Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

07 Μαΐου 2018

Έχασε ευκαιρία να φύγει με διπλό (2012)

Σαν σήμερα στις 7/5/2012, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο Περιστέρι τον Ατρόμητο, για την 2η αγωνιστική των play offs της Super League, της περιόδου 2011-2012... 

Τελικό σκορ 1-1, τα γκολ σημείωσαν ο Σαλπιγγίδης και ο Μήτρογλου σε μια φάση πάντως που ελέγχεται για οφ σάιντ, ο επιθετικός των γηπεδούχων.

O Δικέφαλος έφτασε τους 4 βαθμούς στη μίνι διοργάνωση και θα μπορούσε να φύγει με το διπλό από το Περιστέρι αν δε δεχόταν το γκολ στο 67', στη μοναδική στιγμή αδράνειας της άμυνάς μας στο παιχνίδι...
Ο Μπόλονι κατέβασε τον ΠΑΟΚ με 4-2-3-1 έχοντας στο αρχικό σχήμα τους: Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια, Σταφυλίδη, Μαλεζά, Τσιρίλο, Έττο στην άμυνα, Γκαρσία και Λάζαρ αμυντικά χαφ, Σαλπιγγίδη, Φωτάκη και Λίνο στη μεσαία γραμμή, με μοναδικό προωθημένο τον Στέφανο Αθανασιάδη.

Όσον αφορά τον Ατρόμητο ο Δώνης ξεκίνησε με τον Ιτάνζ κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά ήταν οι Σκόνδρας, Τόμας, Φυτανίδης και Οικονόμου. Ο Ιγκλέσιας και ο Σφακιανάκη στον άξονα, ενώ τα άκρα ήταν οι Δημούτσος (δεξιά) και Πίτου Γκαρσία (αριστερά) και στην κορυφή οι Μήτρογλου και Επστάιν.
Το βαρόμετρο της ομάδας, που δεν είναι άλλο από τη μεσαία της γραμμή εκείνη τη μέρα δεν ήταν στα καλύτερά του, καθώς μόνο ανασταλτικά φάνηκαν οι χαφ. 

Αναφερόμαστε κυρίως στην τριάδα Γκαρσία - Λάζαρ- Φωτάκη από τους οποίους ο Μπόλονι δεν πήρε τίποτε στο δημιουργικό κομμάτι για ακόμα φορά φέτος...

Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας στο πρώτο ημίχρονο, όμως ο καλά διαβασμένος ΠΑΟΚ είχε κλείσει τους διαδρόμους προς την περιοχή του Χαλκιά και δεν τους επέτρεψε να απειλήσουν σε καμία περίπτωση. 

Παίζοντας έξυπνα το παιχνίδι των αντεπιθέσεων κατάφερε στο 29' να ανοίξει το σκορ με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη και να ελπίζει στο τρίποντο.
Από την αναμέτρηση έλειψαν ο φάσεις, ιδιαίτερα στο πρώτο 45λεπτο και στην επανάληψη ο Δώνης παίζοντας φουλ επίθεση είδε την ομάδα του να ισοφαρίζει στο 67' με τον Μήτρογλου, σε μια φάση που όπως προαναφέρθηκε ήταν οριακή.

Μετά το 1-1 ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να μεταφέρει το παιχνίδι στην περιοχή του Ατρομήτου και να απειλήσει, χωρίς αποτέλεσμα. Η ομάδα δεν έπιασε και πάλι καμιά σπουδαία απόδοση, ήταν όμως ικανή να κερδίσει αλλά...
Οι φάσεις που θα μπορούσε να σκοράρει ο ΠΑΟΚ μετά το 1-1, ήταν με σουτ του Φωτάκη στο 75', με σουτ του Λάζαρ στο 78', αλλά και στο 83' όταν ο Σταφυλίδης έκανε ένα πολύ καλό σουτ, που βγήκε ελάχιστα εκατοστά άουτ. 

Με το σφύριγμα της λήξης υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες προς τον Γιάχο για το γκολ της ισοφάρισης του Ατρομήτου...
Πλέον όλοι σκεφτόταν το ματς που ακολουθούσε την αμέσως επόμενη Πέμπτη στην Τούμπα με τον Παναθηναϊκό, ενώ φυσικά είχαν το μυαλό τους και στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό (2-0).

