Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

19 Μαΐου 2018

Εξασφάλισε παραμονή (!) με τρίμπαλο (1996)

Σαν σήμερα στις 19/5/1996, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον ΟΦΗ, σε παιχνίδι της 32ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1995-1996...
Ο Δικέφαλος με τον Γκίντερ Μπένγκτσον στον πάγκο του, μπροστά σε 4.000 θεατές (3.682 τα εισιτήρια), πήρε μια εύκολη νίκη, επικρατώντας των Κρητικών με 3-0, έχοντας μάλιστα και σημαντικές απουσίες, στην ενδεκάδα του.

Μετά από ένα πρώτο κακό πρώτο 45λεπτο, με ελάχιστες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, οι λίγοι σχετικά θεατές αποζημιώθηκαν και με το παραπάνω στην επανάληψη, με τον ΠΑΟΚ να σημειώνει τρία τέρματα. 

Την ίδια ώρα το μυαλό των παικτών του ΟΦΗ ήταν στραμμένο στο παιχνίδι του Βύρωνα, ανάμεσα σε Αθηναϊκό και Ηρακλή, στο οποίο οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν με 0-1, κάνοντας βήμα εξόδου στην Ευρώπη, προσπερνώντας κατά ένα βαθμό την ομάδα του Ηρακλείου στη βαθμολογία!

Ο ΠΑΟΚ είχε ένα εκρηκτικό 10λεπτο (65'-75'), διάστημα στο οποίο σημείωσε και τα τρία του τέρματα.

Το 1-0 έγινε με τον Γιόβιτς  στο 65' από ασίστ του Τουρσουνίδη. 

Το 2-0 έγινε από τον Αναστασιάδη στο 66' και πάλι από ασίστ του Τουρσουνίδη. 

Το 3-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, έγινε από τον Χάβο στο 75'. 

Ο Αντώνας έκανε μπαλιά στην πλάτη της άμυνας και ο Χάβος με την σειρά του ιδανικό τελείωμα της φάσης, κάτω από το σώμα του ανήμπορου να αντιδράσει, Χανιωτάκη!

Με τη νίκη του αυτή ο Δικέφαλος εξασφάλισε και μαθηματικά την ... παραμονή, σε μια από τις χειρότερες χρονιές στην ιστορία του!

Στο 84' ο διαιτητής Αστερής απέβαλε τους Χάβο – Μίτιτς (προκλητικός όσο δεν πήγαινε ο δεύτερος), ενώ όταν ακούστηκε το τελευταίο σφύριγμα ο κόσμος χειροκρότησε την ομάδα, κάτι που συνέβη ελάχιστες φορές εκείνη τη σεζόν!

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Τουρσουνίδης, Χάβος και Ζαγοράκης, ενώ από τον ΟΦΗ οι Πουρσανίδης και Μίτιτς.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Φαν Χάαμ, Χάβος, Παναγιωτίδης, Αλεξίου, Καπετανόπουλος, Ζαγοράκης, Αναστασιάδης, Γιόβιτς, Τουρσουνίδης, Αντώνας.

ΟΦΗ: Χανιωτάκης, Κιάσσος, Αδάμος, Μούτας (67' Πατεμτζής), Σκέντζος (67' Σαμαράς), Πουρσανίδης, Πραζένιτσα, Ρίζνιτς, Μαχλάς, Παπαδόπουλος (67' Δερμιτζάκης), Μίτιτς.

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 32ης αγωνιστικής.
* Τη σεζόν 1995-1996, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε 14ος (!!!), συγκεντρώνοντας 38 βαθμούς. Είχε 10 νίκες, 11 ισοπαλίες και 13 ήττες, με τέρματα 42-46...

* Εκείνη τη χρονιά είχαμε τη μεγαλύτερη παρέλαση προπονητών από τον πάγκο μας που ήταν κυριολεκτικά ηλεκτρικός! Ξεκίνησε ο Άρι Χάαν (5 ματς) και ακολούθησαν οι: Σαράφης (6 ματς), Κοκότοβιτς (8 ματς), Μπέλλης (9 ματς), Μπένγκτσον (6 ματς). Μιλάμε για απίστευτη κατάσταση με τους προπονητές να αλλάζουν σαν τα πουκάμισα!!!

* Στην αρχική εικόνα, το ρόστερ του ΠΑΟΚ της περιόδου 1995-1996.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4