Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

05 Μαΐου 2018

Ήττα στη Ν.Φιλαδέλφεια για τον ελλιπή ΠΑΟΚ (1975)

Σαν σήμερα στις 5/5/1975, ημέρα Δευτέρα, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας την ΑΕΚ, σε παιχνίδι της 29ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1974-1975 ...

Ο Δικέφαλος του Βορρά με τον Γκιούλα Λόραντ στον πάγκο του, γνώρισε την ήττα με 3-1, μειώνοντας απλά το σκορ στο 88' με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Νέτο Γκουερίνο, μετά από κακή εμφάνιση.
Ο ΠΑΟΚ, χωρίς τους Κούδα, Ασλανίδη, Τερζανίδη στη σύνθεσή του, παρατάχτηκε με αμυντικούς προσανατολισμούς, έχοντας στο πλάνο του ξαφνικές αντεπιθέσεις, χωρίς όμως οι παίκτες να καταφέρουν να υλοποιήσουν αυτά που σχεδίασε ο Ούγγρος τεχνικός μας.

Το σκορ άνοιξε στο 28', όταν ο Παπαϊωάννου εκτέλεσε φάουλ, ο Νικολάου πιεζόμενος από τον Φουντουκίδη, με τη βοήθεια του χεριού του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ντεκ, ο διαιτητής Παπάζογλου τα είδε όλα κανονικά και το γκολ μέτρησε παρά τις διαμαρτυρίες των παικτών μας (παρακάτω εικόνα)!
Στο 58', Παπαϊωάννου – Αρδίζογλου – Βάγκνερ συνδυάστηκαν, και ο Γερμανός επιθετικός της αθηναϊκής ομάδας σημείωσε το 2-0.

Στο 75' ο Αρδίζογλου από κοντά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι μας (αρχική εικόνα), για να έρθει ο ίδιος στο 85' με ατομική προσπάθεια να γράψει το 3-0!
Το μόνο που κατάφερε ο ΠΑΟΚ ήταν να μειώσει στο 88', με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Νέτο Γκουερίνο, ένα γκολ προέρτιο για αυτό που θα συνέβαινε ένα χρόνο αργότερα στην Τούμπα...

Προσπάθησαν από πλευράς ΠΑΟΚ οι Γούναρης, Σαράφης, Φουντουκίδης, Πέλλιος και από την ΑΕΚ ξεχώρισαν οι Τόσκας, Τσάμης, Παπαϊωαννου, Αρδίζογλου.
Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Στεργιούδας, Σκρέκης, Τόσκας, Νικολάου, Θεοδωρίδης, Τσάμης, Τσανλάιτερ (87' Ζαρζόπουλος), Παπαδόπουλος, Αρδίζογλου, Βάγνκερ (80' Ιωάννου), Παπαϊωάννου.

ΠΑΟΚ: Ντεκ, Γούναρης, Φουντουκίδης, Πέλλιος, Ιωσηφίδης, Αποστολίδης, Τσιλιγκιρίδης (78' Λάζος), Αναστασιάδης, Κερμανίδης (78' Γκουερίνο), Σαράφης, Παρίδης.
* Στην αρχική εικόνα , η φάση του 75', όταν ο Τσανλάιτερ σούταρε από μακριά, ο Ντεκ απέκρουσε ασταθώς και ο Αρδίζογλου από κοντά στην άδεια εστία, σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι μας. Τη φάση παρακολουθούν οι Ιωσηφίδης – Γούναρης χωρίς να μπορούν να παρέμβουν!

* Τη σεζόν 1974-1975 ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τον Λες Σάνον στον πάγκο του για τα δύο πρώτα παιχνίδια (2 ήττες, η μία στην Πάτρα, η άλλη στο Χαριλάου και απομακρύνθηκε, καθώς υπήρχε και ο αποκλεισμός από τον Ερυθρό Αστέρα!), ακολούθησε ο Λάκης Πρόγιος (8 ματς) και στη συνέχεια ανέλαβε ο Γκιούλα Λόραντ (24 παιχνίδια).

* Η ομάδα τερμάτισε στην 3η θέση με 46 βαθμούς, έχοντας 19 νίκες - 8 ισοπαλίες - 7 ήττες, με τέρματα 73-28.
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4