Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

12 Μαΐου 2018

Έσπασε την παράδοση με Ζουμπούλη (1996)

Σαν σήμερα στις 12/5/1996, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Απόλλωνα Σμύρνης, στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1995-1996...

Ο Δικέφαλος με τον Γκίντερ Μπένγκτσον στον πάγκο του, μπροστά σε λιγότερους από 2.000 θεατές (1.186 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 0-1, χάρη σε γκολ που σημείωσε στο 44' ο Πάρης Ζουμπούλης.

Ο Απόλλωνας προερχόταν από μεγάλο διπλό στο Καραϊσκάκη την προηγούμενη αγωνιστική και ήταν σε πολύ καλό φεγγάρι, καθώς είχε προκριθεί και στον τελικό του Κυπέλλου, αποκλείοντας μάλιστα τον ΠΑΟΚ σε διπλά ματς!

Ο Σουηδός τεχνικός της ομάδας μας, παράταξε την ομάδα χωρίς την αγαπημένη του ζώνη άμυνας, αλλά βάζοντας μαν του μαν τον Παναγιωτίδη στον Νικολαΐδη και τον Τσαλουχίδη πάνω στον Μπάρνιακ. 

Ένα σύστημα που απέδωσε, καθώς με αυτούς τους παίκτες εξαφανισμένους, ο Απόλλων έμοιαζε ανύπαρκτος μεσοεπιθετικά.

Ο ΠΑΟΚ είχε τις ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο με τους Αναστασιάδη, Χάβο, Ζουμπούλη, σε ένα διάστημα στο οποίο οι γηπεδούχοι είχαν μόνο μια καλή στιγμή στο 36', για να φτάσουμε στο 44', όταν ο Δικέφαλος άνοιξε το σκορ (αρχική εικόνα).

Ο Χάβος έκανε ωραία προσπάθεια από τα δεξιά, έβγαλε τη σέντρα, ο Κεφαλάς δεν υπολόγισε καλά την πορεία της μπάλας, που έφτασε στον Ζουμπούλη και αυτός με κοντινή προβολή έγραψε το 0-1.

Ο σκόρερ του ΠΑΟΚ είχε άλλες δύο καλές ευκαιρίες στο 57' και στο 59' μετά από παράλληλες σέντρες των Ζαφειρίου – Καπετανόπουλου, ενώ στο 67' ο Μιχόπουλος σταμάτησε το δυνατό σουτ του Νικολαΐδη.

Στο 77' ο διαιτητής Στεφανόπουλος έδειξε την 2η κίτρινη κάρτα στον Ζουμπούλη και τον απέβαλε, μετά από σκληρό φάουλ που έκανε στον Βελέντζα...

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να σπάσει μια πολύ δυσμενή για αυτόν στη Ριζούπολη, καθώς επί εννιά (!) συνεχόμενα παιχνίδια, γνωρίζαμε μόνο ήττες. 

Αυτό το διπλό όμως έγινε η απαρχή μιας αντίστροφης παράδοσης, με τον ΠΑΟΚ να μην έχει χάσει έκτοτε από τον Απόλλωνα εκτός έδρας, στα λίγα πάντως παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων, καθώς η "Ελαφρά Ταξιαρχία" πέρασε αρκετά χρόνια στις μικρότερες κατηγορίες! 

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Χάβος, Καπετανόπουλος, Ζαφειρίου, Τουρσουνίδης και από τον Απόλλωνα οι Βελέντζας - Αλέξης.

Οι συνθέσεις:

Απόλλων Σμύρνης (Παθιακάκης): Ράπτης, Αλέξης, Μαυρίδης, Κεφαλάς, Κεφαλάς, Λαχανάς, Τάτσης, Βελέντζας, Ξάνθης (53' Θεοδωρόπουλος), Μπάρνιακ (73' Λαμπριάκος), Κόλα, Νικολαΐδης.

ΠΑΟΚ (Μπένγκτσον): Μιχόπουλος, Χάβος, Ζαφειρίου, Τσαλουχίδης, Καπετανόπουλος, Αλεξίου, Φαν Χαμ, Παναγιωτίδης, Ζουμπούλης, Τουρσουνίδης (30' Γιόχανσεν), Αναστασιάδης.

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 31ης αγωνιστικής.
Δηλώσεις Γκίντερ Μπένγκτσον: «Τα καταφέραμε καλά παρότι μας έλειπαν δύο παίκτες στην άμυνα αναγκασθήκαμε να αλλάξουμε σύστημα, απέναντι σε μια ομάδα πολύ επιθετική, έξυπνη και τεχνική. 

Είμαι ευχαριστημένος από όλα, εκτός από τη φάση της αποβολής και των κίτρινων καρτών, καθώς δε θα έχω στη διάθεσή μου άλλους δύο παίκτες, τους Τσαλουχίδη, Ζαφειρίου. 

Ήμασταν υποχρεωμένοι να προσέχουμε πολύ, αφού ο Απόλλωνας είχε επικίνδυνες φάσεις και μάλιστα ο Μιχόπουλος είχε μια πολύ δύσκολη απόκρουσε, στο τέλος του δεύτερου ημιχρόνου.»

* Τη σεζόν 1995-1996, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε 14ος (!!!), συγκεντρώνοντας 38 βαθμούς. Είχε 10 νίκες, 11 ισοπαλίες και 13 ήττες, με τέρματα 42-46...

* Εκείνη τη χρονιά είχαμε τη μεγαλύτερη παρέλαση προπονητών από τον πάγκο μας που ήταν κυριολεκτικά ηλεκτρικός! 
Ξεκίνησε ο Άρι Χάαν (5 ματς) και ακολούθησαν οι: Σαράφης (6 ματς), Κοκότοβιτς (8 ματς), Μπέλλης (9 ματς), Μπένγκτσον (6 ματς). Μιλάμε για απίστευτη κατάσταση με τους προπονητές να αλλάζουν σαν τα πουκάμισα!!!!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4