Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

27 Αυγούστου 2018

Ισοπαλία στο "Σίτυ" για τον υπερόπτη ΠΑΟΚ (1989)

Σαν σήμερα στις 27/8/1989, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας το Αιγάλεω, σε παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 1989-1990 ...

Ο Δικέφαλος με τον Ρομπ Γιάκομπς στον πάγκο του, αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την αθηναϊκή ομάδα, η οποία ήταν σοβαρή και πειθαρχημένη, απέναντι σε έναν υπερόπτη ΠΑΟΚ, που παρατάχτηκε με 3-5-2 και είχε πολλά προβλήματα στην ανάπτυξή του.
Ο αγώνας έγινε στο «Σίτυ» μπροστά σε περίπου 5.000 θεατές και ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που προηγήθηκε στο σκορ στο 24', όταν ο Καραγεωργίου με ωραία ατομική προσπάθεια έσπασε το τεχνικό οφ σάιντ των γηπεδούχων, αποφεύγοντας τρεις παίκτες του Αιγάλεω, γύρισε την μπάλα στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας και ο Σμολ από κοντά με σουτ σημείωσε το 0-1.

Το τελικό 1-1, διαμορφώθηκε στο 70' με κεφαλιά του Πιστόλη, ενώ ο ΠΑΟΚ είχε στο 56' δοκάρι, μετά από εκτέλεση φάουλ του Μητσιμπόνα.
Ευκαιρίες για γκολ χάθηκαν και από τις δύο ομάδες, με τους Σμολ στο 7', Σκαρτάδο στο 20', Μπορμπόκη στο 64' να μην καταφέρνουν να βρουν δίχτυα, στις καλύτερες επιθετικές στιγμές μας στο ματς.

Καραγεωργίου, Λεοντιάδης, Σκαρτάδος, Μητσιμπόνας οι καλύτεροι του ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση, χωρίς πάντως η απόδοσή τους να κυμανθεί σε ζηλευτά επίπεδα.
Οι συνθέσεις:

Αιγάλεω: Λαλιώτης, Πιστώλης, Γιοβανόπουλος, Κοντός, Παραπραστανίτης, Ιωάννου, Σουβλέρης (75' Βιδάλης), Παπαγεωργίου (55' Κουτσομύτης), Βλαχοκώστας, Μαυροδημήτρης, Παπαϊωάννου.

ΠΑΟΚ: Αργυρόπουλος, Μαλιούφας, Μαυρέας (64' Αλαβάντας), Αλεξούλης, Λεοντιάδης, Μπασμπανάς, Μπορμπόκης, Καραγεωργίου, Σμολ (46' Αναστασιάδης), Σκαρτάδος, Όσβαλντ.
Στην 48η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας μετείχαν συνολικά 76 ομάδες (18 Α' εθνικής, 18 Β' εθνικής και 40 Γ' εθνικής κατηγορίας) και διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού.

O ΠΑΟΚ στη φάση των ομίλων, συμμετείχε στον 4ο όμιλο μαζί με Αιγάλεω, Αναγέννηση Γιαννιτσών, Πανελευσινιακό και Κοζάνη, τερμάτισε 1ος με 6 βαθμούς και πέρασε στον β΄ γύρο του θεσμού.

Εκεί απέκλεισε στα πέναλτι την Σπάρτη σε διπλά ματς, με το δεύτερο να γίνεται στην πρωτεύουσα της Λακωνίας και ο Γκιτσιούδης να αποκρούσει τέσσερα πέναλτι, χαρίζοντας την πρόκριση στην ομάδα μας.

Το ταξίδι του ΠΑΟΚ στη διοργάνωση, σταμάτησε στον β' γύρο, όταν αποκλείστηκε στα πέναλτι από τον μετέπειτα Κυπελλούχο Ελλάδας Ολυμπιακό (νίκη 1-0 εντός, ήττα 1-0 εκτός και 5-3 στα πέναλτι).

* Στην αρχική εικόνα ο Γιώργος Μητσιμπόνας σε μια μονομαχία του με τον Παπαϊωάννου, στο παιχνίδι με το Αιγάλεω.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4