρισης".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4