Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

12 Μαΐου 2018

Διπλό στον Πειραιά με Ίβιτς (2010)

Σαν σήμερα στις 12/5/2010, ο ΠΑΟΚ πήρε διπλό στο Γεώργιος Καραϊσκάκης  με 0-1, για την 4η αγωνιστική των play offs της Super League, της περιόδου 2009-2010...

H 4η αγωνιστική των play offs εκείνης της σεζόν, έφερε την πρωτιά και την έξοδο στα προκριματικά του Champions League. 

Ο "Δικέφαλος" πήρε την ολόχρυση νίκη στις αποσκευές του, χάρη σε ένα καταπληκτικό τέρμα του Βλάνταν Ίβιτς στο 33'.
Με τη συνήθη τακτική παράταξε τον ΠΑΟΚ ο Σάντος. Το κλασσικό και άκρως πετυχημένο 4-2-3-1 ήταν το κλειδί μιας ακόμα μεγάλης νίκης που ασφαλώς έφερε την υπογραφή του «μηχανικού». 

Η μόνη έκπληξη στην αρχική 11άδα ήταν η χρησιμοποίηση του Φιλομένο αντί του Μουσλίμοβιτς με τον Αργεντίνο να κάνει ένα σπουδαίο παιχνίδι δικαιώνοντας τον προπονητή του.

Με την έναρξη ο Oλυμπιακός μπήκε δυνατά στο ματς, προσπάθησε να επιβάλλει το ρυθμό του πιέζοντας την ομάδα μας. 

Ο πολύ καλά διαβασμένος ΠΑΟΚ φάνηκε να θέλει να δώσει χώρο στους γηπεδούχους και να "χτυπήσει" το ματς στην αντεπίθεση, όπως άλλωστε είχε κάνει και στο ματς του Ιανουαρίου (εκεί είχε μιλήσει η Κόμπρα).
Η θωρακισμένη αμυντική γραμμή που ουσιαστικά ξεκινούσε από τον...Φιλομένο άντεξε μάλλον εύκολα στην πίεση του Ολυμπιακού. 

Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να απειλήσουν σε 2 όλες κι όλες φάσεις . Στην πρώτη ο Κοντρέρας έδιωξε στη γραμμή κεφαλιά του Τοροσίδη στο 9' και στη δεύτερη σουτ του Λούα Λούα βρήκε το δοκάρι στο 14'.

Δεν άργησε ο "Δικέφαλος" να ισορροπήσει το ματς και να δείξει τα δόντια του. 

Έτσι άρχισαν να βγαίνουν κάποιες καλές αντεπιθέσεις και σε μία από αυτές, στο 33', ο Ίβιτς βρήκε τον Σορλέν στα αριστερά ο Γάλλος σέντραρε παράλληλα προς την καρδιά της άμυνας του Ολυμπιακού, και εκεί ο Ίβιτς όπως ερχόταν με πανέξυπνο πλασέ στην κίνηση, έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του ανήμπορου "κηπουρού"...
Προς το τέλος του ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά και σε ένα δεύτερο τέρμα, με προβολή του Φιλομένο να στέλνει τη μπάλα δίπλα από τα δοκάρια του Νικοπολίδη μετά από φάουλ που χτυπήθηκε από την αριστερή πλευρά της επίθεσής μας. 

Ήταν μια στιγμή που θα μπορούσαμε να ντουμπλάρουμε τα γκολ και να καθαρίσει από νωρίς η υπόθεση νικητής.
Η επανάληψη ήταν ένα σεμινάριο αμυντικής λειτουργίας με τον ΠΑΟΚ να παίζει στα δάχτυλα τις επιθέσεις του Ολυμπιακού. Είδαμε οι παίκτες να αμύνονται με μεγάλο πάθος και με εξαιρετική αλληλοκάλυψη, να τελειώνουν εύκολα τους «κινδύνους» που προσπαθούσαν να δημιουργήσουν οι αντίπαλοι. 

