Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

03 Ιουλίου 2019

Άλλους ζήτησε ο Σκότσικ, άλλους έφεραν!

Αρχές Ιουλίου του 1985 και ο Βάλτερ Σκότσικ, ο Αυστριακός προπονητής του πρωταθλητή ΠΑΟΚ, ζήτησε από τη διοίκηση Καλαφάτη η μεταγραφική ενίσχυση να περιλαμβάνει 4 παίκτες ...

Έναν τερματοφύλακα, δύο χαφ και έναν επιθετικό. Ο Σκότσικ είχε ξεκαθαρίσει πως θέλει να δουλέψει με μόλις 23 παίκτες, για να δουλέψει σωστά και να εκμεταλλευτεί τις υπάρχουσες δυνατότητες των παικτών του.

Η λίστα που παρέδωσε στη διοίκηση περιλάμβανε στις πρώτες επιλογές τέσσερα συγκεκριμένα ονόματα! Τον Σαργκάνη, τον Βλάχο, τον Λάκη Παπαϊωάννου και τον Μπατσινίλα!

Αναμφίβολα δύσκολες περιπτώσεις, καθώς η αξία τους ήταν πολύ μεγάλη για τον ΠΑΟΚ εκείνης της εποχής. Ο Καλαφάτης ξεκίνησε τις επαφές μιλώντας πρώτα με την πλευρά του Νίκου Σαργκάνη.

Δεν υπήρξε συμφωνία και η διοίκηση στράφηκε στον Θεολόγη Παπαδόπουλο της ΑΕΚ, τον οποίον ο Σκότσικ είχε παίκτη του στη Λάρισα. Η αθηναϊκή ομάδα δεν ήθελε να ακούσει καν το ενδεχόμενο της μεταγραφής και απέρριψε ασυζητητί το αίτημα!

Παρουσιάστηκε όμως η επιλογή του τερματοφύλακα του Ηρακλή και της Εθνικής Ελπίδων, Γιάννη Γκιτσιούδη, ο ΠΑΟΚ δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και ο 23χρονος πορτιέρε ντύθηκε στα ασπρόμαυρα.

Με την απόκτηση του Γκιτσιούδη, σύμφωνα με τα γραφόμενα στον τύπο της εποχής, ο Σκότσικ δεν πήδησε από τη χαρά του αλλά ... μισοξύνισε, χωρίς πάντως να σχολιάσει αρνητικά τη μεταγραφή!

Για τη μεσαία γραμμή, το ενδιαφέρον για τον Λάκη Παπαϊωάννου ήταν μεγάλο, όμως ο Ηρακλής ξεκαθάρισε πως δεν πουλάει, ο ΠΑΟΚ στράφηκε στον Βαγγέλη Βλάχο που διεκδικούσε την ελευθέρας του από την ΑΕΚ μέσω ΑΣΕΑΔ.

Ο παίκτης είχε εκφράσει την επιθυμία του να έρθει στον ΠΑΟΚ, όμως στο κανονισμένο ραντεβού δεν παρουσιάστηκε και η αβεβαιότητα που επικρατούσε έστρεψε τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ στην απόκτηση του Δημήτρη Πίττα από τον Εθνικό!

Μια ακριβή μεταγραφή που προκάλεσε αίσθηση στην ποδοσφαιρική Ελλάδα, χωρίς πάντως ο παίκτης να δικαιώσει τον ντόρο που είχε γίνει γύρω από το όνομά του τη μία και μοναδική σεζόν κατά την οποία αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ!

Όσον αφορά την ενίσχυση της ομάδας στην επίθεση, η απουσία του Δημόπουλου δημιούργησε μεγάλο κενό, όμως ο Αυστριακός τεχνικός σημείωνε πως έχει στο ρόστερ Πάπριτσα, Καρασαββίδη, ενώ πίστευε πως θα αναδείξει τον Μιχάλη Ιορδανίδη, δίνοντάς του χρόνο συμμετοχής.

Το κασέ του Μπατσινίλα ήταν ... εξωπραγματικό, η περίπτωση δεν «έτρεξε» καθόλου, ενώ εκείνες τις μέρες είχε προκύψει θέμα επιστροφής του ... Ορφανού, τον οποίον η διοίκηση επανέφερε στην Τούμπα!

Ο Σκότσικ για τη συγκεκριμένη μεταγραφή είχε πει ξεκάθαρα: «Εγώ βγαίνω έξω από αυτή τη μεταγραφή! Δεν τον ζήτησα. Δεν είμαι υπεύθυνος», για να συμβιβαστεί στη συνέχεια με την πραγματικότητα, αποδεχόμενος τον Ορφανό στην ομάδα!


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4