Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

20 Μαΐου 2018

Διπλό στις Σέρρες με Γκουερίνο (1979)

Σαν σήμερα στις 20/5/1979, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Πανσερραϊκό, σε παιχνίδι της 32ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1978-1979 ...

Ο Δικέφαλος με τον Έγκον Πίχατσεκ στον πάγκο του, μπροστά σε 2.500 θεατές (1.844 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 0-1, χάρη σε γκολ που σημείωσε στο 53' ο Νέτο Γκουερίνο.

Το πρώτο ημίχρονο διεξήχθη κάτω από συνεχή βροχόπτωση, το γήπεδο ήταν βαρύ και οι δύο ομάδες δυσκολεύτηκαν να αποδώσουν καλό ποδόσφαιρο.
 
Ο ΠΑΟΚ έπαιξε πολύ καλά στην επανάληψη, έλεγξε το παιχνίδι και ειδικά στο πρώτο 15λεπτο, επέβαλε πλήρως τον ρυθμό του.

Στο διάστημα αυτό σημείωσε και το γκολ που τελικά έκρινε την αναμέτρηση. Ήταν το 53', ο Σαράφης πάσαρε στον Γκουερίνο και αυτός με σουτ νίκησε τον Λούκοβιτς γράφοντας το 1-0.
 
Να σημειωθεί πως ο Πανσερραϊκός είχε και μαθηματικά υποβιβαστεί στην Β' Εθνική, παρόλα αυτά το πάλεψε το ματς, παίζοντας για την ιστορία του!

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Αποστολίδης Θ., Αναστασιάδης, Σαράφης, Κούδας και από τους μαχητικούς γηπεδούχους οι Τραϊανόπουλος, Σοφιάς, Αναστασιάδης.

Οι συνθέσεις:

Πανσερραϊκός: Λούκοβιτς, Αριτζής (69' Δάκος), Ταράσης, Τραϊανοπουλος, Βάβαλης, Δημητρίου, Σοφιάς, Μπάτης, Τσόλας (70' Πανταζής), Κεραμιδάς, Αναστασιάδης.

ΠΑΟΚ: Φίλης, Γούναρης, Αποστολίδης Θ., Ιωσηφίδης, Αναστασιάδης, Δαμανάκης, Κερμανίδης (46' Γκουερίνο), Σαράφης, Κωστίκος, Κούδας, Ορφανός (75' Σίγγας).

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 32ης αγωνιστικής...
* Τη σεζόν 1978-1979, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 4η θέση έχοντας σε 34 ματς, 18 νίκες - 9 ισοπαλίες - 7 ήττες, με τον Πολωνό Έγκον Πίχατσεκ στον πάγκο του.

* Η ομάδα μάζεψε 45 βαθμούς με τέρματα 73-23, ο Πίχατσεκ έμεινε στον πάγκο μας και την επόμενη σεζόν για 31 ματς, μέχρι που αντικαταστάθηκε στα τελευταία 3 από τον Γκιούλα Λόραντ!
* Στην παραπάνω φωτογραφία, η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με την Καστοριά που έγινε στην Τούμπα στις 31/12/1978.
Διακρίνονται από αριστερά όρθιοιΑναστασιάδης, Γούναρης, Κωστίκος, Φίλης, Αποστολίδης Θόδωρος. Καθιστοί: Κερμανίδης, Κούδας, Πέλλιος, Δαμανάκης, Σαράφης, Αποστολίδης Κούλης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4