Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

15 Απριλίου 2018

Ήττα στα Γιάννινα για τον νωθρό ΠΑΟΚ (1984)

Σαν σήμερα στις 15/4/1984, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον ΠΑΣ Γιάννινα, σε παιχνίδι της 28ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1983-1984...

Ο Δικέφαλος με τον Παλ Τσερνάι στον πάγκο του, μπροστά σε 8.000 θεατές (7.560 τα εισιτήρια), έχασε με 1-0, δεχόμενος το γκολ στο 10', χωρίς να μπορέσει στο υπόλοιπο διάστημα να ανταποδώσει!

Λίγες οι καλές στιγμές στο ματς με τους γηπεδούχους να καίγονται για τη νίκη, καθώς βρισκόταν κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού μαζί με τον Πανσερραϊκό και έδιναν μάχη για τη σωτηρία τους με το πρωτάθλημα να πλησιάζει στο τέλος του...

Για την ιστορία, ο ΠΑΣ τελικά δεν κατάφερε να σωθεί, μιας και με 23 βαθμούς ισοβάθμησε στην προτελευταία θέση, έδωσε αγώνα μπαράζ με τον Πανιώνιο στη Λάρισα (19/5/1984) και έχασε 2-0 με γκολ που σημείωσαν στην παράταση ο Σαραβάκος και ο Σοφιανός.
Όσον αφορά τον ΠΑΟΚ, η ομάδα τερμάτισε στην 5η θέση, χωρίς να εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο μιας και απείχε επτά βαθμούς από την 3η θέση, με τη χρονιά να θεωρείται χαμένη! Ήταν όμως; Η απάντηση είναι πως δεν ήταν χαμένη, καθώς εκείνη τη σεζόν μπήκαν οι βάσεις για την ομάδα που ένα χρόνο αργότερα σήκωσε το 2ο πρωτάθλημα της ιστορίας μας...

Στο παιχνίδι που έγινε σαν σήμερα στα Γιάννινα, ο Δικέφαλος είχε μια καλή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 6', όταν ο Δαμανάκης εκτέλεσε φάουλ, ο Παπακώστας απέκρουσε η μπάλα στρώθηκε στον Μαλιούφα, που από κοντά δεν κατάφερε να βρει δίχτυα.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημειώθηκε στο 10', όταν ο Οικονόμου εκτέλεσε φάουλ, ο Τσουρέλας απέκρουσε αλλά όχι όπως έπρεπε και ο Κατσίφας με σουτ την έστειλε στα δίχτυα του Τάκη Παντέλη.

Η μοναδική καλή στιγμή στην επανάληψη ανήκε στον ΠΑΣ, όταν στο 62' ο Χαραλαμπίδης βρέθηκε προ του Παντέλη αλλά δεν μπόρεσε να τον πλασάρει.

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Δαμανάκης, Ιωσηφίδης, Τσουρέλας και από την ομάδα της Ηπείρου οι Κότσιφας, Οικονόμου, Παπακώστας.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα: Παπακώστας, Πρίσκας, Μαντζούκης, Παπαγγέλης, Παπάζογλου, Οικονόμου, Μανέφσκι (46' Λιάκος), Παπαχρήστου, Χαραλαμπίδης, Μπονόβας, Κατσίφας (84' Παπαδόπουλος).

ΠΑΟΚ: Παντέλης, Τσουρέλας, Αλαβάντας, Ιωσηφίδης, Αποστολίδης, Σκαρτάδος, Αλεξανδρίδης, Γεωργόπουλος, Αποστόλου, Δαμανάκης, Μαλιούφας (80' Βασιλάκος).
* Στην αρχική εικόνα διακρίνονται όλοι οι παίκτες που αποτελούσαν το ρόστερ του ΠΑΟΚ, τη σεζόν 1983-1984.

* Τη σεζόν 1983-1984, ο ΠΑΟΚ με τεχνικό τον Παλ Τσερνάι, τερμάτισε στην 5η θέση, έχοντας 11 νίκες, 13 ισοπαλίες, 6 ήττες, συγκέντρωσε 35 βαθμούς, με τέρματα 33-29...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4