Στα αξιοσημείωτα το ότι δεν έγινε ούτε μισή ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο και ο ΠΑΟΚ πήρε μια τεράστια νίκη πιο από ότι περιμέναμε όλοι μας. Το μόνο άξιο αναφοράς που συνέβη ήταν οι κόκκινες κάρτες του Δαλούκα στους Μέλμπεργκ και Κοντρέρας στις καθυστερήσεις.
Παραφωνία και πάλι με τη λήξη οι ρίψεις αντικειμένων από τους οπαδούς του Ολυμπιακού κατά των θριαμβευτών και τα επεισόδια στη φυσούνα...

Κόκκινες: Μέλμπεργκ, Κοντρέρας.

Κίτρινες: Βιτόλο, Μαρέσκα, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Πάμπλο Γκαρσία, Φιλομένο, Τοροσίδης, Ντουντού.
Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Πάντος (46' Μήτρογλου), Ραούλ Μπράβο, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Τοροσίδης, Ντουντού , Μαρέσκα (72' Γιάννης Παπαδόπουλος), Οσκαρ, Λούα Λούα, Ντάρμπισιρ.

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Μαλεζάς, Λίνο, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Βιτόλο, Πάμπλο Γκαρσία, Βιεϊρίνια (85' Εντίνιο), Σορλέν, Φιλομένο (61' Μουσλίμοβιτς), Ιβιτς (90' Φωτάκης).

Περισσότεροι από 7.000 οπαδοί αποθέωσαν τους θριαμβευτές του "Καραϊσκάκης" σε "Ελ. Βενιζέλος" και "Μακεδονία"! Δείτε φωτογραφίες και videos.

Videos από την υποδοχή στο "Ελ. Βενιζέλος".
Videos και φωτογραφίες από την υποδοχή στο αεροδρόμιο "Μακεδονία".
Σκέτη απόλαυση τα πρωτοσέλιδα του τύπου το επόμενο πρωινό, για το μεγάλο διπλό.

Μαζέψαμε κάποιες από αυτές και σας παρουσιάζουμε πιο κάτω τι επέλεξαν να γράψουν στην κεντρική τους σελίδα...
Goal: "'Ολι Ρεν Όλι Ρεν , σεντόνι πήραμε με Ίβιτς και Σορλέν". Η ΠΑΟΚΑΡΑ του Σάντος έκανε πλάκα - ξανά- στον Ολυμπιακό και ετοιμάζεται για Τσάμπιονς Λιγκ. 6.000 τρελαμένοι ΠΑΟΚτσήδες υποδέχτηκαν την ομάδα στο αεροδρόμιο τραγουδώντας: "Τι ωραία που θα τεντώνει μες στην Τούμπα το σεντόνι" !!!

Sporday: "Άξιος ο ΠΑΟΚ", φώναξε άντε γεια στο θρύλο και πήρε και το διπλό και το σεντόνι. Ο ΠΑΟΚ παίρνει τη θέση του στα αστέρια, αλλάζει επίπεδο και προοπτική και όλα αυτά με το σπαθί του.

Γάτα: "Σκέψεις Κόκκαλη να φύγει"... Σεντόνι με Σάντος και Σάλπι ο ΠΑΟΚ.

Σπορ του Βορρά: "Champions ΠΑΟΚ", Δικέφαλος από ατσάλι... Το πάρτι είχε και συνέχεια. Οι πορθητές του Φαλήρου έκανα και πάλι την Ελλάδα να παραμιλά.

Δικέφαλος του Βορρά: ΠΑΟΚ είσαι ο ένας, Ταπείνωσε πάλι τον θρύλο και πήρε το εισιτήριο.

Metrosport: "Μεγαλείο, ο ΠΑΟΚ" εκδικητής και σεντονάτος ταπείνωσε τους νταήδες του Πειραιά.

Εξέδρα: "Ο ΠΑΟΚ στην ελίτ της Ευρώπης", σκότωσε τον Ολυμπιακό και είναι από χτες στα προκριματικά του Champions League.

Φίλαθλος: "Champions ΠΑΟΚ", με τη μαγκιά του πήρε την πρώτη θέση στα play offs, του χρόνου πάει για τίτλο... Χιλιάδες ΠΑΟΚτσήδες στην υποδοχή. 3η σερί νίκη επί του Ολυμπιακού!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4