Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

19 Ιουλίου 2018

Άστραψε και βρόντηξε ο Σάντος μετά το φιλικό (2008)


Σαν σήμερα στις 19/7/2008, ο ΠΑΟΚ, στο πέμπτο και τελευταίο φιλικό του στην Ολλανδία, 
νίκησε με 2-1, την άγνωστη Omniworld...

Το παιχνίδι διεξήχθη μπροστά σε 200 φιλάθλους της ομάδας μας, που έκαναν το γραφικό γήπεδο να μοιάζει με μικρή Τούμπα.

Στιγμές από το παιχνίδι ...

Η ολλανδική ομάδα κατάφερε να προηγηθεί 0-1 στο 23' με τον Κριμπ αιφνιδιάζοντας τον νωχελικό και σαφώς κουρασμένο από την προετοιμασία Δικέφαλο.

Ο ΠΑΟΚ πλησίασε στην ισοφάριση με τον Αναστασάκο ο οποίος σούταρε δυνατά και ανάγκασε τον τερματοφύλακα της ολλανδικής ομάδας να διώξει την μπάλα σε κόρνερ στο 30'.

Ο Βιεϊρίνια απείλησε με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 34' με τον Ζέγκερς να πετάει την μπάλα κόρνερ.

Ο Βερόν έφτασε κοντά στο γκολ της ισοφάρισης στο επόμενο λεπτό, το δυνατό σουτ του απέκρουσε με υπερπροσπάθεια ο τερματοφύλακας της ολλανδικής ομάδας.

Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε σε 1-1 με τον Αναστασάκο στο 40' όταν μετά από συνεργασία των Βιερίνια, Ίβιτς και Αραμπατζή, ο τελευταίος έκανε πολύ καλή σέντρα και ο νεοαποκτηθείς επιθετικός του "Δικεφάλου" με δυνατό σουτ σκόραρε.

Ο Αναστασάκος βρέθηκε κοντά στο δεύτερο γκολ του, όταν μετά από σέντρα του Ηλιάδη έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Ζέγκερς με υπερπροσπάθεια απομάκρυνε σε κόρνερ στο 42'.

Ο Στέλιος Ηλιάδης έδωσε το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ στο 63' με κοντινό σουτ μετά από συνεργασία Μπακαγιόκο-Βιερίνια.

Χαμένη μεγάλη ευκαιρία στο 70' από τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο.

Eκτέλεση φάουλ του Κονσεϊσάο στο 83' περνάει ανεκμετάλλευτο.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Ρίζος (46΄ Γλύκος), Γεωργίου (46΄ Κωνσταντινίδης), Αραμπατζής (62΄ Σνάουτσνερ), Μαλεζάς (62΄ Κοντρέρας), Μελίσσης, Βερόν (46΄ Μπαλάφας), Ηλιάδης, Λάκης (46΄ Φάλκο), Βιερίνια (66΄ Κονσεϊσάο), Ιβιτς (62΄ Μπακαγιόκο), Αναστασάκος (46΄ Αθανασιάδης).

Μετά την λήξη της αναμέτρησης, ο Φερνάντο Σάντος μίλησε για το παιχνίδι, αλλά και την γενικότερη εικόνα του ΠΑΟΚ κατά την διάρκεια της προετοιμασίας: "Ήταν καλύτερη η ομάδα από όσες είχαμε αντιμετωπίσει ως τώρα. Στα πρώτα 25 λεπτά δεν παίξαμε καλά, γιατί η νοοτροπία μερικών παικτών που αγωνίστηκαν ήταν όπως αυτή της περυσινής σεζόν, δηλαδή χαλαρή στάση και διάθεση να θέλουν μια μπάλα στα πόδια για να κάνουν κάτι, και έπρεπε να δεχτούμε το γκολ για να αλλάξουμε λογική. Η ομάδα πίεσε στη συνέχεια και έλεγξε το παιχνίδι, έκανε δυο γκολ και από εκεί στα τελευταία δέκα λεπτά θεωρώ ότι χαλαρώσαμε και πάλι.

Μερικοί από τους παίκτες δείχνουν πως παίζουν μόνο για τους εαυτούς τους. Αυτό έκανε και την υπόλοιπη ομάδα να έχει ανοργανωσιά. Έτσι ισορρόπησε η αντίπαλη ομάδα και πλέον μπορούμε να πούμε τι πήγε και τι δεν πήγε καλά. Θετικός ο απολογισμός της προετοιμασίας και είμαστε ακόμα στην αρχή. 

Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και αυτά τα 3-4 παιχνίδια που κερδίσαμε με χαμηλής δυναμικότητας ομάδες δεν μας κάνουν υπερομάδα. Αυτά που κατακτήσαμε εδώ μας δίνουν τους στόχους για να δούμε τι πρέπει να προσέξουμε συνεχίζοντας. Αργότερα θα έχουμε καλύτερη φυσική κατάσταση και, με τα δεδομένα της τωρινής στιγμής, είμαστε ευχαριστημένοι.

Πρέπει όμως να διορθώσουμε την ατομική σκέψη, όπου μερικοί από τους παίκτες παίζουν για τον εαυτό τους και όχι για την ομάδα. Όποιος παίζει για τον εαυτό του και την κερκίδα, θα πρέπει να κοιτάξει αλλού και όχι στον ΠΑΟΚ. Αυτό το φαινόμενο το είχαμε ιδιαίτερα πέρυσι, αλλά ακόμα δεν το αφήσαμε πίσω".

Σχετικά με την επιλογή των νέων αρχηγών (Κωνσταντινίδης, Ηλιάδης, Κονσεϊσάο), η άποψη του προπονητή του ΠΑΟΚ ήταν: "Η επιλογή των αρχηγών έγινε από μένα, τον πρόεδρο και τον Βρύζα. Θα μπορούσε να ήταν και κάποιοι άλλοι και θα μπορούσαν επιλεγούν και άλλα παιδιά, αλλά για διάφορους παράγοντες η επιλογή μας ήταν αυτή. 
Από εκεί, ο καθένας θα πρέπει να υπολογίζει τον εαυτό του σαν αρχηγό για την προσφορά στην ομάδα και φυσικά η πόρτα μου θα είναι ανοιχτή για τον καθένα που θα έχει πρόβλημα".

Τέλος, σχετικά με την οριστική απόφαση για τους ποδοσφαιριστές Ρίζο και Φάλκο, που προετοιμάστηκαν με την ομάδα, αλλά δεν αποκτήθηκαν ακόμη, ο Πορτογάλος τεχνικός δήλωσε: "Θα συζητήσω πρώτα με τον κ. πρόεδρο και στην συνέχεια θα αποφασίσουμε".

* Στην αρχική εικόνα, η ενδεκάδα που παρέταξε ο ΠΑΟΚ στο φιλικό με την Ουντινέζε που έγινε λίγες μέρες αργότερα (6/8) στην Τούμπα...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4