Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

01 Ιουνίου 2018

Αστοχία και ατυχία έφεραν την ήττα (1958)

Σαν σήμερα 1/6/1958, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε τον Απόλλωνα Σμύρνης, σε παιχνίδι της 16ης αγωνιστικής της τελικής φάσης του Πανελληνίου πρωταθλήματος, της περιόδου 1957-1958...

Ο Δικέφαλος με τον Κώστα Ζώγα στον πάγκο του (πρώην τερματοφύλακας), μπροστά σε 5.000 θεατές, έχασε από την αθηναϊκή ομάδα με 2-3 σε ένα συγκλονιστικό από πλευράς διακύμανσης του σκορ παιχνίδι.

Το τελικό σκορ αδικεί την ομάδα μας που είχε την υπεροχή –ειδικά στο πρώτο 45λεπτο- όμως οι κυνηγοί του Δικεφάλου έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για να καθαρίσουν το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο!
Το σκορ άνοιξε στο 39', όταν Καμάρας Γ. μπήκε στην περιοχή μας, απέφυγε τον Καμαλακίδη και με δυνατό σουτ με το αριστερό έκανε το 0-1, στην πρώτη αξιόλογη τελική προσπάθεια των φιλοξενούμενων στο ματς!

Ο ΠΑΟΚ ως εκεί το σημείο είχε χάσει τρεις μεγάλες ευκαιρίες για να προηγηθεί αυτός, όμως η αστοχία των κυνηγών μας δεν το επέτρεψε!

Η απάντηση ήρθε στο 44', όταν ο Παπαϊωάννου απέφυγε τον Δαράκη, πάσαρε στον Κατηκαρίδη και αυτός με σουτ έγραψε το 1-1, σκορ με το οποίο διαιτητής Γραμματικόπουλος έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να υπερέχει και στην επανάληψη και στο 59' πήρε κεφάλι στο σκορ! Ο Λέανδρος έβγαλε την μπαλιά στον Παπαϊωάννου, αυτός απέφυγε τον Δαράκη και με σουτ έκανε το 2-1.

Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και δύο λεπτά αργότερα (61') έφτασαν στην ισοφάριση με τον Δερμάτη, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την άστοχη έξοδο του Πρόγιου. 

Στο 70', ο Απόλλων πήρε εκ νέου το προβάδισμα! Δερμάτης και Καμάρας Γ. άλλαξαν την μπάλα, με τον τελευταίο να βγαίνει τετ α τετ με τον Πρόγιο και με εύστοχο πλασέ να σημειώνει το τελικό 2-3 ...

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Λέανδρος, Κεμανίδης και από τον Απόλλωνα οι Καμάρας Γ., Παπάζογλου.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πρόγιος, Χασιώτης, Κεμανίδης, Καρατζάς, Καλογιάννης, Καμαλακίδης, Μάρκοβιτς, Παπαϊωάννου, Κατηκαρίδης, Λέανδρος, Γιαννέλος.

Απόλλων Σμύρνης: Ταουξής, Μουστάκας, Δαράκης, Καμάρας Α., Δερμάτης, Παπάζογλου, Ευθυμίου, Καμάρας Γ., Σαρρής, Σκόρδας, Σαββίδης.

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1957-1958 τερμάτισε στην 8η θέση του πρωταθλήματος (συμμετείχαν 12 ομάδες), έχοντας 42 βαθμούς με 5 νίκες, 10 ισοπαλίες, 7 ήττες και τέρματα 32-38.

* Τα 32 γκολ τα σημείωσαν οι: Κιουρτζής 6, Κουιρουκίδης 6, Λέανδρος 5, Χαβανίδης 4, Κατικαρίδης 3, Καλογιάννης 2, Γεντζής 2, Παπαίωάννου 2, Κουτουξίδης 1, Κεμανίδης 1.

* Το ρόστερ της ομάδας το αποτελούσαν οι: Πρόγιος, Λύμπος, Χασιώτης, Κεμανίδης, Πετρίδης, Κερμενίδης, Μάρκοβιτς, Καρατζάς, Κουτουξίδης, Καμαλακίδης, Τσίντογλου, Καλογιάννης, Λέανδρος, Χαβανίδης, Κουιρουκίδης, Γιαννέλος, Παπαϊωάννου, Κατικαρίδης, Κιουρτζής, Γεντζής, Παπαευστρατίου, Δημητριάδης, Τσακιρίδης, Μαμόπουλος, Ασβεστόπουλος.

* Τις περισσότερες συμμετοχές στο πρωτάθλημα τις κατέγραψε ο Λέανδρος (21), ακολούθησαν με 19 οι Καλογιάννης – Κεμανίδης και με 18 οι Κιουρτζής – Κατικαρίδης - Χασιώτης...

* Και κάτι αξιοσημείωτο που συνέβη εκείνη τη σεζόν 1957-1958. Ο ΠΑΟΚ παρά την μετριότατη χρονιά του, πέτυχε δύο νίκες νίκες επί του Ολυμπιακού (εντός και εκτός έδρας) με 1-0, αποτελέσματα που έκαναν αίσθηση στη φίλαθλη Ελλάδα, καθώς ως το 1960, η ομάδα του Πειραιά είχε να χάσει δύο φορές μέσα στη σεζόν από τον ίδιο αντίπαλο, από το 1930, όταν και την είχε κερδίσει ο Παναθηναϊκός.

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1957-1958: Διακρίνονται από τα αριστερά όρθιοι: Λύμπος, Κουιρουκίδης, Κεμανίδης, Καλογιάννης, Πετρίδης, Γεντζής. Καθιστοί: Καμαλακίδης, Παπαϊωάννου, Λέανδρος, Χαβανίδης, Χασιώτης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4