Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

21 Ιουλίου 2019

"Aθόρυβα αλλά σταθερά φτάσαμε στον τίτλο" (1985)


Σαν σήμερα στις 21/7/1985, δημοσιεύθηκε σε αθηναϊκή εφημερίδα, 
συνέντευξη του Νίκου Αλαβάντα, μια μόλις μέρα πριν αρχίσει η προετοιμασία για την καινούρια σεζόν 1985-1986...

Αναλυτικά τα όσα είχε δηλώσει: "Ξέρουμε τις υποχρεώσεις μας και είμαστε έτοιμοι να προσπαθήσουμε να φανούμε συνεπείς σε αυτές! Η περσινή χρονιά μας άνοιξε τα μάτια. Δουλέψαμε πάρα πολύ και είδαμε τη δουλειά μας να δίνει καρπούς. Στην περσινή χρονιά είδαμε πόσο μακριά φτάνουν οι δυνατότητές μας, όταν γίνει βέβαια σοβαρή προσπάθεια και σωστή εκμετάλλευσή τους"

Πιστεύεις ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να πρωταγωνιστήσει και φέτος: "Μα δε χρειάζεται να το πιστεύω γιατί είναι κάτι το φυσιολογικό ο ΠΑΟΚ να είναι φέτος όχι μόνο πρωταγωνιστής, αλλά ο βασικός πρωταγωνιστής. Είμαστε οι πρωταθλητές και σαν πρωταθλητές θα αγωνιστούμε και την καινούρια χρονιά.

Είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας. Τώρα πια δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε από χαμηλά και φτάνοντας κάπου ψηλότερα να θεωρούμαστε κερδισμένοι. Τώρα ξεκινάμε από την κορυφή και εκεί πρέπει να παραμείνουμε."

Η επανάληψη του περσινού άθλου σας είναι μέσα στα σχέδιά σας; "Η κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι ο βασικός μας σκοπός. Βέβαια ξέρω ότι η επανάληψη του άθλου μας δε θα είναι κάτι το εύκολο και κυριότερη δυσκολία θα είναι η ανάγκη των άλλων ομάδων να αγωνιστούν με το μάξιμουμ της απόδοσής τους κόντρα σε εμάς. Φέρνοντας ένα καλό αποτέλεσμα μαζί μας, θα είναι μια διάκριση γι' αυτούς. Έτσι συμβαίνει πάντα! Ο πρωταθλητής προσφέρεται σαν ο ιδανικότερος αντίπαλος για την επιτυχία διακρίσεων."

Μήπως εννοείς ότι πέρσι η αθόρυβη πορεία σας προς τον τίτλο, ήταν ένα στοιχείο που αποπροσανατόλισε τους αντιπάλους σας; "Οπωσδήποτε ναι. Κανένας δεν υπολόγιζε τον ΠΑΟΚ ως φαβορί. Και ο ΠΑΟΚ αθόρυβα αλλά σταθερά κρατούσε το κεφάλι της κούρσας επί 30 συνεχείς αγωνιστικές και οι άλλοι περίμεναν πότε θα ξεφουσκώσουμε!

Όμως έχει αποδειχτεί στο ποδόσφαιρο ότι για να κερδίζεις δε χρειάζεται να έχεις μεγάλους παίκτες. Χρειάζεται να κάνεις σωστά τη δουλειά σου. Να μπορείς να αγωνίζεσαι μέχρι και το τελευταίο λεπτό με όλες σου τις δυνάμεις, να μην παίρνουν τα μυαλά σου αέρα από πρόσκαιρες επιτυχίες και το κυριότερο να ξέρεις ότι μετά από 90 λεπτά ενός παιχνιδιού, ακολουθούν άλλα 90 ακόμη δυσκολότερα."


Ποιο ήταν το μυστικό της περσινής σας επιτυχίας; "Δεν είχαμε κάποιο συγκεκριμένο μυστικό. Κάναμε μια προετοιμασία άριστη και δουλεύαμε σε καθημερινή βάση πάρα πολύ. Υπήρχε στην ομάδα σύμπνοια και αγάπη πολυμελούς οικογένειας. Η διοίκηση μας συμπεριφερόταν άψογα και είχαμε κάτι παραπάνω από τις άλλες ομάδες: Είχαμε οπουδήποτε και αν αγωνιζόμασταν έναν ικανό αριθμό φιλάθλων μας να μας συμπαραστέκεται.

Και αυτό το τελευταίο σημαίνει πάρα πολλά για εμάς. Δε νομίζω να υπάρχει άλλη ομάδα που να μπορεί να καυχηθεί κάτι ανάλογο. Πέρσι σε όποιο γήπεδο και αν πήγαμε, είχαμε μαζί μας ΠΑΟΚτσήδες φιλάθλους οι οποίοι μας βοηθούσαν αφάνταστα ψυχολογικά! Ήταν ο 12ος συμπαίκτης μας."


Ποια θα είναι η τύχη του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη απέναντι στην πρωταθλήτρια Ιταλίας; "Είμαστε άτυχοι που παίζουμε κόντρα στον ... ΠΑΟΚ της Ιταλίας κι έτσι έχουμε να αντιμετωπίσουμε τη διαφορά κλάσεως του ελληνικού ποδοσφαίρου με το ιταλικό, το οποίο μάλιστα έχει σαν συμμάχους ένα γερμανικό (Μπρίγκελ) και ένα δανέζικο άρμα (Έλκερ). Και πραγματικά η Βερόνα είναι ο ΠΑΟΚ της Ιταλίας αφού όπως κι εμείς, ανέτρεψε τα προγνωστικά και κόντρα στο κατεστημένο κατέκτησε τον τίτλο.

Μπορώ και καταλαβαίνω γιατί η Βερόνα φέτος είναι πρωταθλήτρια και το καταλαβαίνω γιατί και ο ΠΑΟΚ ήταν στην ίδια μοίρα με τη Βερόνα πριν αρχίσει το πρωτάθλημα και είναι στην ίδια τώρα που τελείωσε. Είναι πολύ μεγάλη ομάδα. Όχι όμως και τόσο μεγάλη ώστε να θεωρούμαστε χαμένοι από χέρι.

Θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε το αβαντάζ του δεύτερου αγώνα στην Τούμπα. Αν περάσουμε συντηρητικά στην Ιταλία, δύσκολα θα χάσουμε την πρόκριση! Τώρα, πώς θα περάσουμε από την Ιταλία είναι άλλο θέμα ... Πάντως μπορούσαμε να είχαμε κληρωθεί κάπου καλύτερα αλλά και κάπου λίγο χειρότερα!"


Και κατέληξε λέγοντας: "Η επανάληψη του περσινού άθλου μας θα είναι κάτι πολύ δύσκολο να συμβεί και φέτος! Αυτό όμως δε θα μας εμποδίσει στο να το προσπαθήσουμε. Και ας μην ξεχνάμε ότι είμαστε οι πρωταθλητές! Έτσι θα μας αντιμετωπίζουν οι αντίπαλοι, αλλά έτσι θα τους αντιμετωπίζουμε κι εμείς".


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4