Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

30 Ιουλίου 2018

Θετικό φιλικό τεστ με ΑΕΚ στην Τούμπα (1998)


Σαν σήμερα στις 30/7/1998, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την ΑΕΚ, σε φιλικό παιχνίδι, ενόψει της προετοιμασίας του για τη σεζόν 1998-1999...


Ο Δικέφαλος του Βορρά, με τον Όλεγκ Μπλαχίν στον πάγκο του και μπροστά σε περίπου 15.000 θεατές, πήρε τη νίκη με 1-0, χάρη σε γκολ που σημείωσε ο Τάσος Κατσαμπής με κεφαλιά στο 29ο λεπτό, μετά από σέντρα του Μπάντοβιτς.

Ο ΠΑΟΚ έχοντας κορυφαίο παίκτη του στην αναμέτρηση τον Δημήτρη Καπετανόπουλο, ήταν φανερά καλύτερος του αντιπάλου, κέρδισε τις εντυπώσεις, απέναντι σε έναν αντίπαλο που ότι καλό είχε να επιδείξει ήταν ο Νικολαΐδης και μετά το χάος.

Με τον ΠΑΟΚ δοκιμάστηκε σε αυτό το παιχνίδι ο Γάλλος Ενριζό, ο οποίος μάλιστα ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα, όμως μετά το παιχνίδι, ο Μπλαχίν ορθά – κοφτά ξεκαθάρισε πως ο παίκτης δεν κάνει για την Α' Εθνική και τον απέρριψε. 

Ίδια τύχη είχε λίγες μέρες αργότερα και ο Αυστριακός μέσος Ντίντι, που δεν ξεκίνησε στο βασικό σχήμα, αλλά μπήκε σαν αλλαγή στο 50' στη θέση του Ζαφειρίου (εικόνα που ακολουθεί).

Ο ΠΑΟΚ είχε την πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση μόλις στο 9ο λεπτό, όταν το φάουλ που εκτέλεσε ο Φραντζέσκος σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ατματσίδη, η ΑΕΚ απάντησε στις ευκαιρίες στο 39', όταν ο Μιχόπουλος απέκρουσε το πλασέ του Νικολαΐδη και ενώ ήδη το σκορ ήταν 1-0 από το 29'.

Στο 42΄η κεφαλιά ψαράκι του Βρύζα πέρασε μόλις άουτ και στο 45' ο Ατματσίδης απέκρουσε δύσκολα το σουτ του Φρατζέσκου. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ο αμαρκάριστος Νικολαΐδης έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι μας.

Καλές φάσεις στην επανάληψη υπήρξαν μετά το 80', όταν στο 82' και 88' οι φιλοξενούμενοι έχασαν ευκαιρίες με τους Νικολαΐδη – Κοπιτσή, για να απαντήσει στο 88' ο Κομίνχες που είδε τον Μιχαηλίδη να αποκρούει με τα πόδια το πλασέ του.

Καπετανόπουλος, Μπάντοβιτς, Κατσαμπής, Ολιβάρες, Ζαφειρίου οι καλύτεροι του ΠΑΟΚ στο ματς, από την ΑΕΚ διακρίθηκαν οι Νικολαΐδης, Σαβέφσκι, Μαλαδένης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ:
Μιχόπουλος, Μπάντοβιτς (62' Σαμαράς), Καπετανόπουλος (71' Νάστος), Κουλακιώτης (74' Κυριακίδης), Ενριζό (40' Κωνσταντινίδης), Ολιβάρες, Τουρσουνίδης (55' Μαριφαλίεφ), Κατσαμπής (62' Καφές), Ζαφειρίου (50' Ντίντι), Φραντζέσκος (73' Βελής), Βρύζας (55' Κομίνχες).

ΑΕΚ: Ατματσίδης (71' Μιχαηλίδης), Μάρκος (57' Λάκης), Κωστένογλου, Μαλαδένης (54' Πάσιος), Σαβέφσκι (62' Γκρέταρσον), Ζήκος (76' Καρτάλης), Νικολαΐδης, Κοπιτσής (57' Δώνης), Κεφαλάς, Κασάπης (67' Αναστασάκος), Καλιτζάκης.

Δηλώσεις Μπλαχίν: «Αν κληρωθούμε με τη Ρέιντζερς (κληρωθήκαμε τελικά!), θα πρέπει να παίξω εγώ σέντερ μπακ ή να αγοράσουμε σκάλες! Καλοί είναι οι Νάστος και Κουλακιώτης, αλλά στερούνται ευρωπαϊκής εμπειρίας».


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4