Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

18 Ιουλίου 2018

"Δεν ξανασυναντήσαμε τέτοιο πράγμα" (1997)


Σαν σήμερα στις 18/7/1997, ο Τζo Νάγκμπε και ο Πέρσι Ολιβάρες, προπονήθηκαν στην Τούμπα, την ώρα που οι υπόλοιποι συμπαίκτες τους βρισκόταν σε αθλητικό κέντρο της Γερμανίας...


Οι δύο παίκτες, έφτασαν στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 16/7 τα μεσάνυχτα και έτυχαν αποθεωτικής υποδοχής από τον κόσμο του Δικεφάλου που βρέθηκε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία». 

Την Παρασκευή (18/7), βρέθηκαν στην Τούμπα και έκαναν προπόνηση κάτω από τις οδηγίες του υπεύθυνου τεχνικού των ερασιτεχνικών τμημάτων του ΠΑΟΚ, Θέμη Καπουσούζη (αρχική εικόνα).

Μετά το ελαφρύ τροχαδάκι, οι δύο παίκτες επιδόθηκαν σε περίτεχνες ενέργειες, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον των εργατών που εκείνη την ώρα βρισκόταν στην Τούμπα και δούλευαν στους βοηθητικούς χώρους του γηπέδου...
Λίγο αργότερα Ολιβάρες και Νάγκμπε, σε σύντομες δηλώσεις τους, αναφέρθηκαν στις πρώτες εντυπώσεις τους από την παρουσία τους στον ΠΑΟΚ.

Πέρσι Ολιβάρες: «Ο κόσμος του ΠΑΟΚ είναι καταπληκτικός! Έχω μείνει άναυδος. Με εντυπωσίασε ο τρόπος που με υποδέχτηκαν. Χωρίς καν να με ξέρουν οι περισσότεροι, χωρίς να με έχουν δει στο γήπεδο. Έχω παίξει στο βραζιλιάνικο, στο κολομβιανό, στο μεξικάνικο, στο γερμανικό, στο ισπανικό και φυσικά στο ποδόσφαιρο της χώρας μου. Τέτοιο πράγμα όμως δεν έχω ξανασυναντήσει. Η ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλαθλοι σε όλα αυτά τα πρωταθλήματα –και ειδικά στα λατινοαμερικάνικα- είναι θερμή, φαντάζομαι όμως πώς θα είναι εδώ!»
 
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Τζο Νάγκμπε: «Πουθενά δε συνάντησα τόσο εκδηλωτικούς φιλάθλους. Ούτε στη Γαλλία ούτε στην Ελβετία. Εκεί, μπορεί να σε αποθέωναν μέσα στο γήπεδο, αυτό που έζησα στo αεροδρόμιο ήταν κάτι άλλο! Οι Έλληνες έχουν μεσογειακό ταμπεραμέντο και αυτές οι εκδηλώσεις τους δείχνουν πόσο πολύ αγαπούν την ομάδα. Δεν είναι ώρα για μεγάλες υποσχέσεις, παρά μόνο για δουλειά.»

Το πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι δύο ποδοσφαιριστές με τη βίζα τους ξεπεράστηκε και στις 19/7 αναχώρησαν για τη Γερμανία, όπου ενσωματώθηκαν με την υπόλοιπη αποστολή του ΠΑΟΚ, υπό τις οδηγίες του Άγγελου Αναστασιάδη ...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4