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Έτο, Σταφυλίδης, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Γκαρσία, Λάζαρ, Φωτάκης, Σαλπιγγίδης (82' Ίβιτς), Λίνο (76' Γεωργιάδης) και Αθανασιάδης.

Ατρόμητος: Ιτάνζ, Σκόνδρας, Οικονόμου (46' Καραμάνος), Φυτανίδης, Τόμας, Ιγκλέσιας (63' Αναστασάκος), Σφακιανάκης (46' Μπρίτο), Δημούτσος, Γκαρσία, Επστάιν και Μήτρογλου.
Ο Λάσλο Μπόλονι στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα στο Περιστέρι στάθηκε στη καλή οργάνωση της ομάδας, ενώ τόνισε πως ο ΠΑΟΚ έχασε το τρίποντο εξαιτίας της έλλειψης προσοχής, αλλά και της μη υπόδειξης οφ σάιντ στο γκολ του Μήτρογλου...

Αρχικά είπε: «Το παιχνίδι ήταν όπως όλα τα ματς στο τέλος της σαιζόν. Νομίζω πως όλες οι ομάδες είναι κουρασμένες αυτές τις μέρες. Και ο καιρός δεν βοηθάει με τη ζέστη. Είναι δύσκολο λοιπόν, να παίζεις υπό αυτές τις συνθήκες καλό ποδόσφαιρο. 

Νομίζω πως η οργάνωση μας ήταν καλή αλλά στο δεύτερο μέρος ψυχολογικά ήμασταν να κρατήσουμε το σκορ και όχι να επιτεθούμε. Μόνο για κάποιες λίγες στιγμές πήραμε την πρωτοβουλία και για αυτό το λόγο δεν ήμασταν παρόντες στην περιοχή του Ατρόμητου. 

Λίγο νεύρο είχαμε μόνο στο τέλος του ματς μόνο. Νομίζω πως χάσαμε τους τρείς πόντους εξαιτίας λίγης προσοχής που δεν δείξαμε και πρέπει να κοιτάμε τα επόμενα ματς».

Για το πόσο ευθύνεται ο ίδιος για την εικόνα της ομάδας; Αφού μετά τις αλλαγές ο ΠΑΟΚ ανέβηκε στο γήπεδο; «Κοιτάξτε νομίζω ότι για τα τελευταία λεπτά, δεν είδαμε το ίδιο ματς εμείς κι εσείς».

Για το τι πιστεύει ο ίδιος για τη φάση του γκολ του Ατρομήτου; "Νομίζω ότι σε αυτή τη στιγμή, κάποιος δεν έκανε καλά τη δουλειά του. Και αυτού του είδους η απουσία μπορεί να στοιχίσει".

Για το ότι ο ΠΑΟΚ και πέρυσι εξ αιτίας ενός οφ σάιντ έχασε το Τσαμπιονς Λίγκ: "Μερικά πράγματα όταν επαναλαμβάνονται παύουν να είναι τυχαία. Έχετε τον ρέφερι μπορείτε ίσως να τον ρωτήσετε. Εγώ είπα όμως ότι υπήρχαν απόντες σ εκείνη τη στιγμή".

Για την ομάδα που δεν έκανε αλλαγές στους κουρασμένους παίκτες σε σχέση με το ματς κόντρα στην ΑΕΚ: "Ναι νομίζω ότι ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις συνήθως. Επίσης είναι αλήθεια ότι όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι το να έχεις μια σταθερή παρουσία σε ένα χρονικό διάστημα, παρά σκαμπανεβάσματα, γιατί έτσι είναι σα να παίζεις Λόττο. Προτιμώ λοιπόν παίκτες όχι τέλειους αλλά σταθερούς, παρά κάποιους που δεν μπορώ να ξέρω κάθε φορά τι να περιμένω"...
O Γιώργος Φωτάκης στις δηλώσεις του στάθηκε στο γκολ που πέτυχε ο Ατρόμητος ισχυριζόμενος πως δεν έπρεπε να μετρήσει ενώ τόνισε πως το αποτέλεσμα είναι σαν ήττα.


