Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

24 Αυγούστου 2018

Κακό ξεκίνημα με αντίπαλο την Καλλονή (2014)


Σαν σήμερα στις 24/8/2014, ο ΠΑΟΚ έμεινε στο 1-1 με την Καλλονή, 
στην άδεια λόγω τιμωρίας Τούμπα, την 1η αγωνιστική, της Super League, της περιόδου 2014-2015...

Ο Άγγελος Αναστασιάδης παρέταξε τον ΠΑΟΚ με 4-2-3-1, έχοντας τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, Κίτσιου, Τζαβέλλα, Βίτορ και Σπυρόπουλο στην άμυνα, Τσανδάρη, Τζιόλη αμυντικά χαφ, στη μεσαία γραμμή και τους Μάρτενς, Περέιρα, Μακ και στην επίθεση τον Κουλούρη.

Ο Δικέφαλος μπήκε καλά στο παιχνίδι, στο 10λεπτο είχε ήδη τέσσερις τελικές, χωρίς όμως καμία από αυτές να μπορεί να χαρακτηριστεί κλασική.

Όσο περνούσε πάντως η ώρα, ο ρυθμός που είχε ο ΠΑΟΚ σταδιακά έπεφτε και η ομάδα προσπαθούσε να γίνει απειλητική παίζοντας με προβλέψιμες σέντρες, τις οποίες οι αμυντικοί της Καλλονής απομάκρυναν χωρίς δυσκολία.
Οι φιλοξενούμενοι μπορεί να μην είχαν τη μεγάλη φάση, όταν όμως τους δινόταν η δυνατότητα έβγαιναν στην κόντρα και χρειάστηκε σε 1-2 περιπτώσεις να επέμβει ο Γλύκος, πέφτοντας στα πόδια επιθετικών της Καλλονής.

Το ρεζουμέ του πρώτου ημιχρόνου είναι ότι η ομάδα αν και ξεκίνησε ορεξάτη, δεν είχε τη συνέχεια που περιμέναμε και το 0-0 του πρώτου 45λεπτου ήρθε απόλυτα φυσιολογικά...

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε και πάλι επιθετικά σε μια προσπάθεια να βρει δίχτυα, όμως 1-2 καλές ευκαιρίες πέρασαν χωρίς αποτέλεσμα και σαν να μην έφτανε αυτό η Καλλονή στο 63' σε αντεπίθεσή της με τον Καμαρά άνοιξε το σκορ, σε μια φάση που η άμυνα εκτέθηκε!

Ο Δικέφαλος έφερε το ματς στα ίσα στο 74' με τον Φακούντο Περέιρα να εκμεταλλεύεται ιδανικά σέντρα του Μακ!

Ο Αργεντίνος ήταν ο καλύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ στο ματς, αλλά στο 87' αποβλήθηκε από τον Κομίνη που είχε μια τραγική απόφαση σε βάρος του ΠΑΟΚ.

Καλύτερη στιγμή για την ομάδα να κάνει το 2-1 ήταν ένα λεπτό νωρίτερα, όταν ο Σαββίδης πήρε την μπάλα στην περιοχή, σούταρε και ο Χογκ με τα πόδια απέκρουσε.

Συμπερασματικά ο ΠΑΟΚ έκανε ένα μέτριο παιχνίδι, με την έλλειψη παικτών με προσωπικότητα να είναι κάτι παραπάνω από οφθαλμοφανής. Η ομάδα αναλώθηκε σε ένα οριζόντιο ποδόσφαιρο, με πολλές σέντρες που δεν απέφεραν απολύτως τίποτε.

Oι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ:
Γλύκος, Κίτσιου, Βίτορ, Τζαβέλλας, Σπυρόπουλος, Τζιόλης (77' Ρατς), Τσανδάρης (68' Μαντούρο), Μάρτενς (55' Σαββίδης), Μακ, Περέιρα, Κουλούρης.

Καλλονή: Χογκ, Αναστασιάδης, Αντέγιο, Βαλιός, Λιορέντε, Καλτσάς (89' Γιώργου), Μπαρέρα, Καμαρά (83' Κύπρου), Μανούσος, Λεοζίνιο, Χωριανόπουλος (58' Κεϊτά).

Τα άκουσε ο μεγαλομέτοχος κατά την αποχώρησή του από το γήπεδο της Τούμπας, από οπαδούς μετά το 1-1 με την Καλλονή.

Οι διαμαρτυρίες αφορούσαν την ελλιπέστατη μεταγραφική ενίσχυση με το μεγαλομέτοχο να προπηλακίζεται από μερίδα του κόσμου που συγκεντρώθηκε στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου.

