Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

06 Απριλίου 2018

Μια "επαγγελματική" νίκη επί της Βέροιας (2013)

Σαν σήμερα στις 6/4/2013, ο ΠΑΟΚ κέρδισε στην Τούμπα την Βέροια με 2-0, παίζοντας κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο, για την 28η αγωνιστική της Super League της περιόδου 2012-2013 ...

Μπροστά σε 10.000 θεατές (9.020 τα εισιτήρια) ο τεχνικός του ΠΑΟΚ ξεκίνησε στο 4-4-1-1 με τον Ιτάνζ κάτω από τα δοκάρια, τους Λίνο, Κατσουράνη, Σίλντεφελντ, Αποστολόπουλο στην άμυνα, Καμαρά, Κάτσε, Λάζαρ, Ολίσε στη μεσαία γραμμή, μπροστά τους ο Λόρενς και μοναδικός καθαρά προωθημένος ο Σαλπιγγίδης.

Στο πρώτο 45λεπτο ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, κράτησε την μπάλα παρά την πίεση των φιλοξενούμενων στο χώρο της μεσαίας γραμμής και θα μπορούσε να ανοίξει από νωρίς το σκορ, αν εκμεταλλευόταν τις καλές ευκαιρίες που είχε με τους Ολίσε και Λόρενς.

Στο 34' ο Λίνο εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, την κεφαλιά την πήρε ο Σάλπι, η μπάλα πήγαινε προς την εστία της Βέροιας, Μοκάκε και Λόπεζ μπερδεύτηκαν και δεν μπόρεσαν να διώξουν, πάνω στη γραμμή, με αποτέλεσμα αυτή να πάει στο πλεκτό για να γίνει το 1-0.

Ο Δικέφαλος στο πρώτο ημίχρονο έχοντας απέναντί του μια ομάδα που δεν κλείστηκε, έπαιξε κυρίως από τις πτέρυγες δημιουργώντας καταστάσεις στην εστία του Λόπεζ.

Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε κατακόρυφα στο πρώτο μισό της και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 68΄για να δούμε την πρώτη καλή φάση. Ο Ολίσε μετά από ωραία ατομική προσπάθεια σούταρε για να μπλοκάρει σε δύο χρόνους ο Λόπεζ.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο ΠΑΟΚ έδειξε διάθεση να παίξει μπάλα, ανέβασε στροφές, αλλά οι τελικές προσπάθειες των παικτών του δεν ήταν αυτές που θα έπρεπε. 

Στο 84' ο Ολίσε από τα δεξιά ξέφυγε από τον Αμανατίδη, την κατάλληλη στιγμή έσκαψε την μπάλα που πήγε στον Κλάους και αυτός με κεφαλιά έκανε το 2-0, σημειώνοντας ένα πανέμορφο γκολ. 

Με τη νίκη του αυτή, ο ΠΑΟΚ έφτασε τους 56 βαθμούς και περίμενε να δει τι θα γίνει την επόμενη (7/6) στο ματς του Αστέρα με την Ξάνθη, στη μάχη για την 2η θέση.
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Αποστολόπουλος, Σίλντεφελντ, Κατσουράνης. Λίνο, Λάζαρ (65' Φωτάκης), Κάτσε, Καμαρά, Ολίσε, Λόρενς (78' Γεωργιάδης), Σαλπιγγίδης (65' Αθανασιάδης). 

Βέροια: Λόπεζ, Ορέστες, Τζημογιάννη, Μπερτέν, Αμαραντίδη, Γκιγιέρμο (64' Ρεάνο), Καλογέρη, Ολαϊτάν, Μπαρκάν (69' Καλτσάς), Μοκάκε (82' Παυλίδης), Ιωάννου.
Ο Γιώργος Δώνης, στη συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του αγώνα στην Τούμπα και την άνετη επικράτηση επί της Βέροιας, τόνισε πως η ομάδα θα πρέπει να συνεχίσει να παραμένει σοβαρή στους δυο τελευταίους αγώνες της κανονικής διάρκειας αφού στόχος της είναι οι 4 βαθμοί στα play offs.

