Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

10 Απριλίου 2018

Κοντά στην κορυφή με Τζόνι Αναστασιάδη (1990)

Σαν σήμερα στις 10/4/1990, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την Δόξα Δράμας, για την 28η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1989-1990 ...

Ο Δικέφαλος με τον Ολλανδό Ρομπ Γιάκομπς στον πάγκο του, μπροστά σε 5.500 θεατές (4.763 τα εισιτήρια) πήρε τη νίκη με 3-1 και έφτασε τον Ολυμπιακό στη 2η θέση (41 βαθμούς), αφήνοντας πίσω του την ΑΕΚ…

Πρωταγωνιστής της νίκης του ΠΑΟΚ ο Τζονι Αναστασιάδης, καθώς με δικό του γκολ άνοιξε το σκορ στο 12', με δυνατό σουτ σε μια στιγμή σύγχυσης στην περιοχή των φιλοξενούμενων και αφού νωρίτερα έκλεψε την μπάλα από τον Βούζα.

Στο 52’ ο ίδιος με ατομική προσπάθεια και αφού ξεπέρασε τέσσερις αντιπάλους, με υποδειγματικό πλασέ διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα, αλλά και της ομάδας μας.

Ο Αναστασιάδης ήταν πρωταγωνιστής και στο τρίτο γκολ του Δικεφάλου, όταν στο 61', όταν ο Δάφκος απέκρουσε το σουτ του, αλλά στη συνέχεια της φάσης, ο Παπαθεοδώρου στην προσπάθειά του να την απομακρύνει την έστειλε στα δίχτυα της Δόξας.

Η Δραμινή ομάδα μείωσε στο 83' με τον Χρήστο Χιονά, με ψηλοκρεμαστό σουτ λίγο έξω από τη γραμμή της μεγάλης μας περιοχής, ο οποίο δεν κατάφερε να σταματήσει ο Γκιτσιούδης, παρά την προσπάθειά του...
Ο ΠΑΟΚ είχε ευκαιρίες για να πετύχει περισσότερα γκολ, με τους Αναστασιάδη στο 21’, Σκαρτάδο στο 54’, Λαγωνίδη στο 61’ και Μαγκντί στο δίλεπτο 74’-76’.

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Τουρσουνίδης, Πλίτσης, Αναστασιάδης και από τη Δόξα οι Ξανθόπουλος, Χιονάς, Βούζας. 

Απαρατήρητη πέρασε η διαιτησία του Συρμακέζη, καθώς έλειψαν οι δύσκολες φάσεις, μπροστά στις δύο εστίες.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γκιτσιούδης, Τουρσουνίδης, Μαλιούφας, Μητσιμπόνας, Καραγεωργίου, Πλίτσης (77’ Στεργίου), Μπορμπόκης, Σκαρτάδος, Λαγωνίδης, Μαγκντί, Αναστασιάδης. 

Δόξα Δράμας: Δάφκος, Σοφρόνογλου, Παπαθεοδώρου, Ξανθόπουλος, Μιχαηλίδης, Χιονάς, Αδάμου (46’ Μουρατίδης), Χαραλαμπίδης, Ιορδανίδης, Σβέτκοφ (73’ Γεωργιάδης), Βούζας.
* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1989 - 1990 είχε από την αρχή ως το τέλος στον πάγκο του τον Ρομπ Γιάκομπς, τερματίζοντας στην 3η θέση. Συγκέντρωσε 46 βαθμούς έχοντας 19 νίκες - 8 ισοπαλίες - 7 ήττες, με τέρματα 49-26.

* Στην αρχική photo, οι παίκτες που αποτελούσαν το ρόστερ του ΠΑΟΚ την περίοδο 1989-1990.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4