Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

27 Μαΐου 2018

Προηγήθηκε 0-2 στο ΟΑΚΑ, αλλά δεν κέρδισε (1990)

Σαν σήμερα στις 27/5/1990, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό, σε παιχνίδι της 34ης και τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1989-1990 ...

Ο Δικέφαλος με τον Ρομπ Γιάκομπς στον πάγκο του, μπροστά σε περίπου 35.000 (32.141 τα εισιτήρια), αναδείχτηκε ισόπαλος 2-2 στο ΟΑΚΑ, αν και βρέθηκε να προηγείται στο 14' με 0-2!
Οι γηπεδούχοι εκείνη τη μέρα γιόρταζαν την κατάκτηση του τίτλου, αλλά είδαν τον ΠΑΟΚ να παίρνει το προβάδισμα στο 5' με τον Λαγωνίδη, που μετά από γύρισμα του Αναστασιάδη από τα δεξιά, με κοντινό σουτ πιεζόμενος, νίκησε τον Αμπαδιωτάκη ανοίγοντας το σκορ!
Η ψυχρολουσία για τους παίκτες της αθηναϊκής ομάδας συνεχίστηκε στο 14', όταν ο ΠΑΟΚ βγήκε στην κόντρα, ο Μπορμπόκης βρήκε τον Μαλιούφα που έμπαινε από τα δεξιά και αυτός με καταπληκτικό τελείωμα έστειλε την μπάλα λίγα εκατοστά κάτω από το απέναντι «Γ» του Αμπαδιωτάκη κάνοντας το 0-2!

Ο Παναθηναϊκός μετά το 0-2, βγήκε στην επίθεση και στο 16' ο Γκιτσιούδης σταμάτησε το σουτ του Μαραγκού.

Λίγο αργότερα το σουτ του Σαραβάκου σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι μας, με τον ΠΑΟΚ πάντως να συνεχίζει να είναι πολύ επικίνδυνος στην αντεπίθεση.
Ένα από τα 32.141 εισιτήρια που κόπηκαν εκείνη τη μέρα στο ΟΑΚΑ, με τις ιδιόχειρες σημειώσεις του κατόχου του!

Στα μισά του ημιχρόνου, ο Τσουρσουνίδης μπήκε μόνος του στην περιοχή του Παναθηναϊκό, αλλά ο Αμπαδιωτάκης τον σταμάτησε, σώζοντας την εστία του από το 0-3.
Στην επανάληψη και αφού ο Μαγκντί είχε μια καλή προσπάθεια την οποία σταμάτησε ο Αμπαδιωτάκης, χρειάστηκε στη συνέχεια η εξαιρετική επέμβαση του Γκιτσιούδη σε σουτ του Σαραβάκου, μετά από λάθος γύρισμα του Σκαρτάδου προς τον τερματοφύλακά μας!

Στο 68' ο Χριστοδούλου σέντραρε από τα αριστερά, ο Μαλιούφας δεν κατάφερε να βρει την μπάλα με το κεφάλι, παρά την προσπάθειά του, και ο αμαρκάριστος Σαραβάκος μείωσε από κοντά σε 1-2.
Στο 72' ο διαιτητής Χαρλαβάνης είδε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σκαρτάδου στον Χατζηαθανασίου και ο Σαραβάκος από τα 11 μέτρα ισοφάρισε, με δυνατό σουτ.
Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Αμπαδιωτάκης, Χατζηαθανασίου, Καλιτζάκης, Κουρμπανάς, Μαυρίδης, Αντωνίου (51' Χριστοδούλου), Καλαντζής, Μαραγκός, Σαμαράς, Σαραβάκος, Βαζέχα (36' Γεωργαμλής).

ΠΑΟΚ: Γκιτσιούδης, Μαλιούφας, Μήτογλου, Πλίτσης, Αλεξούλης, Λαγωνίδης, Σκαρτάδος, Μαγκντί Τολμπά, Τουρσουνίδης, Αναστασιάδης, Μπορμπόκης (88' Παλάσκας).

Η τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος.

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1989 - 1990 είχε από την αρχή ως το τέλος στον πάγκο του τον Ρομπ Γιάκομπς, τερματίζοντας στην 3η θέση. Συγκέντρωσε 46 βαθμούς έχοντας 19 νίκες - 8 ισοπαλίες - 7 ήττες, με τέρματα 49-26.
* Στην παραπάνω φωτογραφία, οι παίκτες που αποτελούσαν το ρόστερ του ΠΑΟΚ την περίοδο 1989-1990.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4