Τα όσα είπε ο τεχνικός του Δικεφάλου:
"Μπορώ να πω ότι ήταν άνετη η νίκη μας σήμερα. Δεν πιεστήκαμε ιδιαίτερα. Κάναμε φάσεις στον αγώνα. Υπήρχαν δυο διαφορετικά ημίχρονα.Στο πρώτο μέρος ήμασταν επιπόλαιοι και κάναμε λάθη στις μεταβιβάσεις. 

Στο δεύτερο το βελτιώσαμε και ήμασταν καλοί στην κυκλοφορία της μπάλας και κάναμε περισσότερες φάσεις. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια. Ίσως επηρέασε η αλλαγή θερμοκρασίας και πάντα όταν είναι απότομη, επηρεάζει. Εμείς θέλουμε να βρούμε ρυθμό κάποιοι παίκτες και είμαι ευχαριστημένος". 

Για τις διαμαρτυρίες της Βέροιας για πέναλτι, είπε: "Τα πάντα μπορούν να γίνουν στο ποδόσφαιρο. Θα μπορούσε να γίνει το 3-0 ή το 4-0 πριν την φάση αυτή που λέτε. Υπάρχουν ματς όπου δέχεσαι την ισοφάριση στο τέλος. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο".

Για αν θεωρεί πως απουσιάζει το κίνητρο από τους παίκτες σε τέτοια παιχνίδια, σημείωσε: "Ανάλογα τον στόχο, ανάλογα με το παιχνίδι μεγαλώνει και το κίνητρο. Το σημαντικό είναι πως ακόμη και όταν το κίνητρο δεν είναι υψηλό πρέπει να υπάρχει σοβαρότητα. Εμείς τώρα φτάνουμε στο σημείο να διεκδικήσουμε στόχους και πρέπει να είμαστε σοβαροί. Εμείς θέλουμε νίκες για να πάρουμε έναν ακόμη βαθμό στα play offs και να ετοιμαστούμε για τους ημιτελικούς του κυπέλλου".

Για την καλή αμυντική λειτουργία της ομάδας και σήμερα, απάντησε: "Ειδικά μέσα στο Καραϊσκάκης παίξαμε καλή και οργανωμένη άμυνα. Σήμερα, παρότι δώσαμε σουτ στον αντίπαλο, δεν υπήρξε η μεγάλη ευκαιρία μπροστά στα καρέ μας. Απλά έχουμε τρεξίματα και στους πλάγιους και στους δυο φορ".

Για την νέα κάρτα που αντίκρισε ο Λόρενς, σχολίασε: "Όταν μιλάμε για τέτοιοι τύπου ποδοσφαιριστές θα πρέπει να σκεφτούμε πως έπαιζαν σε πρωταθλήματα που δε βγαίνουν τόσο εύκολα οι κάρτες. Προσπαθούμε όλη τη χρονιά να τον ηρεμήσουμε. Δε θέλουμε οι παίκτες να κουβαλήσουν κάρτες στα play offs. Ακόμη και όταν κάνει λάθη στην προπόνηση θυμώνει με τον εαυτό του".

Για το αν περίμενε περισσότερα από τον Γεωργιάδη, τόνισε: "Φυσικά και όχι. Πιο πολύ ήθελα να του δώσω χρόνο, γι' αυτό και πέρασε ως αλλαγή. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που είναι αμέτοχος για έξι επτά μήνες. Κανείς δεν περιμένει να είναι καλός άμεσα. Εμείς πρέπει να τον βοηθήσουμε να βρει ρυθμό. Απλά στην προετοιμασία πρέπει να δουλέψει για να αποδείξει πράγματα και στον εαυτό του και στην ομάδα". 
O Γκόρντον Σίλντενφελντ σε δηλώσεις του μετά τη νίκη επί της Βέροιας, τόνισε πως ο στόχος στο πρωτάθλημα παραμένει η 1η θέση στα play offs...

Διαβάστε αναλυτικά τα όσα είπε:
"Δεν ήταν τόσο καλό παιχνίδι το σημερινό για εμάς. Ωστόσο ήταν αρκετό για να πάρουμε τη νίκη. Στο τέλος μετά το δεύτερο γκολ ησυχάσαμε και σιγουρευτήκαμε για τη νίκη. Χρειαζόμαστε τέτοιες νίκες γιατί είναι δύσκολη η συνέχεια και τα επόμενα ματς είναι πολύ σημαντικά για μας".

