Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

17 Αυγούστου 2018

Ήττα στο φιλικό με τον Άρη (1987)

Σαν σήμερα στις 17/8/1987, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε σε φιλικό παιχνίδι τον Άρη, σε μια αναμέτρηση που έγινε στο Καυτανζόγλειο, μπροστά σε αρκετές χιλιάδες θεατών ...

Οι δύο ομάδες είχαν επιστρέψει από το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους, με τον ΠΑΟΚ να το πραγματοποιεί στην Ολλανδία και τον Άρη στο Λεπένσκι Βιρς της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Το φιλικό αρχικά είχε προγραμματιστεί να γίνει στην Τούμπα, όμως λόγω επιδιόρθωσης στον χλοοτάπητα τελικά προτιμήθηκε η λύση του Καυτανζογλείου.

Το παιχνίδι με τον συμπολίτη έγινε μπροστά σε 16.000 θεατές (14.319 τα εισιτήρια), ήταν ιδιαίτερα δυνατό και γρήγορο, με τον Άρη να προηγείται στο 32΄με τον Γιουκούδη μετά από μπαλιά του Δημητριάδη (υπήρξαν διαμαρτυρίες για οφσάιντ), ενώ τρία λεπτά νωρίτερα ο Μπουγιουκλής είχε δοκάρι.
Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε στο 57' με δυνατό σουτ του Λάκη Παπαϊωάννου, που έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι του Κατσιαούνη, για να γίνει το τελικό 2-1 για τον Άρη, στο επόμενο λεπτό με τον Δημητριάδη να αξιοποιεί την μπαλιά του Γιουκούδη.

Στο 55' τραυματίστηκε και έφυγε από το γήπεδο με ασθενοφόρο ο Μπορμπόκης και στο 66' χτύπησε ο Μουστακίδης και αντικαταστάθηκε από τον Χατζηνικολάου.

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Σκαρτάδος, Μαλιούφας, Ιορδανίδης και από τον Άρη οι Γιουκούδης, Δημητριάδης, Οικονομίδης

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Ναούμ. με βοηθούς τους Ορφανίδη και Ντάβελα. 

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Τερζής, Τσουρέλας, Μαλιούφας, Ψαρράς, Σκαρτάδος, Σίγγας, Μπορμπόκης (55' Καρασαββίδης), Καραγεωργίου, Ιορδανίδης, Παπαϊωάννου, Νίκιτς.

Άρης: Κατσιαούνης, Μουστακίδης (66' Χατζηνικολάου), Τζιφόπουλος, Δρογαλάς, Κούης, Τζόλας (46' Βόσδου), Γιουκούδης, Μπαλής (46' Οικονομίδης), Δημητριάδης, Γκονζάλες (46' Σαμόλης), Μπουγιουκλής (46' Μπιμπισίδης).
* Όσο για το τι έγινε στα μεταξύ μας επίσημα παιχνίδια εκείνη τη σεζόν:
Α' γύρος ΠΑΟΚ - Αρης 3-1 (9' Μπάνον, 37' Μπορμπόκης, 86' Ιορδανίδης).
Β' γύρος Άρης – ΠΑΟΚ 1-2 (58' Σκαρτάδος, 86' Μαυρομάτης).

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1987 -1988, τερμάτισε στην 3η θέση έχοντας 39 βαθμούς. Η χρονιά ξεκίνησε με τον Τάις Λίμπρεχτς (10 παιχνίδια) για να συνεχιστεί με τον Μπέλλη (20 παιχνίδια), καθώς τον Δεκέμβρη ο τότε πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Χάρης Σαββίδης, πούλησε πακέτο στον Ολυμπιακό του Κοσκωτά, τους Μπανιώτη - Λίμπρεχτς, εισπράττοντας συνολικά 100.000.000 εκατομμύρια δρχ...

* Η συνολική εικόνα του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα: 17 νίκες, 5 ισοπαλίες, 8 ήττες, με τέρματα 60-27. Η νίκη έδινε 2 βαθμούς, η ισοπαλία 1 και η ήττα φυσικά κανέναν!
* Στην παραπάνω εικόνα, μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1987-1988.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4