Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

24 Σεπτεμβρίου 2018

Ντόρτι με χατ τρικ του Νέτο Γκουερίνο! (1978)

Σαν σήμερα στις 24/9/1978, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο Χαριλάου το Αιγάλεω, για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1978-1979 ...

Ο Δικέφαλος με τον Έγκον Πίχατσεκ στον πάγκο του, μπροστά σε 7.000 θεατές (6.392 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με το εντυπωσιακό 4-0, έχοντας σε εκπληκτική μέρα τον Νέτο Γκουερίνο, που σημείωσε χατ τρικ, λίγες μέρες πριν τον αγώνα ρεβάνς με τη Σερβέτ στην Ελβετία.

Οι παίκτες μας έκαναν εντυπωσιακό ξεκίνημα στο ματς, θυμίζοντας τις πολύ καλές μέρες των αρχών εκείνης της δεκαετίας, είχαν εξαιρετικό ρυθμό, εμπνεύσεις και ομαδικότητα, κάνοντας την ομάδα του Αιγάλεω να μοιάζει με παιχνιδάκι στα πόδια τους.
 
Το σκορ άνοιξε μόλις στο 4ο λεπτό μετά από έναν εκπληκτικό συνδυασμό, με τους παίκτες μας να κρύβουν την μπάλα και αυτή να εμφανίζεται στα δίχτυα του ... Συρίγου! Όλα ξεκίνησαν από μπαλιά του Αποστολίδη στον Κούδα, αυτός πάσαρε στον Γκουερίνο, που τη γύρισε με τη μία στον Ορφανό.


 
Από εκεί η μπάλα πήγε στον Σαράφη, που την κοντρόλαρε με το στήθος, πέρασε τον Συρίγο και το 1-0 ήταν πλέον γεγονός.

Στο 12ο λεπτό, ο Ορφανός με απίστευτη ατομική προσπάθεια πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, όμως το πλασέ του έστειλε την μπάλα εκατοστά άουτ από το δοκάρι του Συρίγου! 
Στο 15', το σουτ του Κερμανίδη σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Αιγάλεω (παραπάνω εικόνα) και στο 36' ο Κούδας μπήκε από τα δεξιά, σούταρε, ο Συρίγος απέκρουσε πολύ δύσκολα με το πόδι, όμως ο Νέτο που καιροφυλαχτούσε δεν δυσκολεύτηκε να κάνει από κοντά το 2-0.

Στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου, το Αιγάλεω απείλησε με τον Αναστασιάδη, το σουτ του οποίου απέκρουσε πολύ δύσκολα ο Φίλης, η μπάλα στρώθηκε στον Ρόας που σκόραρε, όμως το γκολ ακυρώθηκε από τον διαιτητή Πασχαλίδη, καθώς ο παίκτης της αθηναϊκής ομάδας ήταν σε θέση οφ σάιντ.

Με την έναρξη της επανάληψης, στο 47
ο λεπτό, ο Κούδας σέντραρε, ο Γκουερίνο έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο και ο Νέτο με σουτ σημείωσε το 3-0.

Στο 78' Κούδας – Γούναρης συνδυάστηκαν, βγήκε η σέντρα στην καρδιά της άμυνας, εκεί πετάχτηκε ο Γκουερίνο που με κεφαλιά ψαράκι διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

Στο 85ο λεπτό, από μπαλιά του του Ορφανού, ο Γκουερίνο πλάσαρε τον Συρίγο, αλλά ο Τσιρογιάννης που ακολούθησε τη φάση, πρόλαβε και απέκρουσε πριν αυτή περάσει τη γραμμή της εστίας .
 
Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Κούδας, Σαράφης, Γκουερίνο, Πέλλιος, Ιωσηφίδης, χωρίς να υστερήσουν όσοι αγωνίστηκαν, ενώ από την αθηναϊκή ομάδα οι Συρίγος, Πιλάβης, Κωνσταντόπουλος, Ρόας.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φίλης, Γούναρης, Αποστολίδης, Ιωσηφίδης, Πέλλιος, Δαμανάκης, Κερμανίδης (46' Αλαβάντας), Σαράφης (46' Αναστασιάδης), Γκουερίνο, Κούδας, Ορφανός.

Αιγάλεω: Συρίγος, Παπαϊωάννου (46' Μαρτίνος), Τριπολιτσιώτης, Πιλάβης, Τσιρογιάννης, Βαγγης, Αναστασιάδης, Κωνσταντόπουλος, Ρόας, Τσλαμάγκας, Τσίκας (61' Σταυρόπουλος).



* Τη σεζόν 1978-1979, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 4η θέση έχοντας σε 34 ματς, 18 νίκες - 9 ισοπαλίες - 7 ήττες, με τον Πολωνό Έγκον Πίχατσεκ στον πάγκο του.

* Η ομάδα μάζεψε 45 βαθμούς με τέρματα 73-23, ο Πίχατσεκ έμεινε στον πάγκο μας και την επόμενη σεζόν για 31 ματς, μέχρι που αντικαταστάθηκε στα τελευταία 3 από τον Γκιούλα Λόραντ!

* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται ο τερματοφύλακας του Αιγάλεω (Συρίγος)και ο Παναγιώτης Κερμανίδης, σε μια διεκδίκηση της μπάλας.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4