Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

18 Αυγούστου 2018

Ήττα στο φιλικό του Αλκαζάρ από την ΑΕΛ (1985)

Σαν σήμερα στις 18/8/1985, ο πρωταθλητής της περιόδου 1984-1985 ΠΑΟΚ, έδωσε φιλικό παιχνίδι στο Αλκαζάρ με αντίπαλο την ΑΕΛ...

Περίπου 7.000 θεατές (5.507 τα εισιτήρια), είδαν τους γηπεδούχους να έχουν ένα πολύ καλό πρώτο 45λεπτο και τον ΠΑΟΚ να ανεβάζει την απόδοσή του στην επανάληψη, αλλά να μην καταφέρνει να ισοφαρίσει το γκολ που σημείωσε ο Ζιώγας στο 31'.

Η Λάρισα εκτός από το γκολ είχε και άλλες εξαιρετικές ευκαιρίες για γκολ με τους Βαλαώρα, Βουτυρίτσα, Ζιώγα, με τον ΠΑΟΚ στο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου να περιορίζεται σε παθητικό παιχνίδι.

Στην επανάληψη όμως η εικόνα του αγώνα άλλαξε! Ο ΠΑΟΚ ανέβηκε μέτρα στο γήπεδο, απείλησε με ισοφάριση σε δύο περιπτώσεις,.
Αρχικά με τον Γιούρισιτς στο 59' όταν το μακρινό μονοκόμματο σουτ που επιχείρησε πέρασε μόλις άουτ, ενώ στο 89' η κεφαλιά του Ορφανού από πολύ κοντά, κατέληξε στα χέρια του Μιχαήλ που από το 70' είχε πάρει τη θέση του Πλίτση.

Ξεχώρισαν από πλευράς ΠΑΟΚ οι Σκαρτάδος (κορυφαίος του γηπέδου!), Αλαβάντας, Ορφανός και από τη Λάρισα οι Μητσιμπόνας, Τσιώλης, Βουτυρίτσας, Ανδρεούδης.

Οι συνθέσεις:

Λάρισα: Πλίτσης (70' Μιχαήλ), Παραφέστας, Κολομητρούσης, Μητσιμπόνας, Κούπτσεβιτς (46' Στάμος), Βουτυρίτσας (70' Κυριλίδης), Ζιώγας, Τσιώλης, Άνταμτσικ (77' Ντόσας), Ανδρεούδης, Βαλαώρας.

ΠΑΟΚ: Τερζής (46' Στεργιούδας), Τσουρέλας, Αλαβάντας, Γιούρισιτς, Σκαρτάδος, Μπανιώτης (76' Λιάκος), Καρασαββίδης (70' Μαλιούφας), Αλεξανδρίδης (46' Πίττας), Πάπριτσα, Κωστίκος (46' Μαυρομάτης).
Η ομάδα του ΠΑΟΚ όπως παρατάχτηκε στο στάδιο Μπεντεγκότι, στο 1ο ματς με τη Βερόνα, ακριβώς ένα μήνα αργότερα, στις 18/9/1985 για τον 1ο γύρο του κυπέλλου πρωταθλητριών, της περιόδου 1985-1986.
Διακρίνονται από αριστερά, όρθιοι: Σκαρτάδος, Στεργιούδας, Πάπριτσα, Γιούρισιτς, Ορφανός, Μπανιώτης. Καθιστοί: Πίττας, Βασιλάκος, Τσουρέλας, Αλαβάντας, Σίγγας.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4