Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

10 Απριλίου 2018

Ήττα στο Ποδηλατοδρόμιο του Πειραιά (1932)

Σαν σήμερα στις 10/4/1932, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο Ποδηλατοδρόμιο του Πειραιά τον Εθνικό, στην 5η αγωνιστική της τελικής φάσης του πρωταθλήματος της περιόδου 1931-1932 ...

Ο Δικέφαλος με τον Αριστοτέλη Αρμάση πλέον στον πάγκο του, έχασε με 2-0, παρουσία μερικών εκατοντάδων θεατών, με γκολ που σημείωσαν οι Μπουρλετίδης και Άγας.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο παιχνίδι και πήραν τη νίκη, χάρη σε δύο γκολ που σημείωσαν στην επανάληψη. 

Το 1-0 σημειώθηκε από κεφαλιά του Μπουρλετίδη μετά από σέντρα του Λαπατά στις αρχές του 2ου ημιχρόνου (46'), για να διαμορφωθεί το τελικό 2-0 στο 75', μετά από ατομική προσπάθεια του Άγα.

Ο ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκε στον διαιτητή Οικονόμου, για τον μη καταλογισμό ενός πέναλτι υπέρ μας, όταν ο Λαζάρου με ωραία ατομική προσπάθεια μπήκε στην περιοχή του Εθνικού, ανατράπηκε από αμυντικό των γηπεδούχων, χωρίς να υποδειχθεί η παράβαση...

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Χαλκιάς (αν και έφταιγε στο 2ο γκολ), Βλάχου και Βίλλυ.

Οι συνθέσεις:

Εθνικός Πειραιώς: Σαράντος, Σουρωτός, Χέλμης Γιάννης, Χέλμης Βαγγέλης, Τσιριτάκης, Δεληγιώργης, Φραγκάκης, Λαπατάς, Τριζώνης, Άγας, Μπουρλετίδης.

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Πυλορόφ, Παπαδόπουλος, Βλάχου, Βίλλυ, Αθανασιάδης, Παπαϊρδονίδης, Κωνσταντινίδης, Μπιμπλής, Λαζάρου, Καβουρματζής.

* Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα 1931-32 διεξήχθη ως εθνική κατηγορία (14 αγωνιστικές), στην οποία μετείχαν οκτώ ομάδες από τις τρεις ιδρυτικές Ενώσεις της ΕΠΟ: Αθήνας (3), Πειραιά (2) και Μακεδονίας (3). 

Για πρώτη φορά οι ομάδες αυτές δεν μετείχαν στα τοπικά πρωταθλήματα και η παραμονή τους στην εθνική κατηγορία κρινόταν από αγώνες διαβάθμισης.

* Σύμφωνα με τον κανονισμό της εποχής από τις ομάδες που μετείχαν στο εθνικό πρωτάθλημα, όποια τερμάτιζε σε χαμηλότερη θέση από τις υπόλοιπες της ίδιας Ένωσης έπρεπε να δώσει διπλό αγώνα διαβάθμισης με την καλύτερη του τοπικού πρωταθλήματος ώστε να κριθεί ποια θα πάρει μέρος στο επόμενο Εθνικό Πρωτάθλημα 1932-33.

* Σύμφωνα με τη βαθμολογία αυτές ήταν: η ΑΕΚ της ΕΠΣ Αθήνας, ο Ολυμπιακός της ΕΠΣ Πειραιά και ο ΠΑΟΚ της ΕΠΣ Μακεδονίας. Από τις τρεις ομάδες μόνον ο ΠΑΟΚ υποβιβάστηκε στο τοπικό πρωτάθλημα, διότι δεν κατέβηκε στους αγώνες διαβάθμισης.

* Οι σχετικοί αγώνες ήταν:

Μέγας Αλέξανδρος Θ. - ΠΑΟΚ: χωρίς αγώνα, διότι ο ΠΑΟΚ δεν έλαβε μέρος στους αγώνες διαβάθμισης διαμαρτυρόμενος επειδή είχε ακυρωθεί ο νικηφόρος αγώνας του με 3-2 επί του Ηρακλή και είχε υποχρεωθεί να αγωνιστεί ξανά στο ουδέτερο γήπεδο της ΑΕΚ.

Ολυμπιακός Πειραιά - Άμυνα Πειραιώς: 6-1, 2-0.

ΑΕΚ - Π.Σ. Γουδί: 2-2, 3-1.

* Το ρόστερ του ΠΑΟΚ τη σεζόν 1931-1932: Χαλκιάς, Πυλορόφ, Καβουρματζής, Λαζάρου, Παπαϊορδανίδης, Παπαδόπουλος Γ., Βλάχου, Βίλλυ, Κωνσταντινίδης Α., Κωνσταντινίδης Κ., Πανίδης, Πάγκαλος, Αθανασιάδης, Ηλιάδης, Δοξατινός, Καμπούρογλου, Μαύρος, Παπαβασιλείου, Παζάρογλου, Δραγάτσης.

* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται η ομάδα του ΠΑΟΚ, όπως παρατάχτηκε στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής εκείνης της περιόδου (10/7/1932) με τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας. 

Όρθιοι (από αριστερά): Χαλκιάς, Καβουρματζής, Παπαϊορδανίδης, Αθανασιάδης, Κωνσταντινίδης, Καμπούρογλου, Λαζάρου, Ιωαννίδης, Αρμάσης (προπονητής), Βεντουρέλης (βοηθός) και Πυλορόφ. 

Καθιστοί (από αριστερά): Πανίδης, Παπαδόπουλος, Σωτηριάδης, Βασιλειάδης, Πάγκαλος.

* Τη σεζόν 1931-1932, ο ΠΑΟΚ συμμετείχε στην τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος, κατακτώντας την 7η θέση (περάσαμε μόνο την ΑΕΚ στη βαθμολογία), συγκεντρώνοντας 11 βαθμούς με τέρματα 18-25.

* Ο Παπαϊορδανίδης στην τελική φάση σημείωσε 10 τέρματα και αναδείχτηκε 3ος σκόρερ...
* Όσο για το γήπεδο που έγινε το παιχνίδι, το Ποδηλατοδρόμιο (παραπάνω εικόνα) είχε φτιαχτεί για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 1896 (!) και εκείνα τα χρόνια χρησιμοποιούνταν σαν έδρα του Ολυμπιακού και του Εθνικού, μετά το τέλος του 1ου Παγκοσμίου Πολέμου!

* Η σεζόν ξεκίνησε με τον Γερμανό Ρούντολφ Γκάσνερ στον πάγκο μας, όμως η μέτρια πορεία του ΠΑΟΚ έφεραν την απομάκρυνσή του, κάτι που συνέβη τελικά μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο στις 18/10/1931 από την ΑΕΚ.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4