Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

15 Μαΐου 2018

Το πάλεψε παίζοντας με "10" από το 27' (1966)

Σαν σήμερα στις 15/5/1966, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Ολυμπιακό, σε παιχνίδι της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1965-1966...

Ο Δικέφαλος με τον Μίλες Κος στον πάγκο του, μπροστά σε 30.000 θεατές (28.042 τα εισιτήρια), έχασε με 2-0, παίζοντας από το 27' με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Μήτρακα, από τον Γάλλο διαιτητή Μπαρντέ!
Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 25', με πέναλτι του Σιδέρη, ένα πέναλτι που «είδε» ο ρέφερι θεωρώντας ότι ο Τάτσης ανέτρεψε τον Γιούτσο, με τους παίκτες μας να διαμαρτύρονται, χωρίς φυσικά οι διαμαρτυρίες να φέρουν αποτέλεσμα! 

Δύο λεπτά αργότερα (27') ο Μπαρντέ έστειλε στα αποδυτήρια τον Μήτρακα για χτύπημα στον Μποτίνο, με τον Αφεντουλίδη να οπισθοχωρεί για να καλύψει την άμυνά μας. 

Στο 34' γράφτηκε το 2-0 με τον Μποτίνο, με τον ΠΑΟΚ να έχει στο πρώτο 45λεπτο δύο καλές στιγμές με τον Κούδα στο 22' και στο 35'.
Στην επανάληψη ο Δικέφαλος, παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, ήταν η ομάδα που απειλούσε με κάποιο γκολ.

Στο 59' ο Φρονιμίδης πετάχτηκε στο «Γ» για να αποκρούσει το σουτ – φάουλ του Χαραλαμπίδη, ενώ ίδια τύχη είχε και η προσπάθεια του Νικολαΐδη στο αμέσως επόμενο λεπτό (60').
Μποτίνος - Θεοφανίδης σε μια μονομαχία τους...

Στο 61' μετά από προσπάθεια του Κούδα (αποθεώθηκε εκείνη τη μέρα!), ο Χαραλαμπίδης σούταρε από πολύ καλή θέση, όμως ο Φρονιμήδης απέκρουσε και πάλι! 

Σε γενικές γραμμές, ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη στηριζόμενος στην αμυντική του λειτουργία στο 2ο ημίχρονο, κάτι που δεν άρεσε στον κόσμο...
Αντίθετα οι γηπεδούχοι έχοντας και σχετικό αβαντάρισμα από τη σφυρίχτρα, ήταν καλύτεροι στο πρώτο 45λέπτο, όταν και σημείωσαν τα δύο γκολ, που έμελλε να διαμορφώσουν το τελικό σκορ.
Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Βασιλειάδης, Κούδας, Μουσελεμίδης, Νικολαΐδης και από τον Ολυμπιακό οι Γκαϊτατζής, Ζαντέρογλου, Πολυχρονίου, Φρονιμήδης...

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Φρονιμίδης, Παυλίδης, Ζαντέρογλου, Μίλησης, Πολυχρονίου, Γκαϊτατζής, Βασιλείου, Σιδέρης, Γιούτσος, Αγανιάν, Μποτίνος

ΠΑΟΚ: Μουσελεμίδης, Μήτρακας, Θεοφανίδης, Τάτσης, Βασιλειάδης, Μουρατίδης, Λέανδρος, Κούδας, Νικολαΐδης, Χαραλαμπίδης, Αφεντουλίδης

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 25ης αγωνιστικής
* Εκείνη τη χρονιά, η ομάδα τερμάτισε στην 6η θέση, έχοντας τον Γιουγκοσλάβο Μίλε Κος στον πάγκο, παρά το γεγονός ότι μετά την βαριά ήττα στην Κατερίνη από τον Πιερικό, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ είχε εξαναγκασθεί σε παραίτηση!

* Ο Κος δεν κάθισε στον πάγκο της ομάδας μας για ένα παιχνίδι κυπέλλου (είχε κοουτσάρει ο Λευτέρης Παπαδάκης), αλλά στη συνέχεια ολοκλήρωσε τη σεζόν μετρώντας 30 παρουσίες σε 30 συνολικά παιχνίδια που έδωσε ο ΠΑΟΚ.
* Σε μια σεζόν που η ομάδα είχε 10 νίκες, 9 ισοπαλίες και 11 ήττες, συγκέντρωσε 59 βαθμούς με 43-49 τέρματα. Από τα 43 τέρματα του ΠΑΟΚ, τα 26 τα είχαν πετύχει οι Κούδας - Χαραλαμπίδης (από 13 ο καθένας).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4