Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

17 Ιουλίου 2018

Φιλικό ντόρτι στον Πρωταθλητή Θεσσαλονίκης (1958)

Σαν σήμερα στις 17/7/1958, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στο Συντριβάνι τον Απόλλωνα Πόντου, σε ένα φιλικό παιχνίδι που έγινε υπό το φως των προβολέων και συγκέντρωσε πολύ κόσμο…


Ήταν ένα γρήγορο και θεαματικό παιχνίδι, το οποίο όμως σε κάποια στιγμή του πήγε να ξεφύγει, όταν ο Κουιρουκίδης και ο Παπαδόπουλος είχαν μια έντονη διένεξη, με τον πρώτο να κλωτσάει τον δεύτερο και τα αίματα να ανάβουν.
Απειλήθηκε σύρραξη μεταξύ των παικτών, αλλά με την επέμβαση των ψυχραιμότερων αποφεύχθηκε. 

Ο Απόλλωνας τη σεζόν 1957-1958, διέθετε μια καταπληκτική ομάδα και είχε μάλιστα αναδειχτεί πρωταθλητής Θεσσαλονίκης με 25 βαθμούς (23 ο ΠΑΟΚ), με την ομάδα της Καλαμαριάς να τα πάει αρκετά καλά και στην τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος όπου τερμάτισε 4η, πίσω από τους τρεις του ΠΟΚ.
Όσο για τον Δικέφαλο, έχοντας αφήσει πίσω του τη «Χρυσή Εποχή» της περιόδου 1953-1957 … ψαχνόταν! Πάντως στο φιλικό παιχνίδι που έγινε σαν σήμερα (17/7/1958), ο Δικέφαλος επικράτησε με το ευρύ 4-0, εκμεταλλευόμενος την ποιότητα κάποιων παικτών του, αλλά και τις απουσίες 2-3 βασικών παικτών του Απόλλωνα Πόντου.

Όλα τα γκολ της αναμέτρησης σημειώθηκαν στην επανάληψη. Το σκορ άνοιξε στο 57' ο Κιουρτζής που εκτέλεσε απευθείας, με πολύ φάλτσο, το φάουλ που κέρδισε ο Κουιρουκίδης και άφησε άγαλμα τον τερματοφύλακα Αφεντουλίδη.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Κουιρουκίδης μετά από πάσα του Παπαϊωάννου σημείωσε το 2-0, για να έρθει στο 67’ ο Παπαϊωάννου με ωραία ατομική προσπάθεια να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στα επίπεδα του 3-0.

Στο 75', συνδυασμός Κατηκαρίδη – Κουιρουκίδη – Λέανδρου, έφερε τον τελευταίο σε θέση βολής και κάπως έτσι γράφτηκε το 4-0. Στα εναπομείναντα λεπτά, ο Απόλλων αναζήτησε το γκολ της τιμής, χωρίς να τα καταφέρει και το τελευταίο σφύριγμα του Λειβαδά, βρήκε τον ΠΑΟΚ νικητή με 4-0.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ:
Πρόγιος, Κερμενίδης (Χασιώτης), Κεμανίδης, Πετρίδης, Καμαλακίδης, Καλογιάννης, Λέανδρος, Παπαϊωάννου, Κουιρουκίδης, Τσίντογλου (Κιουρτζής), Γιαννέλος (Κατηκαρίδης).

Απόλλων Πόντου: Βραχνός (Αφεντουλίδης), Παπαδόπουλος, Κωνσταντινίδης, Ζαφειράκης, Σιαμίδης, Κυπριανίδης (Ουσταμπασίδης), Παρτσαλίδης, Νιφαδόπουλος, Αβραμίδης (Βασιλειάδης), Εφραιμίδης (Χαραλαμπίδης), Μηταριώτης.

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1957-1958
Διακρίνονται από αριστερά όρθιοι: Λύμπος, Κουιρουκίδης, Κεμανίδης, Καλογιάννης, Πετρίδης, Γεντζής. Καθιστοί: Καμαλακίδης, Παπαϊωάννου, Λέανδρος, Χαβανίδης, Χασιώτης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4