Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

23 Μαρτίου 2019

Βαριά ήττα στη Νέα Φιλαδέλφεια (1996)

Σαν σήμερα στις 23/3/1996, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας την ΑΕΚ, σε παιχνίδι της 26ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1995-1996 ...

Ο Δικέφαλος του Βορρά με τον Μιχάλη Μπέλλη στον πάγκο του, μπροστά σε περίπου 8.500 θεατές (7.700 τα εισιτήρια), γνώρισε βαριά ήττα με 4-0, με το σκορ να τον αδικεί με βάση την εμφάνισή του στη Νέα Φιλαδέλφεια, εκείνο το σαββατιάτικο απόγευμα.
Το σκορ στο "Ν. Γκούμας" άνοιξε στο 24' από την άσπρη βούλα ο Τσάρτας, όταν ο διαιτητής Γιανναδάκης (και μόνον αυτός!) είδε πέναλτι σε καθαρό τζαρτζάρισμα του Ζαφειρίου στον Μπορμπόκη.

Τρία  λεπτά αργότερα, ο ΠΑΟΚ έχασε μοναδική ευκαιρία για να ισοφαρίσει όταν μετά από σέντρα του Γιουκούδη, ο Ζουμπούλης από πολύ καλή θέση, "έπιασε" κεφαλιά - "ψαράκι" στέλνοντας την μπάλα άουτ (εικόνα που ακολουθεί).
Στο 27' ο Κωστής έκανε το 2-0 μετά από συνδυασμό του με τον Μπατίστα, για να χάσει μια καλή ευκαιρία στο 42΄ο Τουρσουνίδης για να βάλει και πάλι τον ΠΑΟΚ στο ματς!

Στο 63' ο Τσάρτας με προβολή μετά από μπαλιά του Σαβέφσκι σημείωσε το 3-0, ενώ το τελικό 4-0 έγινε στο 66', όταν ο Κωστής, με κεφαλιά αξιοποίησε σέντρα του Κετσπάγια.

Στα εναπομείναντα λεπτά ο ΠΑΟΚ είχε καλές στιγμές για να φτάσει στο γκολ της τιμής, όμως ούτε ο Ζουμπούλης και ο Γιόχανσεν στο 68', ούτε ο Άλεξιτς στο 91' μπόρεσαν να νικήσουν τον Ατματσίδη.

Στο 86' το ξαφνικό σουτ του Γιόχανσεν έστειλε την μπάλα να χτυπήσει στη ρίζα της κάθετης δοκού των γηπεδούχων, σε μια από τις καλύτερες επιθετικά στιγμές μας στο ματς!
 
Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Ατματζίδης, Μπορμπόκης, Κωστένογλου (87' Παυλόπουλος), Βλάχος, Σαμπανάτζοβιτς, Κωστής (81' Δημητριάδης), Κετσπάγια, Σαβέφσκι (72' Μαλαδένης), Μπατίστα, Τσάρτας και Βάιος Καραγιάννης.

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Γιουκούδης, Καπετανόπουλος (59' Νόλης), Ζαφειρίου, Βολτέζος, Χάβος (46' Αντώνας), Αναστασιάδης, Βαν Χαμ, Ζουμπούλης, Τουρσουνίδης (67' Αλεξιτς), Γιόχανσεν.

Και λίγα λόγια για την περίοδο 1995-1996

* Τη σεζόν 1995-1996, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε 14ος (!), συγκεντρώνοντας 38 βαθμούς. Είχε 10 νίκες, 11 ισοπαλίες και 13 ήττες, με τέρματα 42-46 και τον κόσμο να πνέει τα μένεα κατά του Βουλινού, ενώ προς το τέλος συσπειρωθήκαμε για να βοηθήσουμε την ομάδα να αποφύγει τα χειρότερα ...

* Εκείνη τη χρονιά είχαμε τη μεγαλύτερη παρέλαση προπονητών από τον πάγκο μας που ήταν κυριολεκτικά ηλεκτρικός! Ξεκίνησε ο Άρι Χάαν (5 ματς) και ακολούθησαν οι: Σαράφης (6 ματς), Κοκότοβιτς (8 ματς), Μπέλλης (9 ματς), Μπένγκτσον (6 ματς). Μιλάμε για απίστευτη κατάσταση με τους προπονητές να αλλάζουν σαν τα πουκάμισα!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4