Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

02 Μαΐου 2018

Καθάρισε με 3 γκολ από το α' ημίχρονο (1993)

Σαν σήμερα στις 2/5/1993, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Εδεσσαϊκό, σε παιχνίδι της 30ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1992-1993 ...

Ο Δικέφαλος με τον Όλεγκ Μπλαχίν στον πάγκο του, μπροστά σε 2.500 θεατές (μόλις 1.804 τα εισιτήρια), πήρε εύκολη νίκη με 3-0, σημειώνοντας και τα τρία γκολ του, στο πρώτο 45λεπτο!
Το σκορ άνοιξε στο 16' ο Τζόνι Αναστασιάδης με κεφαλιά. Το 2-0 γράφτηκε στο 25' από τον Θανάση Δημόπουλο, για να έρθει και πάλι ο Αναστασιάδης στο 44' να τριπλασιάσει τα γκολ του ΠΑΟΚ, πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του.
Η ομάδα είχε δύο πρόσωπα στο παιχνίδι, ένα εξαιρετικό στο πρώτο ημίχρονο και ένα κακό στην επανάληψη, όπου έμοιαζε να κάνει αγγαρεία έχοντας κατεβάσει ταχύτητα, μιας και η αναμέτρηση είχε ήδη κριθεί! Αποτέλεσμα αυτής της εικόνας, οι αποδοκιμασίες που ακούστηκαν όταν ο Ζακεστίδης σφύριξε τη λήξη του παιχνιδιού...
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Χάβος, Καπετανόπουλος, Πλίτσης, Ηλιάδης (46' Μαλούφας), Λαγωνίδης, Ζαγοράκης, Οικονομίδης, Τζούρτζεβιτς, Δημόπουλος, Αναστασιάδης.

Εδεσσαϊκός: Νεοφώτοστος, Τσολερίδης, Χαραλάμπους (54' Μπέττας), Καραϊσαρίδης (77' Τέντζος), Κότσυφας, Λαδιάς, Ζουμπούλης, Κουρουκερέζης, Παπαδόπουλος, Κόλεφ, Σταφυλλίδης.
* Τη σεζόν 1992-1993 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 5η θέση, έχοντας 17 νίκες - 6 ισοπαλίες - 11 ήττες. Συγκέντρωσε 57 βαθμούς με τέρματα 52-38.

* Στον πάγκο μας βρέθηκε στην αρχή της σεζόν ο Λιούμπομιρ Πέτροβιτς (19 ματς), ακολούθησε ο Νίκος Ζαλίκας (1 ματς) και τη σκυτάλη πήρε μέχρι το τέλος ο Όλεγκ Μπλαχίν για 14 παιχνίδια...

* Η χρονιά σημαδεύτηκε από τα αλήστου μνήμης επεισόδια με την Παρί Σεν Ζερμέν, που έφεραν πολύ βαριά τιμωρία για τον ΠΑΟΚ, με τον κόσμο να είναι πυρ και μανία με τον συγχωρεμένο πια -τότε πρόεδρο της ΠΑΕ- Θωμά Βουλινό!
* Στην παραπάνω εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1992-1993, όπως παρατάχτηκε σε παιχνίδι στο ΟΑΚΑ.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4