Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

28 Σεπτεμβρίου 2018

Κυρίαρχος και φιλική νίκη επί του Άρη με 2-0 (1952)

Σαν σήμερα στις 28/9/1952, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στο Σιντριβάνι τον Άρη, σε φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας, ενόψει της σεζόν 1952-1953...

Μπροστά σε 8.000 θεατές, μόλις στο 8' ο Δικέφαλος άνοιξε το σκορ με τον Λάμπη Κουιρουκίδη, ο οποίος μετά από μπαλιά του Γκολέμα σούταρε, ο Γκαντίνας προσωρινά απέκρουσε με το πόδι, για να έρθει ο Κουιρουκίδης με δεύτερη προσπάθεια να κάνει το 1-0.

Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο και στο 18' ο Δουκάκης με μακρινό σουτ, μετά από πάσα του Τσίντογλου, έκανε το 2-0.
Στην επανάληψη, μια κεφαλιά του Κουιρουκίδη στο 53' την απέκρουσε δύσκολα ο Βελλιάδης, ενώ στο 56' προσπάθεια του ίδιου παίκτη μας είχε την ίδια κατάληξη!

Τέλος στο 70' ο Βελλιάδης απέκρουσε το δυνατό σουτ του Μάρκοβιτς, ενώ λίγο αργότερα ο διαιτητής Ιωαννίδης δεν έδωσε πέναλτι υπέρ μας, στο οποίο υπέπεσε ο Ποζάνης!

Στο πρώτο ημίχρονο, υπήρχε στο γήπεδο μόνο ο ΠΑΟΚ, ενώ στην επανάληψη ο Άρης ισορρόπησε, χωρίς ωστόσο να γίνει απειλητικός για την εστία του Σαββίδη.

Αντίθετα οι παίκτες μας είχαν ευκαιρίες για να πετύχουν περισσότερα τέρματα, αλλά ο Βελλιάδης με σωτήριες επεμβάσεις κράτησε το σκορ στα επίπεδα του 2-0.

Ανάμεσα στους 8.000 θεατές, ήταν και ο υπουργός Παιδείας, Μηνάς Πατρίκιος.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Σαββίδης, Χρυσάφης, Μιγγούσης, Ιωαννίδης, Γκολέμας, Δουκάκης (Λασκαρίδης), Κουντής, Τσίντογλου, Κουιρουκίδης, Παπαδάκης, Μάρκοβιτς.

Άρης: Γκαντίνας (Βελλιάδης), Αστρεινίδης, Δελλάρδας, Γρηγοριάδης, Παναγούλιας (Σπάνός), Ποζάνης, Παπουτσόπουλος, Παππάς (Παναγούλιας), Πολυχρονιάδης, Τζίνας, Στεριώτης, Χαλυβόπουλος.

* Στο τιμόνι του ΠΑΟΚ βρέθηκε εκείνη τη σεζόν ο Νίκος Πάγκαλος, σε μια πενταετία στην οποίαν εναλλασσόταν στον πάγκο μας οι Πάγκαλος – Βίλλυ Σέβτσικ (Αυστριακός).

* Ο Δικέφαλος δεν τα πήγε καλά εκείνη τη σεζόν στο τοπικό πρωτάθλημα, καθώς τερμάτισε στην 4η θέση με 19 βαθμούς έχοντας 4 νίκες – 3 ισοπαλίες – 3 ήττες, με τέρματα 11-11.
* Το ρόστερ του ΠΑΟΚ την περίοδο 1952-1953, αποτελούσαν οι: Κάστρας, Χρυσάφης, Ιωαννίδης, Αγγελόπουλος, Τσίντογλου, Καλογιάννης, Κουντής, Βασιλειάδης, Τζινόπουλος, Παπαδάκης, Κιουρτζής, Σαββίδης, Μιγγούσης, Λασκαρίδης, Ελληνίδης, Μάρκοβιτς, Γκολέμας, Κουσκουρής, Γιεντζής, Ονούφριος, Ζαρίφης, Χριστοδούλου, Τσαβδαρίδης, Δουκάκης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4