Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

02 Μαΐου 2018

Τσάμπα ήττα στον Ταύρο (1971)

Σαν σήμερα στις 2/5/1971, ο ΠΑΟΚ του Λες Σάνον αντιμετώπισε στον Ταύρο τον Φωστήρα, για την 29η αγωνιστική του πρωταθλήματος, της περιόδου 1970-1971...

Βαθμολογικό ενδιαφέρον για τον ΠΑΟΚ δεν υπήρχε, η ομάδα είχε στραμμένη την προσοχή της στο κύπελλο (έφτασε ως τον τελικό) και σε ένα πολύ κακό παιχνίδι έφυγε από την Αθήνα γνωρίζοντας την ήττα με 1-0.

Οι παίκτες μας είχαν τις ευκαιρίες στο πρώτο μισό του αγώνα να προηγηθούν, χωρίς να τα καταφέρουν καθώς αποδείχτηκαν νευρικοί και άστοχοι στην τελική ενέργεια. Ειδικά στο πρώτο 20λεπτο το γήπεδο έγερνε προς την περιοχή του Φωστήρα, χωρίς όμως η μπάλα να βρεθεί στα δίχτυα του Αρβανίτη.
Μόλις στο 1' ο Τερζανίδης βρέθηκε σε ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον Αρβανίτη, το πλασέ του μέσου του Δικεφάλου δεν ήταν καλό και ο τερματοφύλακας μπλόκαρε (παρακάτω εικόνα).
Ακολούθησαν και άλλες καλές φάσεις, το ημίχρονο έληξε 0-0 και στο 58' ο Ρεμούνδος σημείωσε το γκολ που έδωσε τη νίκη στους γηπεδούχους!

Στα λεπτά που ακολούθησαν ο Φωστήρας οπισθοχώρησε και κράτησε το 1-0, σκορ πολύτιμο στην προσπάθειά του να αποφύγει τον υποβιβασμό!

Οι συνθέσεις:

Φωστήρας: Αρβανίτης, Ρέλλης, Μακρής, Κατάνιας, Νάτσης, Αβαγιανέλλης, Λάζος, Δεϊμέζης, Πανόπουλος, Συρανίδης, Ρεμούνδος.

ΠΑΟΚ: Χατηιωάννου, Μακρής, Φουντουκίδης, Παπαδόπουλος, Χατζηαντωνίου, Τερζανίδης, Σαράφης. Λάζος, Ασλανίδης (75' Κοντογιώργος), Ματζουράκης (57' Σταυρίδης), Παρίδης.

Η βαθμολογία μετά την ολοκλήρωση εκείνης της αγωνιστικής:
* Ο ΠΑΟΚ στις δύο σεζόν που ακολούθησαν (1971-1972 και 1972-1973), παρά το γεγονός ότι είχε ομαδάρα, στον Ταύρο δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα, χάνοντας με 1-0 και στα δύο παιχνίδια! Άλλωστε μόνο τυχαία δεν είχε αποδοθεί στον Φωστήρα το προσωνύμιο "ο Φονέας των Γιγάντων"!

* Τη σεζόν 1970-1971, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τον Χόρβατ στον πάγκο του (14 ματς), ακολούθησε ο Χασιώτης (5) και τελείωσε με τον Λές Σάνον (15), με τον Άγγλο τεχνικό να παραμένει στην ομάδα μέχρι τις δύο πρώτες αγωνιστικές της περιόδου 1974-1975.

* Η ομάδα σε 34 παιχνίδια είχε 12 νίκες, 10 ισοπαλίες, 12 ήττες, τερμάτισε στην 8η θέση με τέρματα 38-32 και 68 βαθμούς.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4