Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

02 Μαΐου 2018

Ήττα από τα 11 μέτρα στο Αλκαζάρ (1982)

Σαν σήμερα στις 2/5/1982, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας την ΑΕΛ, σε παιχνίδι της 30ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1981-1982 ...

Ο Δικέφαλος με τον Χάινς Χέερ στον πάγκο του, μπροστά σε 11.000 θεατές (9.441 τα εισιτήρια), γνώρισε την ήττα με 1-0, δεχόμενος το γκολ από τα 11 μέτρα, με πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Μαλουμίδης και το υπέδειξε ο ... πεναλτάκιας, Κολοκυθάς!
Ήταν ένα συναρπαστικό παιχνίδι, με αρκετές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες και τους τερματοφύλακες (Φούρτουλα - Πλίτσης) να συγκαταλέγονται στους διακριθέντες των δύο ομάδων.
Πρώτος απείλησε ο ΠΑΟΚ στο 8' με τον Τσουρέλα να μπαίνει στην περιοχή των γηπεδούχων αλλά ο Γκαλίτσιος να τον προλαβαίνει την τελευταία στιγμή και με προβολή να στέλνει την μπάλα σε κόρνερ.

Η ΑΕΛ απάντησε στις ευκαιρίες στο 23' όταν ο Δράμαλης σε τετ α τετ με τον Φούρτουλα έστειλε την μπάλα άουτ.
Στο 29', Τριανταφυλλίδης – Τσουρέλας έπαιξαν το 1-2, με τον τελευταίο να σουτάρει πάνω στον Πλίτση.

Στο 35' σημειώθηκε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση. Ο Κουτάς –σύμφωνα με τον Κολοκυθά- ανατράπηκε από τον Ιωσηφίδη και ο Μαλουμίδης από την άσπρη βούλα σκόραρε.
Στο 60', ο Κούδας έβγαλε τον Σίγγα σε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον Πλίτση που σούταρε από κοντά, για να αποκρούσει ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων (αρχικό σκίτσο) σε ένα χρονικό στο οποίο ο ΠΑΟΚ πίεσε πολύ την ΑΕΛ, παρά το ότι αγωνιζόταν με «10», λόγω αποβολής του Τσουρέλα στο 51', με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στο 75'ο Γκαμπέτας και στο 85' ο Αργυρούλης έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για το 2-0, αστοχώντας από καλές θέσεις, δεύτερος μάλιστα δύο φορές!

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Φούρτουλα, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Κούδας και από την ΑΕΛ οι Πλίτσης, Παραφέστας, Αργυρούλης, Γκαλίτσιος.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ (Γεωργιάδης): Πλίτσης, Παραφέστας, Πατσιαβούρας, Αργυρούλης, Γκαλίτσιος, Δράμαλης (65' Κιτσιλής), Κουτάς, Γκόλαντας, Βαλαώρας, Γκαμπέτας (82' Μητσιμπόνας), Μαλουμίδης.

ΠΑΟΚ (Χέερ): Φούρτουλα, Γούναρης, Αλαβάντας, Ιωσηφίδης, Πέλλιος, Τσουρέλας, Ψαρράς (31' Θ. Αποστολίδης), Γεωργόπουλος, Τριανταφυλλίδης (57' Κούδας), Σίγγας, Κωστίκος.

Δηλώσεις προπονητών:

Αντώνης Γεωργιάδης: «Δίνω συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ, γιατί ήταν η πρώτη ομάδα φέτος στο Αλκαζαρ, η οποία έπαιξε αληθινό ποδόσφαιρο και μπορούσε όχι μόνο να ισοφαρίσει αλλά και να πάρει τη νίκη.

Η Λάρισα παρά την ταλαιπωρία των προηγούμενων ημερών και με ελάχιστη προσφορά από του δυο επιθετικούς μας, Μαλουμίδη – Βαλαώρα, κατάφερε να πάρει τη νίκη. Νομίζω ότι μπορούσαμε να σκοράρουμε ακόμη μία φορά».

Χάινς Χέερ: «Έναν ολόκληρο χρόνο τώρα, φωνάζω στους παίκτες μου ότι οι χαμένες ευκαιρίες δικαιολογούνται μόνο στις προπονήσεις! Όταν χάνονται γκολ στα παιχνίδια, χάνονται και οι νίκες!

Η Λάρισα μου άρεσε περισσότερο στο ματς του α' γύρου στη Θεσσαλονίκη. Οι απουσίες των Δαμανάκη – Δημόπουλου, επηρέασαν αισθητά την ομάδα μας».

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 30ής αγωνιστικής.
* Ο ΠΑΟΚ κατήγγειλε επεισόδια μετά το τέλος της αναμέτρησης από 4οο οπαδούς της ΑΕΛ, οι οποίοι επιτέθηκαν με πέτρες στο λεωφορείο που μετέφερε την αποστολή της ομάδας (το συμβάν αρκετά χρόνια προ του θανάτου του καθηγητή Μπλιώνα!), κάτι που επιβεβαιώνει το πώς αντιμετώπιζαν οι ντόπιοι τη μεγαλύτερη ομάδα της Μακεδονίας, από τότε ακόμη!

Από την επίθεση έσπασαν τζάμια του λεωφορείου, ενώ υπήρξε και τραυματισμός του Βασίλη Βασιλάκου, με την αστυνομία να πετάει για μια ακόμη φορά ... αϊτό!

* Η ΠΑΕ κατήγγειλε επίσης και τη διαιτησία του Κολοκυθά, ο οποίος με τις αποφάσεις του (αυστηρό πέναλτι, άδικη αποβολή), στέρησε από τον ΠΑΟΚ να βρεθεί στην 2η θέση της βαθμολογίας και να βλέπει τίτλο!
* Ο ΠΑΟΚ εκείνη τη σεζόν είχε στον πάγκο του τον Γερμανό Χάινς Χέερ, έναν προπονητή που ήρθε στην ομάδα μετά το καλό του πέρασμα από τον Εθνικό Πειραιώς και την Φορτούνα Ντύσελντορφ την οποία έσωσε από βέβαιο υποβιβασμό!

Ήταν ένας εργατικός προπονητής, 100% επαγγελματίας από τον οποίον θυμόμαστε το πόσο πολύ μπορούσε να αλλάξει την ομάδα στην ανάπαυλα του ημιχρόνου! Μιλάμε για πολλές περιπτώσεις στις οποίες άλλον ΠΑΟΚ βλέπαμε στο πρώτο ημίχρονο και άλλον στο δεύτερο!

* Η ομάδα τερμάτισε στην 3η θέση με 46 βαθμούς, έχοντας 18 νίκες - 10 ισοπαλίες - 6 ήττες, εξασφαλίζοντας ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ ο Παντελάκης κράτησε τον Χέερ και την επόμενη σεζόν στην ομάδα. Η χρονιά πάντως σημαδεύτηκε από τα ιστορικά ματς με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και τον άδικο αποκλεισμό στα πέναλτι ...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4