Ο Σαββίδης φέρεται να ζήτησε τον λόγο από έναν από τους φιλάθλους και μετά την ένταση που δημιουργήθηκε από αυτή του την κίνηση, αποχώρησε γρήγορα με το αυτοκίνητό του.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης παρουσιάστηκε ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του, επισήμανε το πρόβλημα στο να μπει η μπάλα στα δίχτυα, ενώ τόνισε πως η ομάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο...

"Έχουμε πρόβλημα στο να βάλουμε τη μπάλα στα δίχτυα. Φτάνουμε με αξιώσεις στην περιοχή, φτάνουμε εκεί αλλά... Τα παιχνίδια αυτά είναι πολύ εύκολα για μας.

Αλλά όταν φτάνεις με αυτή τη ζέστη και την ταλαιπωρία, φορτώθηκαν και με άγχος τα παιδιά, κάποια παίζουν για πρώτη φορά στην πρώτη εθνική.

Μας λείπουν βέβαια και κάποια παιδιά. Θα γίνουν καλύτερα τα πράγματα στο δρόμο πιστεύω.


Στη φάση του γκολ που δεχθήκαμε, ήταν θέμα αγωνιστικής πειθαρχίας, όχι αμυντικής λειτουργίας. Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια, είμαστε σε καλό δρόμο. Δεν ξέρω πόση υπομονή έχει ο καθένας για να την κάνει".

Για τη διαιτησία του Κομίνη: "Δε θα μιλήσω για τη διαιτησία. Είμαστε υποχρεωμένοι να κερδίζουμε και τους διαιτητές και θα το κάνουμε. Θα έρθει η ώρα να γίνει.

Απλά, δεν μπορεί να κρατάς 4 λεπτά καθυστέρηση όταν έγιναν τόσα πολλά. Έγιναν 6 αλλαγές, αυτό είναι τρία λεπτά, είχαμε 2 αποβολές... Δε θα ασχοληθώ με την κόκκινη".


Για μεταγραφές: "Όταν ήρθα στον ΠΑΟΚ, η εντολή ήταν σιωπή και υπομονή και δουλειά. Τρία πράγματα. Εγώ κάνω αυτά τα τρία πράγματα. Δεν ξέρω ποιος έχει την υπομονή. Εγώ κάνω αυτό".

Για το θέμα του Γκαρσία: "Τον Γκαρσία τον πρότεινα εγώ να έρθει στον ΠΑΟΚ. Ήρθε και μετά έθεσε τον εαυτό του εκτός ομάδας. Νομίζω πως σας κάλυψα με την απάντησή μου".

Για την απογοήτευση που υπάρχει στον κόσμο: "Το αποτέλεσμα είναι αυτό που μας λείπει. Ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή, σε σχέση με τις άλλες ομάδες πρωταθλητισμού, έχει μια διαφορά. Χθες είδα το ματς του Ολυμπιακού.

Εκεί αποθεώνουν τον προπονητή, τον πρόεδρο, τους παίκτες. Εδώ στον ΠΑΟΚ βρίζουν τους παίκτες, βρίζουν τον πρόεδρο και ο προπονητής είναι ο χειρότερος που υπάρχει στη γη. Αν προπηλακιστεί ο πρόεδρος ή οι παίκτες ή προπονητής, θα γίνει κάτι καλύτερο στην ομάδα;

Το 1976 όταν πήραμε το πρωτάθλημα, είχαμε ξεκινήσει με ισοπαλία και μας περίμεναν να μας χτυπήσουν".


Για το τι περιμένει από τον Ιβάν Σαββίδη: "Δεν μπορώ να περιμένω τώρα από τον Σαββίδη. Ξέρω τι μπορεί να κάνει τον Νοέμβριο. Αν θέλει η Παναγιά να είμαι εδώ τον Νοέμβριο, θα φανεί στο δρόμο.

Είμαι αποφασισμένος για όλα. Δεν έχω αυταπάτες, ξέρω που βρίσκομαι, δουλεύω με αυτά τα παιδιά, και δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Όλη την ευθύνη την αναλαμβάνω εγώ για αυτή την κατάσταση".

Φακούντο Περέιρα αναδείχθηκε ως MVP στο παιχνίδι με την Καλλονή, καθώς ήταν αυτός που έφερε το παιχνίδι στα ίσια και ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης του Δικεφάλου στη σημερινή αναμέτρηση.

Τα όσα είπε ο Αργεντίνος μετά την βράβευσή του:

«Δεν μπορώ να είμαι χαρούμενος για το γκολ που πέτυχα καθώς δεν κερδίσαμε ενώ αποβλήθηκα χωρίς κανέναν λόγο. Εγώ προσπάθησα να κρατήσω τον αντίπαλο μου να μην πέσει.

Πρέπει να δουλέψουμε το θέμα του γκολ καθώς και στην Μολδαβία κάναμε φάσεις αλλά δεν σκοράραμε».


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4