Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

30 Σεπτεμβρίου 2018

Άδικος αποκλεισμός στα πέναλτι από την Άιντραχτ! (1981)


Σαν σήμερα στις 30/9/1981, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, στον επαναληπτικό αγώνα του α΄ γύρου του Κυπέλλου Κυπελλούχων, της περιόδου 1981-1982 ...
 
Ο ΠΑΟΚ με τον Χάινς Χέερ στον πάγκο του, μπροστά σε 37.000 θεατές (35.000 τα εισιτήρια), σε μια πραγματικά μαγική βραδιά, αντιμετώπισε την Άιντραχτ Φρανκφούρτης του μεγάλου αυστριακού αμυντικού Μπρούνο Πετσάι, του ρέκορντμαν συμμετοχών στη Μπουντεσλίγκα, Κέρμπελ, του πολύ γνωστού εκείνη την εποχή Κορεάτη Μπουμ-Κουμ-Τσα, των Νόιρμπέργκερ, Λόραντ και του τερματοφύλακα Παλ.
 
Έχοντας χάσει στην (τότε) Δυτική Γερμανία με 2-0 σε ένα παιχνίδι-μαγική εικόνα ρισκάρει, τα παίζει "όλα για όλα" και σφυροκοπά καθ' όλο το παιχνίδι την εστία των φιλοξενούμενων.

Εμείς στην κερκίδα παραληρούμε. Μιλάμε για μια απίστευτη σε πάθος κερκίδα που έσπρωχνε τους παίκτες προς τη νίκη, αλλά και έπαιρνε από αυτούς το ερέθισμα να μην σταματάει τα συνθήματα.
 
Ο ΠΑΟΚ ισοφαρίζει την ήττα τού πρώτου αγώνα, πετυχαίνοντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο με τον Γιώργο Κωστίκο - το πρώτο στο 36΄και το δεύτερο στο 60΄- και χάνει ευκαιρίες για μεγάλο σκορ πρόκρισης.

Στην ημίωρη παράταση, τίποτε δεν αλλάζει και στη διαδικασία των πέναλτι ένας άσημος πιτσιρικάς από τη Γαστούνη (Δημόπουλος) γίνεται ο πρώτος κρίκος μιας καταραμένης αλυσίδας που από τότε δε λέει να σπάσει.
 
Την παγωμάρα για τον άδοξο τρόπο που ήρθε ο αποκλεισμός, τη διαδέχεται ένα εκκωφαντικό ΠΑΟΚ – ΠΑΟΚ από όλες τις γωνιές του γηπέδου.

Ακόμα και τώρα, τόσα χρόνια μετά, που γράφω αυτές τις αράδες βουρκώνω, όπως τότε, εκείνη τη μοναδική στιγμή που βιώσαμε όλοι όσοι ήμασταν στην Τούμπα και νιώσαμε αυτήν την απίστευτη συγκίνηση.

Ο κόσμος αναγνωρίζοντας την υπερπροσπάθεια των παικτών επί 120 λεπτά, υποκλίθηκε μπροστά τους, δείχνοντας με τρόπο μοναδικό, ότι ξέρει να τους τιμά όχι μόνο όταν φέρνουν κάποιο θετικό αποτέλεσμα αλλά και σε περιπτώσεις που το αποτέλεσμα δεν είναι το αναμενόμενο.
 
Το 2-0 που πετύχαμε στην κανονική διάρκεια του αγώνα δεν πέρασε απαρατήρητο από την υπόλοιπη ποδοσφαιρική Ελλάδα.

 
Την επόμενη μέρα σύσσωμος ο αθλητικός τύπος της χώρας αποθέωνε με διθυραμβικά πρωτοσέλιδα τους παίκτες μας, για την πραγματικά τεράστια εμφάνισή τους. Για την ιστορία, απλά αναφέρουμε ότι το τελικό σκορ στα πέναλτι, ήταν 4 -5 υπέρ της γερμανικής ομάδας.
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ:
Παντέλης, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Σίγγας, Αλαβάντας, Γεωργόπουλος, Δαμανάκης, Κούδας (Γκουερίνο 91΄), Κωστίκος, Τριανταφυλλίδης (Δημόπουλος 73΄).

Άιντραχτ: Παλ, Ζίντατ, Πετσάι, Κέρμπελ, Νοϊρμπέργκερ, Φαλκενμάγιερ (91' Τραπ), Νίκελ, Λότερμαν (66' Ότο), Λεβ, Ναχτβάιν, Τσα Μπουμ.







Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4