Συγκεκριμένα δήλωσε ο Καλαματιανός μέσος μετά το τέλος του παιχνιδιού με τον Ατρόμητο.
«Κάναμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο. Οι συνθήκες δεν ήταν οι κατάλληλες, λόγω της ζέστης, όμως καταφέραμε να πετύχουμε ένα τέρμα. Στην συνέχεια, η τακτική μας ήταν να δώσουμε χώρο στον αντίπαλο και να κλείσουμε τους χώρους προς την εστία μας. Το γκολ του Ατρόμητου προήλθε από θέση οφσάιντ», ήταν τα πρώτα λόγια του Γιώργου Φωτάκη.

Για το αν η ισοπαλία... μοιάζει με ήττα για τον ΠΑΟΚ, απάντησε: «Είναι σα να χάσαμε. Για μία ακόμα φορά, από ένα διαιτητικό λάθος βρισκόμαστε με την πλάτη στον τοίχο. Έχουμε ακόμα τέσσερα παιχνίδια και θέλουμε να παίξουμε καλύτερα και να κερδίσουμε ότι μπορούμε στα play offs».
Ο Αραούχο Έττο μιλώντας μετά το τέλος του αγώνα με τον Ατρόμητο, δήλωσε πως η σκέψη όλων στην ομάδα είναι στο επόμενο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό που θα γινόταν την Πέμπτη στην Τούμπα.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Ο Έττο αρχικά δήλωσε: «Το παιχνίδι ήταν πάρα πολύ καλό, πολύ δύσκολο, ο αγωνιστικός χώρος ήταν αρκετά στεγνός, στο τέλος εμείς έπρεπε να πάρουμε τη νίκη αλλά τι να κάνουμε, το γκολ που μπήκε ήταν από θέση οφ σάιντ. Από εδώ και πέρα πρέπει να σκεφτούμε το επόμενο παιχνίδι και να ξεχάσουμε το σημερινό ματς.»

Σε ερώτηση τι σημαίνει αυτό το αποτέλεσμα για τον ΠΑΟΚ, απάντησε: «Πήραμε σήμερα έναν βαθμό, πρέπει να σκεφτόμαστε το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.»

Όσο για το αν ήταν διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με αυτό του πρωταθλήματος, σημείωσε: «Ήταν διαφορετικό παιχνίδι, έχουμε πλέον ένα στόχο να βγούμε πρώτοι στα play offs. Ήταν ένας αγώνας πολύ δύσκολος και πολύ σκληρός».

Για το τι σκέφτεται για το παιχνίδι της Πέμπτης με τον Παναθηναϊκό, είπε: «Είναι μια πολύ καλή και δυνατή ομάδα, που βγήκε δεύτερη στη βαθμολογία, παίζουμε στο σπίτι μας πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και δυνατοί απέναντι στον Παναθηναϊκό».
Ο Μπρούνο Τσιρίλο μετά τη λήξη του αγώνα στο Περιστέρι, στις δηλώσεις του αναφέρθηκε τόσο στο γκολ της ισοφάρισης του Ατρομήτου, όσο και στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό που ακολουθούσε...

Τα όσα είπε:

Το σχόλιο του για το ματς: "Είμαι χαρούμενος για την ομάδα μου γιατί ήρθαμε να κάνουμε καλό ματς. Όλοι ξέρουν ότι αυτό το γήπεδο είναι δύσκολο και σήμερα ο ΠΑΟΚ στάθηκε καλά".

Είχατε τη δυνατότητα για τη νίκη αλλά τη χάσατε. Γιατί; "Δεν ξέρω. Όλοι λένε ότι ήταν οφ σάιντ το γκολ του Ατρόμητου. Αν είναι έτσι, όπως νομίζω, λυπάμαι γιατί σε αυτό το ματς ήταν σημαντική η νίκη και επιστρέφουμε με ένα πόντο".

Ποιο είναι το νόημα για τον ΠΑΟΚ από αυτό το αποτέλεσμα; «Όλοι επιστρέφουν πιο θυμωμένοι από πριν. Πρέπει σε τρεις μέρες να παίξουμε με τον ΠΑΟ και το παιχνίδι αυτό ήταν μια καλή πιθανότητα να κερδίσουμε. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι και σε τρεις μέρες να ετοιμαστούμε για το επόμενο σημαντικό παιχνίδι».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4