Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

03 Μαΐου 2018

Τρίποντο σαν γηπεδούχος στην Κοζάνη (2003)

Σαν σήμερα στις 3/5/2003, ημέρα Σάββατο, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Πανιώνιο, σε παιχνίδι της 28ης αγωνιστικής, του πρωταθλήματος, της περιόδου 2002-2003...

Ο Δικέφαλος με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο του, σε παιχνίδι που έγινε λόγω τιμωρίας της Τούμπας, στην Κοζάνη, σε ένα κατάμεστο γήπεδο, μπροστά σε 5.000 θεατές (4.361 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 3-0, μετά από καλή εμφάνιση και ουσιαστικά σφράγισε το ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω του πρωταθλήματος!

Βέβαια η ομάδα λίγες εβδομάδες αργότερα σήκωσε το 4ο Κύπελλο της ιστορίας της επικρατώντας στον τελικό του Κυπέλλου επί του Άρη με 1-0, κάτι που σήμαινε πως και ο 6ος της βαθμολογίας θα έβγαινε Ευρώπη. 
Αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι που έδωσε ως σήμερα ο Δικέφαλος μακριά από την Τούμπα λόγω τιμωρίας, καθώς στη συνέχεια καθιερώθηκαν τα ... «κεκλεισμένων»! 

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ένας επιθετικός μονόλογος του ΠΑΟΚ που όμως κλώτσησε τις καλές ευκαιρίες που δημιούργησε στο 16' με τον Μάρκο και στη συνέχεια της φάση με τον Γιασεμάκη (σουτ στο οριζόντιο δοκάρι), με τον Κουκιέλκα στο 18' και τον Γιασεμάκη στο 25', για να ανοίξει το σκορ τελικά στο 35'. 

Η φάση ξεκίνησε από προσπάθεια του Μάρκου, πάσα στον Γιασεμάκη και αυτός με ωραίο τελείωμα (αρχική εικόνα), ξεσήκωσε τους 5.000 ΠΑΟΚτσήδες που βρέθηκαν στο γήπεδο της Κοζάνης, το οποίο είχε μετατραπεί σε μια μικρή Τούμπα.
Στην επανάληψη και στο 55' το σουτ του Καφέ πέρασε άουτ, ίδια τύχη είχε και αυτό του Γεωργιάδη στο 58'. 

Στο 88' ο ίδιος με δυνατό σουτ (και με τη βοήθεια του δοκαριού) σημείωσε το 2-0, κλειδώνοντας ουσιαστικά τη νίκη μας.

Το κερασάκι στην τούρτα μπήκε στο 91' με κοντινό πλασέ του Γεωργιάδη –μετά από ατομική προσπάθεια- που έγραψε το τελικό 3-0.

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Γεωργιάδης, Γιασεμάκης, Κουκιέλκα και από τον Πανιώνιο οι Σίλιακ, Ντρόμπνι...
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Ατματσίδης, Αμπονσά, Καραδήμος (17' Κουτσόπουλος), Χασιώτης, Νάστος, Καφές (80' Θεοδωρίδης), Μάρκος, Κουκιέλκα (80' Εγκωμίτης), Οκκάς, Γεωργιάδης, Γιασεμάκης.

Πανιώνιος (Μπουμπένκο): Ντρόμπνι, Σίμονσιτς, Μπελά, Κόντης, Μάντζιος Απ., Σίλιακ, Ιωάννου (80' Κουμπούλης), Φερεκίδης, Μήτρου, Παπαδόπουλος, Μάντζιος Β. (80' Καντερής).

Δηλώσεις:

Άγγελος Αναστασιάδης: «Ο ΠΑΟΚ είναι υπό διάλυση, έχω χτυπήσει το καμπανάκι αλλά δεν το αντιλαμβάνεται κανείς. Οι ποδοσφαιριστές ακολούθησαν τον δρόμο τους κι εμείς δεν κάνουμε τίποτε! 

Το λέω εδώ και καιρό. Ελπίζω την Τετάρτη (ημιτελικός με ΑΕΚ) τα παιδιά να είναι έτοιμα γιατί αυτό δεν είναι εύκολο. Ο νοών νοείτω. Ο αγώνας ήταν μια πρόβα για μας ενόψει της ρεβάνς με την ΑΕΚ. Τα πήγαμε καλά. Δεν υποτιμήσαμε τον Πανιώνιο, παρότι ξέραμε ότι είχε πολλά προβλήματα. Ευχαριστώ τον κόσμο, τον νιώσαμε πολύ κοντά μας».

Ηλίας Ατματσίδης: «Χαίρομαι που επέστρεψα στα πάτρια εδάφη, αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά που αγωνίστηκα εδώ. Το συναίσθημα αυτό ενισχύεται βέβαια όταν το αποτέλεσμα της δουλειάς μου είναι θετικό, όπως συνέβη και στο ματς με τον Πανιώνιο».

Γιώργος Θεοδωρίδης: «Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο γιατί μας έδειξε τη λατρεία του. Θέλαμε τη νίκη για να εξασφαλίσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται την έξοδό μας στην Ευρώπη και τελικά την πήραμε. Τώρα η σκέψη μας είναι στο παιχνίδι της Τετάρτης με την ΑΕΚ. Ότι δυνάμεις έχουμε θα τις δώσουμε στη συνέχεια».

* Ο Δικέφαλος παρά τα πολλά του προβλήματα, τερμάτισε 4ος, εξασφαλίζοντας ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ κατέκτησε και το 4ο Κύπελλο της ιστορίας του! Συγκέντρωσε 53 βαθμούς, με 16 νίκες - 5 ισοπαλίες - 9 ήττες, με τέρματα 59-38.

* Στον πάγκο του ΠΑΟΚ κάθισε όλη τη χρονιά 2002-2003 ο Άγγελος Αναστασιάδης, όπως άλλωστε συνέβη και την επόμενη, 2003-2004!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4