Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

16 Μαΐου 2018

"Καθάρισε" με Φραντζέσκο - Μπάντοβιτς (1999)

Σαν σήμερα στις 16/5/1999, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Πανηλειακό, σε παιχνίδι της 31ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1998-1999...

Ο Δικέφαλος με τον Άρι Χάαν στον πάγκο του, μπροστά σε 6.000 θεατές (4.847 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 2-0, με τέρματα των Φρατζέσκου – Μπάντοβιτς στην επανάληψη.

Ο ΠΑΟΚ απείλησε μόλις στο 6', όταν ο Γεωργίου απέκρουσε την κεφαλιά του Κατσιαμπή, ενώ ίδια τύχη είχε το σουτ του Φρατζέσκου στο 29'. 

Δύο λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 31', ο Φραντζέσκος σούταρε δυνατά από μέση απόσταση άουτ.

Στο 35', ο Γεωργίου έκανε την απόκρουση του αγώνα, σταματώντας πολύ δύσκολα την εξ επαφής κεφαλιά του Βαλέντσια! 


Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ο Ροζάλες από καλή θέση σούταρε χλιαρά, με τον Μιχόπουλο να μπλοκάρει την μπάλα.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν και στο 54', όταν μετά από σέντρα σουτ του Ζιάκα, ο Παπανδρέου πλάσαρε από κοντά, για να έρθει ο Κατσιαμπής να απομακρύνει την μπάλα με μια έγκαιρη επέμβασή του!


Αυτή η ευκαιρία ξύπνησε για τα καλά τον ΠΑΟΚ, που πέτυχε στο 58' το 1-0, με διαγώνιο σουτ του Φραντζέσκου. 


Παρόμοια φάση δέκα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 68', με τον Μπάντοβιτς αυτή τη φορά να νικάει τον Γεωργίου, σημειώνοντας το 2-0. 

Και οι δύο σκόρερ πανηγύρισαν τα γκολ τους, βγάζοντας τη φανέλα!

Στο 88' ο Μοσχογιάννης ανέτρεψε τον Βαλέντσια, ο Ολιβάρες εκτέλεσε το πέναλτι που υπέδειξε ο Γιανναδάκης, όμως ο Περουβιανός έστειλε την μπάλα άουτ!

Νωρίτερα στο 75', ο ρέφερι απέβαλε τον Χάαν, που διαμαρτυρήθηκε έντονα σε μη υπόδειξη οφ σάιντ σε αντεπίθεση του Πανηλειακού, με τον Ολλανδό τεχνικό να αποβάλλεται για πρώτη φορά στην καριέρα του!

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Μπάντοβιτς, Φραντζέσκος, Βαλέντσια, Κουλακιώτης και από τον Πανηλειακό οι Γεωργίου, Τασιόπουλος, Ζιάκας, Φερεκίδης.


Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Χάαν): Μιχόπουλος, Κατσαμπής, Μπάντοβιτς, Ολιβάρες, Κουλακιώτης, Μαχαιρίδης (60' Ζαφειρίου), Φραντζέσκος, Βρύζας (46' Κρισμάρεβιτς), Κωνσταντινίδης (46' Καπετανόπουλος), Βαλέντσια, Καφές.

Πανηλειακός (Τενές): Γεωργίου, Σαρούν, Τασιόπουλος, Τάτσης (74' Ευθυμίου), Νεμπεγλέρας, Παπανδρέου, Ροζάλες (69' Σίλα), Κόλτζος (72΄Γιαννακίδης), Ζιάκας, Μοσχογιάννης, Φερεκίδης.

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 31ης αγωνιστικής...
Δηλώσεις Άρι Χάαν: 
«Είχαμε πει για την ανάγκη να κερδίσουμε τους βαθμούς που χρειαζόμαστε στα επόμενα τέσσερα παιχνίδια που απομένουν. Το πρώτο το πετύχαμε και τώρα όλα εξαρτώνται από εμάς για την Ευρώπη. 

Είχαμε ωραίους συνδυασμούς και προσπάθειες, αλλά ο τερματοφύλακας του Πανηλειακού είχε και αυτός μεγάλα κέφια στον πρώτο ημίχρονο. Διαπίστωσα πως υπάρχουν παίκτες που δύσκολα προσαρμόζονται στις καιρικές συνθήκες με συνέπεια να δυσκολεύονται! 

Δεν είναι κακό να το ομολογούν αυτό οι παίκτες που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν λόγω κόπωσης. Αν κάτι με ενοχλεί είναι πως όταν είμαστε κάτοχοι της μπάλας δεν κάνουμε γρήγορες μεταβιβάσεις. 

Υπήρχαν πολλές ευκαιρίες και φάσεις και αυτό νομίζω πως είναι το ζητούμενο στο ποδόσφαιρο. Μπροστά είμαστε καλοί αλλά και στην άμυνα το ίδιο. Για τις αλλαγές έχω να πω ότι ο Ζήσης ζήτησε στο ημίχρονο την αντικατάστασή του λόγω κόπωσης».

Όσο για την αποβολή του στο 75', σχολίασε: «Δε θέλω να δραματοποιήσω την περίπτωση αυτή, αλλά είναι η πρώτη φορά που αποβάλλομαι και αυτό είναι άδικο».

* Τη σεζόν 1998 -1999 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 4η θέση του πρωταθλήματος με 62 βαθμούς (πήρε ευρωπαϊκό εισιτήριο), έχοντας 19 νίκες - 5 ισοπαλίες - 10 ήττες, με τέρματα 52-31.

* Στον πάγκο μας σε εκείνο το πρωτάθλημα, βρέθηκε αρχικά ο Όλεγκ Μπλαχίν (2 ματς, 2 ήττες), ο Άγγελος Αναστασιάδης (16 ματς, 11 νίκες - 3 ισοπαλίες - 2 ήττες) και ο Άρι Χάαν (16 ματς, 8 νίκες - 2 ισοπαλίες - 6 ήττες).

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1998-1999.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4