Σχολιάζοντας το ότι κρατήθηκε για 3ο σερί ματς ανέπαφη η εστία του ΠΑΟΚ ο Κροάτης είπε: "Ναι κι εγώ το παρατήρησα αυτό αλλά με τον καιρό πηγαίνουμε καλύτερα στην άμυνα. Δουλεύουμε πολύ και τα πηγαίνουμε όλο και καλύτερα με τον Κατσουράνη. Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε καλύτερα τους αντιπάλους". 

Όσο για τη συνέχεια: "Σίγουρα ο στόχος στο πρωτάθλημα παραμένει η 1η θέση στα play offs και αλλά είναι πολύ σημαντικά και τα παιχνίδια μέχρι να φτάσουμε εκεί. Πιστεύω ότι αν συνεχίσουμε έτσι θα τα καταφέρουμε..."
Ο Γιώργος Γεωργιάδης επανήλθε στην ενεργό δράση μετά από πολλούς μήνες και μίλησε για την νίκη επί της Βέροιας ενώ αναφέρθηκε και στον εκλιπόντα Πέτρο Θεοδωρίδη.

Συγκεκριμένα:
"Έλειψα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα αλλά ελπίζω να μην ξαναέχω κάποιο πρόβλημα και να είμαι καλά στη συνέχεια. Πιστεύω ότι νικήσαμε δίκαια. Ήμασταν καλύτεροι στο γήπεδο, κάναμε πολλές ευκαιρίες και με τα γκολ αποδείξαμε ότι είμαστε σε καλή φόρμα σε ένα κρίσιμο σημείο για το πρωτάθλημα. 

Έχουμε άλλα δύο κρίσιμα ματς και πιστεύω ότι είμαστε πανέτοιμοι. Το καλό είναι ότι σκοράρουμε. Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του Πέτρου Θεοδωρίδη, ήταν πρόεδρός μου για έξι χρόνια και θέλω να εκφράσω τη θλίψη μου για την απώλεια".
Μετά τη λήξη της αναμέτρησης με τη Βέροια ο Ολίσε τόνισε ότι δίκαια πήρε τη σημαντική νίκη ο ΠΑΟΚ και πως η ομάδα αρχίζει να βρίσκει τα πατήματά της σε κρίσιμο σημείο για το πρωτάθλημα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
"Είμαι χαρούμενος για τη νίκη. Δεν ξεκινήσαμε καλά αλλά στη συνέχεια ανεβάσαμε την απόδοσή μας και σημειώσαμε γκολ. Από τη μέρα που είμαι εδώ η ομάδα δεν έχει χάσει και αυτό με κάνει πολύ χαρούμενο ενώ στόχος παραμένει η δεύτερη θέση και γι' αυτή θα παλέψουμε μέχρι το τέλος. 

Προσπαθώ για το καλό της ομάδας, θέλω να σκοράρω, δεν το κατάφερα σήμερα αλλά είμαι χαρούμενος που μπόρεσα και έδωσα μία ασίστ. Προσπαθώ να προσαρμοστώ στο σύστημα και να το κατανοήσω πλήρως και πιστεύω πως το έχω καταφέρει σε ένα μεγάλο βαθμό. 

Έχω ακούσει ότι ο Αστέρας έχει καλή ομάδα αλλά εμείς θα παίξουμε το ποδόσφαιρο που ξέρουμε χωρίς να μας απασχολεί ποιος είναι αντίπαλος ενώ στόχος μας είναι το πρωτάθλημα και το κύπελλο".

* Τη σεζόν 2012-2013, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στη δεύτερη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος συγκεντρώνοντας σε 30 παιχνίδια 62 βαθμούς (18 νίκες - 8 ισοπαλίες - 4 ήττες) με τέρματα 46-19.

* Στη διαδικασία των play offs η ομάδα πήρε την 1η θέση (παρά το κακό της ξεκίνημα με 2 ήττες) στο μίνι αυτό πρωτάθλημα, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή της στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4